به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، پویان عطایی، کارگردان نمایش «در سوگ شب هزارویکم شهرزاد قصهساز» اظهار کرد: داستان این نمایش که کاری از گروه تئاتر «میعاد جوان» است، روایتگر زندگی شهرزاد قصهگو است که به یک برش و واقعه تاریخی گره میخورد و سرنوشت او با یک واقعیت تاریخی همگام میشود.
وی با اشاره به اینکه در این نمایش از تکنیکهایی مانند نقالی، قصهگویی و خردهروایتهای ایرانی مناسب سن نوجوان استفاده شده است، افزود: تجربه اجراهای این نمایش نشان داده است که مخاطب نوجوان با این کار همزادپنداری میکند.
عطایی ادامه داد: اگر بتوانیم برای سن نوجوان قصهگویی درست انجام دهیم، جذب داستانهای ناشناخته میشوند، همچنین این اتفاق باعث چالش در ذهن نوجوان می شود تا نسبت به قصههای ایرانی، آگاهی پیدا کند.
وی با بیان اینکه گروه تئاتر میعاد جوان سعی میکند قصههای ایرانی را برای مخاطب روایت کند، تأکید کرد: اگر قصه را به شیوه سنتی برای مخاطب امروزی روایت کنیم، جذابیت کمی دارد، اما قصهگویی با شیوه امروزی جذاب و قابل قبول است.
این کارگردان درباره تکنیکها و شیوه اجرای نمایش خاطرنشان کرد: تکنیک اجرای این نمایش نقالی امروزی است و به شیوههای مدرن عمل میکند، علاوه بر این از تکنیک خردهروایتهای ایرانی که در فرهنگ ما در حال فراموشی است نیز بهره برده است و به صورت سمبلیک از آن استفاده میکند.
وی با اشاره به اینکه نمایش «در سوگ شب هزارویکم شهرزاد قصهساز» در بخش مسابقه تئاتر نوجوان جشنواره حضور دارد، گفت: نویسنده نمایش شهرام احمدزاده، طراح و کارگردان پویان عطایی، مشاور کارگردان مریم دوستیایرانی، بازیگران آرزو رضاکرمی، آرزو شیروانی و ساناز نوربخش، آهنگساز محمد نادری، نوازندگان محمد نادری، عرفان نریمانی، محمدحسین احمدیان و لیدا نادری، طراح گریم سعید مصلحی، طراح لباس شفق کاظمی، طراح حرکت زهرا شفیع، طراح صحنه و نور پویان عطایی، طراح گرافیک محمدعلی عمادی، دستیاران کارگردان سعید مصلحی و لیلا شریفی و عکاس مبینا عباسی است.
بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با دبیری امیر مشهدیعباس از یکم تا ششم تیرماه، در کهن شهر تاریخی همدان برگزار میشود.
نظر شما