نرخ دلار ثابت نمی‌ماند/ یورو جایگزین دلار می‌شود

رییس کل بانک مرکزی گفت: نرخ ۴۲۰۰ تومان منطقی است و با شاخص‌های اقتصادی همخوانی دارد و این نرخ قرار نیست ثابت بماند و با تغییر شاخص‌های اقتصادی تغییر می‌کند.

به گزارش ایمنا، ولی‌الله سیف در نشست علنی مجلس برای تلاطم بازار ارز اظهار کرد: عامل انتظارات در شرایط بازار بسیار موثر است برای مثال در خرداد ۹۲ و زمان انتخابات نرخ ارز ۳۷۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان بود و با اعلام نتیجه انتخابات قیمت‌ها روند نزولی گرفت و در مردادماه به زیر ۳ هزار تومان رسید در حالی که هنوز هیچ اقدام انجامی در اقتصاد انجام نشده بود.

رییس کل بانک مرکزی گفت: عوامل منفی نیز می‌تواند التهاب ایجاد کند و دشمنان ما نیز این موضوع را می‌دانند و سعی می‌کنند التهاب ایجاد کنند و ما نباید در داخل روش‌هایی پیش ‌بگیریم که التهاب مصنوعی ایجاد کند.

سیف ادامه داد: قرار است مصارف ارزی در سامانه پاسخ داده شود و البته کشور در وضعیت تعادل است.

وی اضافه کرد: قرار است نیاز های وارداتی طبقه بندی و اولویت بندی شود و البته ردیفی نیز برای سایر در نظر گرفته شده است.   هم اکنون وضعیت ارزی مناسبی در کشور وجود دارد و تمامی بخش‌ها متناسب با توان ارزی تامین می‌شوند و در صورت امکان بخش سایر نیز تامین می شود.

باید به دنبال حفظ منافع باشیم

 رییس کل بانک مرکزی افزود: اگر در هر کشوری با هر میزان از ذخایر ارزی نگرانی ایجاد شود مقاومت‌ها در بالاترین سطح هم ایجاد مشکل می‌کند. باید این را در نظر گرفت که همه باید بدنبال حفظ منافع باشیم چرا که همه ما در یک کشتی قرار داریم. روز گذشته در طی جلساتی که با کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار کردیم مواردی که می‌بایست اجرایی شود مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظرات اعضای کمیسیون اقتصادی نیز به روشنی مطرح شد تا در سیاست های کلی مورد استفاده قرار گیرد.

سیف اظهارکرد: روز گذشته جلساتی مستمری با اعضای دولت و معاون اول رییس جمهوری برگزار شد تا بتوانیم برای فضای فعلی به بهترین تصمیم برسیم.  همچنین روز گذشته خدمت رهبر معظم انقلاب نیز رسیدیم تا مسایل را همه جانبه بررسی و خدمت ایشان مطرح کنیم.

ایجاد سامانه جدید ارزی

وی افزود: تصمیم گرفته شده بهترین تصمیم در حال حاضر است زیرا با توجه به افق دیدی که وجود دارد، شرایط عادی نیست و دشمنان در حال برخی اقدامات هستند.

رییس کل بانک مرکزی افزود: سامانه‌ای ایجاد شده تا تمامی ارزهای ورودی به کشور از منابع مختلف و همچنین مصارف در کشور در آن وارد شود. سیف ادامه داد: اقدامات دشمن نباید ما را نگران کند زیرا در ۱۵ روزه اول فروردین هیچگونه تخلفی در کشور وجود نداشت و این به دلیل پیش بینی تیم ما بود.

معاملات غیرواقعی در بازار ارز

سیف اضافه کرد: ما از پنجم فرودین اقدامات لازم را آغاز کردیم در حالی که در سال‌های گذشته سابقه چنین اقداماتی وجود نداشت. ما شاهد معاملات ۲۰۰، ۳۰۰ هزار دلاری کاغذی و غیرواقعی بودیم.  نباید اجازه دهیم تا بخش زیادی از ارز کشور درگیر معملات غیر واقعی باشد.  برخی پیشنهاد ایجاد جذابیت در بازار سپرده‌ها را می‌دهند که این اقدام به نفع اقتصاد کشور نیست. در این فضا باید تصمیم بگیریم که تسلط خود را بر شرایط ارز کشور محرز کنیم و متناسب با فضا و گشایش‌ها و محدودیت ها انعطاف پذیر باشیم.

رد پای خارجی ها در التهاب بازار ارز

وی با بیان اینکه براساس بررسی‌ها تعادل لازم در منابع و مصارف ارزی کشور وجود دارد و در این فضا نباید نرخ نوسان داشته باشد گفت: جای پای دخالت خارجی‌ها در بازر ارز وجود دارد و کشورهای اطراف در پی التهاب‌آفرینی در بازار هستند؛ بنابراین در کشور باید تنها یک صدا باشد که آرامش و ثبات از آن ناشی شود.

رییس کل بانک مرکزی اضافه‌کرد: نرخ ۴۲۰۰ تومان منطقی است و با شاخص‌های اقتصادی همخوانی دارد و این نرخ قرار نیست ثابت بماند و با تغییر شاخص‌های اقتصادی تغییر می‌کند. وی تصریح کرد: نیازهای وارداتی را طبقه‌بندی می کنیم و با توجه به وضعیت ارزی کشور براساس اولویت ارز پرداخت می‌کنیم، سایر اقلام نیز در صورتی که منابع ارزی اجازه دهد تامین می‌کنیم که این مدل امکان می دهد توزیع ارز ضابطه‌مند شود.

نرخ مبادله ای ارز حذف شد

سیف در ادامه مطرح کرد: نرخ مبادله‌ای دیگر وجود ندارد و نرخ مبادله‌ای و سامانه سنا هر دو ۴۲۰۰ تومان خواهد بود که با این نرخ همه نیازهای منطقی کشور تامین می‌شود. وی در مورد ساماندهی صرافی‌ها نیز گفت: تعداد صرافی‌های مجاز ممکن است کاسته شود و در مورد صرافی‌های غیرمجاز نیز با نیروی انتظامی هماهنگی کرده‌ایم تا جمع‌آوری شوند.

یورو جایگزین دلار می شود

وی با اشاره به جایگزینی برای دلار گفت: من پیشنهادی را با حضرت آقا مطرح کردم که یورو در مبادلات ارزی جایگزین دلار شود چرا که دلار نقشی در مبادلات خارجی ما ندارد و ایشان هم از این موضوع استقبال کردند.

منبع: ایبنا

کد خبر 341110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.