درآمد از کارمزد، جایگزین درآمد از محل وام‌ها شود

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بانک ها با طراحی و اراده خدمات نوین بانکی با اخذ کارمزد مناسب، می توانند درآمدهای کارمزدی را جایگزین درآمد از محل اعطای تسهیلات کنند و از شیوه های سنتی به روش های جدید و بدیع اصلاح مسیر کنند.

به گزارش ایمنا از بانک مرکزی، فرشاد حیدری در هشتمین گردهمایی روسای موفق شعب بانک‌های کشور در محل ساختمان بانک مرکزی، افزود: بانک ها باید به موضوعات روز بانکداری از جمله ارائه خدمات نوین و حرکت به سوی افزایش درآمدهای خود از محل کارمزد خدمات توجه ویژه داشته باشند.

وی خواستار اصلاح شیوه اعطای تسهیلات شد و گفت: لازم است شبکه بانکی روش سنتی اعطای تسهیلات را اصلاح و به تدریج با استفاده از خدمات نوین و ایجاد توان خرید برای خانوارها، امکان افزایش تقاضای کل در اقتصاد را فراهم کنند تا واحدهای تولیدی و ارائه کنندگان خدمت بتوانند تولیدات و خدمات خود را بفروشند و با این اقدام موجب بهبود رونق اقتصادی و ایجاد شغل برای جوانان کشور شوند.

حیدری، طراحی «کارت‌های اعتباری» را یکی از ابزارها در مسیر اصلاح شیوه سنتی اعطای تسهیلات خرد معرفی کرد و گفت: بانک مرکزی با طراحی این کارت‌ها که برای خرید «کالا» و «خدمات» مورد استفاده قرار می‌گیرد، موجب اصلاح شیوه‌های اعطای تسهیلات خرد، کاهش مراجعه مکرر شهروندان به شعب و ممانعت از انجام معاملات صوری می شود.

وی افزود: بانک ها می‌توانند با تنوع بخشی به آن و ایجاد امکانات متفاوت سعی در جذب مشتریان و جلب رضایت آنان کنند و با اهتمام بیشتری موضوع صدور کارت‌های اعتباری را در دستور کار قرار دهند.

معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به لزوم توجه به شفاف سازی اطلاعات در شبکه بانکی گفت: شفافیت در اطلاعات از سوی بانک مرکزی موجب افزایش اعتماد به شبکه بانکی می شود و با اقدام، گام‌های بلند و جدی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شناسایی هویت مشتریان و افزایش کنترل‌های سیستمی برداشته می شود.

وی افزود: انتظار داریم شبکه بانکی با اهتمام بیشتر برای شفافیت اطلاعات مسیر افزایش اعتماد به شبکه بانکی را هموارتر کند.

حیدری با مروری بر اقدام‌های بانک مرکزی در اجرای قانون ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی، گفت: با این اقدام و برخورد قاطع با نهادهای پولی غیرمجاز، زمینه بهبود فضای کسب و کار کشور را فراهم و بانک ها را به مسیر رقابت سالم‌تر هدایت شده‌اند.

وی با اشاره به کارکرد مخرب این نهادها در جذب سپرده‌ها با وعده اعطای سودهای غیرمتعارف، سوء استفاده از سپرده‌های جذب شده و بکارگیری آن در عملیات سوداگرانه غیرمولد که موجب تخریب اقتصاد کشور شد، تافزود: امروز با قاطعیت و اطمینان می‌توان گفت که هیچ موسسه غیرمجاز فعال حائز اهمیتی در کشور وجود ندارد.

این عضو هیات عامل بانک مرکزی، یکی از دستاوردهای مبارزه با نهادهای پولی غیرمجاز را کاهش هزینه تمام شده تجهیز منابع برای بانک ها عنوان کرد و گفت: با رقابت ناسالم نهادهای پولی غیرمجاز در بازار پول هزینه سود پرداختی به سپرده‌ها در شبکه بانکی افزایش یافته بود و این هزینه به دریافت کنندگان تسهیلات منتقل می‌شد.

وی افزود: اکنون با برچیده شدن این نهادها هزینه تجهیز منابع مالی برای بانک ها برآورد می شود سالانه بیش از ٧٠ هزار میلیارد تومان کاهش یابد و به همین میزان هزینه دریافت کنندگان تسهیلات نیز کاهش خواهد یافت، ضمن اینکه به همین میزان قیمت تمام شده تولید کالا و خدمات کاهش خواهد یافت و تولیدات کشور توان رقابت با کالاهای مشابه خارجی را پیدا خواهند کرد.

کد خبر 337521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.