این هنرمند به خبرنگار ایمنا گفت: آثار ارایه شده در این نمایشگاه در قالب نقاشی مینیاتور روی بوم گچی، در قطعات کوچک و به سبک نگارگری صفوی و مکتب اصفهان ارایه شده است.
فرحناز تنکابنی افزود: از اجرای آثار بر روی بوم های گچی قصد القای حس تماشای دیوارنگارههای صفوی چهلستون را داشتم. در نمایشگاه پیشین آثارم را روی بومهای خیلی بزرگ اجرا کردم، اما در این نمایشگاه آثار در اندازههای کوچک ۱۰ در ۱۰ یا ۶۰ در ۲۰ سانتی متر و در قالب گچ اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در این آثار مینیاتور بر بازنمایی حالت کهنگی، خراش و زردشدن روغنی که در کارهای چهلستون وجود دارد تاکید شده است، عنوان کرد: بوم گچی را با استقاده از گچ دندانپزشکی می سازم که در اثر آزمایش های مکرر به بهترین اندازه و جنس آن دست پیدا کرده ام، بعد در قالب ریخته و آن را در فرم مورد نظر می شکنم و روغن می زنم، در نهایت بر روی آن نقاشی کشیده و مجدداً روغن می زنم. همچنین از کاغذ ورق طلا و اکریلیک استفاده می کنم و مستقیم روی گچ کار میکنم، دقیقاً مانند نقاشی های چهلستون. همچنین یکی دو اثر را با استفاده از رنگهای سیستم تمپرا طراحی کردم که در همان دوران صفوی با استفاده از زرده تخم مرغ و پودر رنگ روی فرسک کار می کردند.
این هنرمند نگاگر درباره علت خلق آثارش به سبک صفوی گفت: من در رشته نگارگری تحصیل کردم و در سال های ۷۴ و ۷۵ در کنار استاد نجارزادگان در چهلستون به مرمت نقاشی های این بنای تاریخی پرداختم و بعد از آن بود که به مکتب صفوی سبک اصفهان علاقه زیادی پیدا کردم.
وی با بیان اینکه هنرمندان به سبک هنری صفوی بی توجه هستند و غالبا بر روی سبک قاجار کار می کنند، اظهار کرد: در سال های فعالیتم در هنرستان هنرهای زیبا سبک صفوی را برای هنرجویان نگارگری تدریس کردم. متاسفانه این سبک از توجه هنرمندان دور مانده و معمولا نمایشگاهی با سبک صفوی مکتب اصفهان ارایه نمی شود و بیشتر آثاری در دو سبک قاجار و معاصر ارایه می شود، در حالی که سبک صفوی جزو سبک های اصیل نقاشی ایرانی است.
وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه مینیاتور دیوارنگاره های صفوی جمعه هشتم دی ماه در نگارخانه صفوی افتتاح شد. علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند تا ۲۰ دی ماه صبح ها ساعت ۱۰ تا ۱۳ و بعد از ظهرها ساعت ۱۷ تا ۲۱ به نگارخانه صفوی، واقع در خیابان خاقانی، نبش کوچه ٣١ مراجعه کنند.
نظر شما