خواهرخواندگی تهران با 28 شهر/لزوم ساختارمندکردن خواهرخواندگی

در نشست تخصصی خواهرخواندگی بر لزوم ساختارمندکردن خواهرخواندگی تأکید شد.

به گزارش ایمنا به نقل از  ایسنا، نشست تخصصی خواهرخواندگی شهری در ارتقای تعاملات فرهنگی و بین‌المللی برگزار شد و در ابتدای این مراسم، شجاعی‌کیاسری رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور با بیان اینکه امروزه جامعه جهانی نیاز به همگرایی و همدلی دارد، گفت: صرفا نمی‌توان واسطه‌های سیاسی را عامل پیوند جامعه جهانی دانست، بلکه عمده ارتباطات تاثیرگذار ریشه در فرهنگ دارند و رابطه فرهنگی فی‌مابین کشورها ماندگارتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه امروز بحث خواهرخواندگی شهرها در راستای جذابیت و فراهم کردن زمینه‌های تعمیق‌بخشی دو ملت مورد توجه قرار گرفته است، گفت: ما با خواهرخواندگی به دنبال فراهم آوردن شهرهای جهانی هستیم تا به شناخت عمیقی دست پیدا کنیم و شاهد ایجاد ثبات، پایداری و صلح در جامعه باشیم.

رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور با بیان اینکه در پدیده خواهرخواندگی شهرها فعالیت‌های مردمی و تشکل‌های مردم نهاد نقش مهمی دارند، تصریح کرد: درخواست‌های زیادی از سوی شهرداری‌های مناطق به وزارت کشور ارسال می‌شود که خواهان انعقاد خواهرخواندگی هستند که می‌توانیم با همکاری کمیسیون فرهنگی این مساله را ساختارمند کنیم.

به گزارش ایسنا، همچنین الهام فخاری رییس شورای شهرستان تهران با بیان اینکه خواهرخواندگی موقعی موثر است که باعث افزایش ارتباط دو شهر شود گفت: در غیر این صورت در حد یک قرارداد بر روی کاغذ باقی می‌ماند.

وی با بیان اینکه شهر تهران زمینه خواهرخواندگی با اکثر شهرها را دارد، گفت: خواهرخواندگی باید موجب بهبود اوضاع شود و گرنه در سخن راه به جایی برده نمی‌شود.

در ادامه مظفری رییس مرکز بین‌الملل شهرداری تهران نیز با بیان اینکه اولین قرارداد خواهرخواندگی در دهه 60 میلادی بین تهران و سئول منعقد شد که متاسفانه به حاشیه رفت و با سفر اخیر شهردار تهران احیا شد، گفت: تهران با 28 شهر دیگر خواهرخوانده است که در نظر داریم توسعه روابط با همسایگان را در دستور کار قرار دهیم چراکه معتقدیم خواهرخواندگی یکی از مدل‌های مدرن افزایش همکاری‌های فرهنگی است.

در ادامه محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با بیان اینکه شهر امکانی است برای گفت‌وگو، گفت: امروز فرصت مغتنمی برای ماست تا با گفت‌وگو با شهروندان‌مان در غالب خواهرشهری‌ها حال خوش را به شهروندان‌مان بدهیم.

وی با بیان اینکه گفت‌وگو، اساس و اصل لازم دیپلماسی است، گفت: من به عنوان نماینده مردم شهر اعلام آمادگی شورای شهر را برای ایجاد زمینه‌های گفت‌وگو با سایر شهرها و جوامع در بستر فرهنگی و در قالب خواهرشهری اعلام می‌کنم. چرا که این ارتباط سبب ایجاد حال خوش برای شهروندان‌مان می‌شود.

در ادامه علیرضا رجائی - مدیر موسسه خواهرشهری با بیان اینکه ما خوب حرف می‌زنیم، اما به مقام عمل نمی‌رسد، گفت: با حرف زدن مشکل حل نمی‌شود و باید اقدام جدی انجام شود.

وی با بیان اینکه برخی از افراد وقتی به مسند ریاست می‌رسند، یادشان می‌رود که چه کار باید بکنند، گفت: بحث مطالبه‌گری در خواهر شهری باید به صورت ویژه دنبال شود و تا سیطره دولتی داریم، موفق نمی‌شویم.

وی با بیان اینکه ضمن ایجاد مطالبه در مردم، باید سفرای دیپلماسی شهری را از میان همه آحاد جامعه انتخاب کنیم، گفت: حتی می‌توان دیپلماسی دینی را نیز دنبال کرد و در این راستا وحدت رویه‌های دینی را در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه قراردادها در پدیده خواهرشهری استاندارد نیست و بیشتر جنبه تزئینی دارد، افزود: بر همین اساس باید دبیرخانه خواهرشهری در شورای عالی استان‌ها تشکیل شود تا ضمن پیگیری تخصصی، امورات را نیز به دست NGOها بسپاریم.

وی با بیان اینکه در قالب خواهرشهری، شهرها با یکدیگر در شبکه جهانی فامیل می‌شوند، گفت: در قالب تفاهم‌نامه‌های خواهرشهری باید نیازهای هر دو شهر طرف قرارداد حل شود که لازم است برای حل مشکلات اجرایی با کمک شوراهای شهر و شورای عالی استان‌ها این جلسات به صورت مستمر و دوره‌ای ادامه داشته باشد تا مشکلات خواهرشهری مرتفع شود.

کد خبر 330729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.