به گزارش ایمنا و به نقل از خانه ملت، حشمت الله فلاحت پیشه در توضیح وضعیت فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران بعد از خروج آمریکا از برجام، گفت: با توجه به جزئیات قرارداد جمهوری اسلامی با شرکتهای هواپیمایی بوئینگ و ایرباس باید خسارت مربوط به ایران به موجب لغو این قراردادها بعد از خروج آمریکا از برجام پرداخت شود.
نماینده مردم اسلامآباد و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه آمریکاییها بر روی صنایع حساس دنیا به ویژه صنایع هواپیمایی بیش از ۱۰ درصد سرمایه گذاری کردند، تصریح کرد: این سرمایهگذاریها برای استفاده از این صنایع به عنوان ابزار فشار در دست آمریکاییها صورت گرفته است.
مسئولان وزارت راه و شهرسازی پیگیر جبران خسارات باشند
وی افزود: شرکتهای بوئینگ و ایرباس اعلام کردند که تابع تصمیم واشنگتن هستند، لذا با توجه به نوع قراردادهای بینالمللی، جبران خسارت ایران به دلیل لغو فروش هواپیما باید دنبال و پیگیری شود، مسئولان وزارت راه و شهرسازی در این زمینه باید پاسخگو و پیگیر باشند.
ایرباس و بوئینگ اولین آزمون برجامی ایستادگی اروپا در مقابل آمریکا بود
فلاحتپیشه در ادامه یادآور شد: جمهوری اسلامی با توجه به توصیههای مکرر اروپاییها بعد از خروج آمریکا از برجام موضع منعطفی اتخاذ کرد، ایران در مقابل در خواستهای مکرر اروپاییها خواسته تا آنها به صورت عملی در مقابل شکست برجام ایستادگی کنند، اما ایرباس و بوئینگ از اولین آزمونها بود که نشان از عدم ایستادگی اروپاییها در مقابل آمریکا دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: آمریکاییها باید برای لغو قرارداد ایرباس و بوئینگ خسارت پرداخت کنند، اما لغو این قرارداد زمینه ناامیدی جمهوری اسلامی نسبت به مواضع اروپایی را تعبیه خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری خانهملت؛ وزیر خزانهداری آمریکا پس از اعلام خروج این کشور از برجام گفت که مجوز فروش هواپیماهای مسافربری دو شرکت بوئینگ و ایرباس به ایران لغو خواهد شد.
نظر شما