محمد عادلی صبح امروز (شنبه) در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه تعداد ۳۵ هزار و ۱۵۲ گردشگر خارجی از ملیتهای مختلف از روستای تاریخی ابیانه بازدید کردند.
وی ادامه داد: این میزان رشد بازدید گردشگران خارجی از ابیانه با کل آمار سال قبل برابری میکند.
دهیار ابیانه افزود: بیشترین آمار بازدید گردشگران خارجی از ابیانه در ۹ ماهه نخست سال جاری به مهرماه تعلق دارد، که تعداد ۷۴۷۷ گردشگر از این روستای تاریخی بازدید کردند.
وی یادآور شد: بیشترین گردشگران خارجی بازدید کننده از ابیانه از کشورهای فرانسه و آلمان بوده اند.
عادلی افزود: گردشگران اتباع کشورهای اسلواکی، اسپانیا، جمهوری چک، چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، استرالیا، سوئیس، پرتغال، نیوزیلند، لهستان، تایلند، هلند، بلژیک، نروژ، روسیه، مراکش، مجارستان و کانادا نیز به این روستا سفر کرده اند.
روستای ابیانه جزء کهنترین روستاهای کشور به لحاظ معماری سنتی است که آثار و ابنیه تاریخی از دوران هخامنشیان تا قاجاریه را در خود جای داده است.
به گزارش ایمنا، مسجد جامع ابیانه با ۹۶۰ سال قدمت دارای منبر و محرابی چوبی با خط نوشتههای کوفی، معماری بی نظیر، آب و طبیعت در بقعه امامزادگان یحیی و عیسی(ع)، مسجد حاجتگاه از دوره صفویه، آسیابهای بادی منتسب به دوران قبل از صفویه و قلعه پالاهومونه در بیرون از روستا با چشم انداز فضای معماری پلکانی ابیانه از کنار این قلعه از جمله آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی این روستاست.
چهارطاقی آتشکده هارپاک، آب انبار ناره، مسجد پرزله متعلق به عصر ایلخانی، ساباط ها، حدود ۱۵۰ در چوبی ار جنس درخت گردو و چنار با قدمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ ساله و خانههای چهار صفه از دیگر شاخصهای تاریخی روستای ابیانه است.
این روستا در ۴۰ کیلومتری شمال غربی نطنز، در دامنهٔ کوه کرکس قرار دارد.
این روستا یکی از بلند ترین نقاط مسکونی در ایران است، که ارتفاع آن از سطح دریا ۲۲۲۲ متر است.
ابیانه در مرداد ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما