تعیین تعرفه مشخص برای مشترکین بالای ۵مگاوات در صورت مصرف مازاد برق

مدیر دفتر توسعه بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: مشترکین موجود بالای ۵ مگاوات، درصورت مصرف مازاد بر برق خریداری شده از بورس و یا دو جانبه، بهای برق مازاد را که توسط شرکت برق منطقه‌ای تأمین شده است را بر اساس کد تعرفه مربوطه پرداخت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، همایش آموزشی تأمین برق از طریق اتصال به شبکه و نحوه حضور مصرف کنندگان بالای ۵ مگاوات در قراردادهای دوجانبه و معاملات برق بورس انرژی با حضور نمایندگان صنایع اصفهان، شرکت توانیر و شرکت مدیریت شبکه برق ایران در برق منطقه ای اصفهان برگزار شد.

بر اساس مصوبه بهمن ماه ۹۴ هیئت وزیران، مشترکین با قدرت قراردادی بالای پنج مگاوات می‌توانند، برق مورد نیاز خود را از بورس انرژی، قراردادهای دوجانبه و یا نیروگاه‌های متعلق به خود تأمین نمایند. لیکن در مورد متقاضیان جدید بالای ۵ مگاوات این الزام وجود دارد که برق خود را از بورس انرژی یا قرارداد دوجانبه با نیروگاه تأمین کنند.

بنابر این گزارش در این جلسه نخست فیاض منش مدیرکل دفتر برنامه ریزی تلفیق شرکت توانیر به بررسی الزامات قانونی قراردادهای اتصال به شبکه پرداخت و با اشاره به اصل ۴۴ قانون خصوصی سازی در رابطه با شرکت‌های دولتی، گفت: در این قانون دولت مکلف شده است ۸۰ درصد از ارزش مجموع سهام بنگاه‌های دولتی در هر فعالیت مشمول گروه ۲ به استثناء راه و راه‌آهن را به بخش های خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی واگذار کند.

حمیدرضا باقری مدیر دفتر توسعه بازار برق و هماهنگی با بورس انرژی شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز با بیان ساز و کارهای حضور مصرف‌کنندگان بالای ۵ مگاوات در معاملات برق بورس انرژی، اظهار داشت: بر اساس سقف ظرفیت مجاز قابل معامله در بورس که برای مصرف‌کننده بالای ۵ مگاوات توسط شرکت برق منطقه‌ای تعیین و اعلام می‌شود، شرکت مدیریت شبکه برای مصرف‌کننده معرفی‌نامه صادر می‌کند تا ایشان بتوانند با مراجعه به کارگزاران دارای مجوز و تحویل اسناد و مدارک مورد نیاز، بتوانند نسبت به اخذ کد معاملاتی از شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اقدام کند.

وی افزود: پس از انجام معامله توسط مصرف‌کنندهٔ بالای ۵ مگاوات در بورس، اطلاعات حجم برق خریداری شده از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به شرکت برق منطقه‌ای مربوطه ارسال خواهد شد تا در صورتحساب مصرف‌کننده لحاظ شود. بر اساس این اطلاعات، مصرف‌کننده بایستی بابت کل انرژی خریداری شده از بورس، هزینه ترانزیت را مطابق تعرفه شورای اقتصاد به برق منطقه‌ای پرداخت کند.

باقری در تشریح چگونگی پرداخت‌ها در این معاملات، گفت: مشترکین موجود بالای ۵ مگاوات، درصورت مصرف مازاد بر برق خریداری شده از بورس و یا دو جانبه، بهای برق مازاد را که توسط شرکت برق منطقه‌ای تأمین شده است بر اساس کد تعرفه مربوطه پرداخت می‌کنند و در مورد مصرف‌کنندگان جدید بالای ۵ مگاوات، بهای برق مازاد بر اساس متوسط قیمت بازار عمده فروشی در یک ماهه منتهی به آن روز برای سه بازه کم‌باری، میان باری و پرباری محاسبه می‌شود.

مدیر دفتر توسعه بازار برق و هماهنگی با بورس انرژی بیان داشت: اطلاعات سرجمع حجم برق خریداری شده توسط مصرف‌کنندگان در بورس انرژی، در حوزه هر برق منطقه‌ای توسط شرکت سپرده‌گذاری برای مدیریت شبکه نیز ارسال می‌شود تا در صورتحساب فروش بازار برق به برق منطقه ای از میزان انرژی مصرفی ایشان کسر شود.
در صورتی که نیروگاه به هر دلیلی نتواند برق تعهد شده را تولید نماید، برق مشترک از طریق شبکه سراسری تأمین خواهد شد.

در ادامه این سمینار، مدیر قراردادهای بازار برق تشریح مقررات مرتبط با قراردادهای دوجانبه شرکت مدیریت شبکه برق ایران، به نمونه‌های موجود قرارداد دوجانبه بین صنایع بزرگ و نیروگاه‌ها اشاره کرد.

رضا ظریفی گفت: با توجه به اینکه ظرفیت ترانزیت در طول دوره قرارداد که مضرب صحیحی از سال است، ثابت است، در صورتی که نیروگاه به هر دلیلی نتواند برق تعهد شده را تولید نماید، برق مشترک از طریق شبکه سراسری تأمین خواهد شد و نیروگاه نیز بر اساس مقررات مصوب هیئت تنظیم بازار موظف به جبران هزینه‌های مربوط به این امر در بازارخواهد شد.

رییس گروه آیین‌نامه‌ها و مقررات فروش برق شرکت توانیر نیز با اشاره به امکان عقد قرارداد اتصال به شبکه با متقاضیان برق بالای ۵ مگاوات، مصوبه هیئت وزیران و مصوبه وزیر نیرو در خصوص مصرف کنندگان بالای ۵ مگاوات و نیز دستورالعمل بند (و) ماده (۱۳۳) قانون پنج ساله توسعه را از مبانی قانونی انعقاد قرارداد اتصال به شبکه دانست.

عبدالرضا فاتح گفت: از نظر الزامات فنی، قرارداد اتصال به شبکه و قرارداد تأمین برق مشابه هستند لیکن در قرارداد اتصال به شبکه، ساختار تعرفه برای مصرف کنندهٔ جدید بالای ۵ مگاوات وجود ندارد و مصرف کننده بایستی از طریق قرارداد دوجانبه و یا بورس انرژی، برق خود را تأمین کند.

رییس گروه آیین‌نامه‌ها و مقررات فروش برق شرکت توانیر افزود: هزینه اتصال به شبکه توسط شورای اقتصاد ابلاغ خواهد شد و تا قبل از آن به صورت علی الحساب بر اساس بخشنامه مربوطه از متقاضی اخذ می‌شود. همچنین پیش نیاز انعقاد قرارداد اتصال به شبکه، ارائه گواهی ظرفیت متناسب با قدرت درخواستی توسط متقاضی به شرکت برق منطقه‌ای است که به زودی گواهی ظرفیت از طریق بورس انرژی قابل معامله خواهد شد.

کد خبر 329048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.