۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۱
از صلح شرقی تا صلح غربی

در سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به شرق آسیا، ملانیا ترامپ و همسر نخست وزیر ژاپن کلمه «صلح» را بر روی کاغذی نوشتند؛ دو نوشته ای که تفاوتهای ظاهری آنها با یکدیگر، یاد آور تفاوتهای معنایی صلح شرقی با صلح غربی بود.

خبرگزاری ایمنا- گروه سیاسی- اعظم ملایی: در روزهای گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای بازدید از کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین، ویتنام و فیلیپین در قالب تور آسیایی به مدت حداقل 11 روز عازم این منطقه شده است. سفر ترامپ به آسیا که طولانی‌ترین سفر خارجی یک رئیس‌جمهور آمریکا به آسیا در ربع قرن گذشته است، همزمان با اوج گیری بحران کره شمالی انجام شده و خط و نشان کشیدنهای رئیس جمهور آمریکا برای این جزیره آشوب ساز به محور اصلی آن تبدیل شده است. ترامپ در خلال دیدارش از ژاپن و کره‌جنوبی، بر حمایت آمریکا از این دو کشور در برابر تهدیدهای کره‌شمالی، تاکید کرد و بارها به کره شمالی هشدار داد که عزم واشنگتن در دفاع از ایالات متحده و متحدانش را دست کم نگیرد.

با این وجود، لفاظی های سیاسی و بزرگ نمایی نقش و نفوذ آمریکا در جهان تنها هدف دونالد ترامپ از سفر به شرق آسیا نیست. بعد از آنکه رئیس جمهور تاجر پیشه آمریکا موفق شد کشورهای غرب آسیا خصوصاً کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را از طریق ایران هراسی و طرح کاذب «تهدید جمهوری اسلامی ایران برای این کشورها»، وادار به خریدهای تسلیحاتی گسترده و ریختن پترودلارهایشان به جیب تراتسهای تسلیحاتی آمریکا کند، حال نوبت به کشورهای شرق آسیا رسیده تا رسالت خود را در رونق بخشی به اقتصاد آمریکا و مثبت کردن تراز تجاری این کشور به انجام برسانند.  

رئیس جمهور آمریکا که بزرگترین فضاسازی های بین المللی را بر علیه برنامه دفاع موشکی جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته است، حال برای ایجاد و تقویت شرایط بحرانی که زمینه ساز افزایش فروش تسلیحات آمریکایی است، حاضر شده است در سیاستی متناقض و دوسویه، محدودیت مربوط به وزن کلاهک را برای موشکهای بالستیک کره جنوبی لغو کند. ترامپ که تاجری با تجربه و سیاستمداری نوپا و تازه کار است نتوانست چانه زنی های خود برای فروش تسلیحات به کشورهای شرق آسیا را پنهان کند و در نشست خبری که در کره جنوبی داشت گفت: کره جنوبی «قبول کرده» تا از آمریکا «میلیاردها دلار» سلاح به منظور تقویت خودش در مواجهه با تهدید های کره شمالی بخرد.  سئول حجم بزرگی از تسلیحات آمریکا را «خواه هواپیما باشد، خواه موشکها و خواه هر سلاح دیگری» خریداری می کند.

بدین ترتیب رئیس جمهور ایالات متحده که شعار انتخاباتی اش عدم مداخله نظامی در مناطق دیگر و هزینه نکردن از جیب آمریکائیها برای تأمین امنیت همپیمانان منطقه ای بود، حال کوشیده است تا به روش خود شعارهایش را عملی کند؛ ایجاد توهم نا امنی برای تدارک سفارشات تسلیحاتی بیشتر از سوی کشورهای آسیایی!

البته ترامپ در سفر به شرق آسیا تنها نیست؛ ملانیا ترامپ همسر وی و بانوی اول آمریکا نیز در این سفر او را همراهی می کند. ملانیا ترامپ بر خلاف همسر رئیس جمهور سابق آمریکا(باراک اوباما) چندان میانه ای با فعالیتهای سیاسی، بشر دوستانه و حقوق بشری ندارد و تنها برای رعایت آداب مرسوم دیپلماتیک، در سفرهای خارجی همسرش را همراهی می کند. با این وجود، در سفر اخیر آنها به ژاپن، ملانیا ترامپ به همراه همسر نخست وزیر ژاپن در کلاس خوش نویسی مدرسه ای در توکیو حضور یافت و به تمرین خوش نویسی پرداخت. این دو بانو به زبان ژاپنی روی کاغذ نوشتند: صلح!

دو نوشته ای که تفاوتهای ظاهری آنها با یکدیگر، یاد آور تفاوتهای معنایی صلح شرقی با صلح غربی بود. صلح شرقی که به دنبال آرامش،  ثبات، همزیستی و رونق تجاری مشترک است؛ صلحی عادلانه و جامع؛ نه صلح برای ملتی و جنگ و درگیری برای ملتی دیگر. در مقابل اما صلح غربی قرار دارد که جز با تهدید، علم کردن یک دشمن فرضی، فروش تسلیحات و آنگونه که حسن روحانی امروز گفت، جز با جیب بری از کشورهای وابسته و همپیمان محقق نمی شود.

حال باید منتظر ماند و دید آیا کشورهای آسیایی به این نتیجه می رسند که تنها راه برقراری صلح و امنیت، اتکای به خود و  بازگشت به سنتها و آداب کهن چندین هزار ساله شان است، یا همچنان به رویه تکیه بر قدرتهای فرا منطقه ای و افزایش بودجه های نظامی و تسلیحاتی ادامه خواهند داد.

کد خبر 327018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.