معدن سنگ طرق‌رود نطنز پلمپ شد

نطنز- سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نطنز گفت: معدن سعادت سنگ طرق‌رود نطنز به دلیل رعایت نکردن مقررات زیست محیطی و آلودگی محیط زیست پلمپ شد.

مهدی صادقی در گفت‌و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان نطنز اظهار کرد: پلمپ این واحد با توجه به اخطارهای مکرر به علت آلایندگی شدید زیست محیطی، پس از تکمیل پرونده و با استناد به حکم قضایی توسط ماموران انتظامی طرقرود صورت گرفت.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست نطنز خاطرنشان کرد: در این معادن سنگ لاشه تولید می شد و میزان آلایندگی آنها بسیار فراتر از حد استاندارد بود و محیط زیست منطقه را در معرض تخریب قرار داده بود.

رضا مقیمی، رییس شورای شهر طرقرود نیز در این باره گفت: معدن سعادت سنگ شهر طرقرود پس از 12 سال از صدور حکم شورای عالی معادن مبنی بر برخورد با معادن غیر استاندارد و متخلف این منطقه با صدور دستور دادستان و تایید شعبه ۱۰۱ کیفری شهرستان، پلمپ شد.

وی با بیان اینکه معدن سعادت سنگ حدود ۱۰۰ هکتار مساحت دارد، افزود: بارگیری خارج از قانون و تردد تریلر در ساعات غیر مجاز، استخراج بیش از حد و ایجاد آلودگی محیط زیست از عوامل پلمپ معدن یاد شده است.

.

شهرستان نطنز که مملو از روستاهای خوش آب و هوا، طبیعت بکر و باغ‌های گسترده و حیوانات نادری از جمله یوزپلنگ، بز کوهی و پلنگ است به دلیل تجمع عظیمی از معادن در روستاهای مختلف این شهرستان و آسیب زدن به طبیعت آن باعث شد که مردم روستاهای کشه، طرقرود، کمجان و اوره این شهرستان دست به اعتراض بزنند.

براساس قانون معادن در محدوده هزار متری روستاها اجازه برداشت دارند و این در حالی است که معادن تا حریم ۲۰۰ متری روستاها نیز آمده‌ است.

مهر ماه سال گذشته جمعی از اهالی طرقرود و روستاهای کمجان و اوره نطنز نسبت به برداشت بی‌رویه از معادن و تخریب محیط‌زیست  و در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه شورای عالی معادن مقابل فرمانداری نطنز تجمع کرده و خواستار  رسیدگی به  این وضعیت نابسامان شده  بودند.

شهرستان نطنز دارای ۵۶ معدن در زمینه سنگ‌های تزیینی و مصالح ساختمانی و سنگ آهن، لاشه، باریت، خاک نسوز گرانیت و تراورتن است که با اشتغالی بالغ بر ۹۰۰ نفر از زمینه‌های اثرگذار در حوزه کسب و کار شهرستان به شمار می رود و عمده معادن سنگ تزیینی با ۴۶ واحد در بخش مرکزی قرار دارد، که شامل معادن سنگ تراورتن و گرانیت است که به ترتیب در منطقه طرقرود و روستاهای اوره و کمجان قرار دارند و تعدادی معدن فلزی(سنگ آهن) و لاشه و دو معدن شن و ماسه در بخش بادرود قرار دارند.

کد خبر 333004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.