نهنگ آبی در اصفهان قربانی گرفت/ خانواده ها هوشیار باشند

روز گذشته دو دختر دانش آموز از پل چمران اصفهان سقوط کردند. پلیس صبح امروز پرده از واقعیتی دردناک برداشت "نهنگ آبی " عامل سقوط دختران بوده است.

به گزارش ایمنا پلیس علت این اقدام را بازی نهنگ آبی عنوان کرد. این بازی در کشورهای مختلف قربانی‌های متعددی داشته است و روند بازی تاثیرات بسیاری بر ذهن افراد، علی‌الخصوص نوجوانان دارد این بازی کاربران و مخاطبان خود را وادار به رفتارهای پرخطری همچون خودزنی و خودکشی می‌کند و این بار دو دختر نوجوان ۱۵ و ۱۶ ساله قربانی این بازی مرگ بار شدند.

مقامات نیروی انتظامی در چندماه اخیر بارها به والدین در خصوص بازی نهنگ آبی هشدارهایی داده بودند.  دستور فیلترینگ بازی در کشور هم صادر شد اما متاسفانه این حادثه تلخ بی‌توجهی جامعه و البته والدین به هشدارهای پلیس و وجود بحران‌های متعدد در نوجوانان ما هویدا کرد. دیشب یکی از دختران در بیمارستان غرضی اصفهان فوت کرد.

آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد وضعیت  مصدومان حادثه گفت: یکی از حادثه‌دیده‌گان در بیمارستان غرضی و دیگری در بیمارستان امین بستری شدند که متاسفانه فرد بستری شده در بیمارستان غرضی شب گذشته فوت کرد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: نوجوان دوم که به بیمارستان امین اعزام شد هنوز در قید حیات بوده و تلاش‌ها برای نجات این شخص ادامه دارد. جهانپور با اشاره وضعیت وخیم حادثه‌دیده خاطرنشان کرد: این نوجوان در اثر شدت حادثه دچار شکستگی‌های متعدد در نقاط مختلف بدن شده و هنوز به سطح هشیاری نرسیده است.

پلیس نهنگ آبی را مقصر دانست

در همین خصوص جهانگیر کریمی معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان در موضوع این حادثه به خبرنگار فارس گفت: دو نوجوانی که روز گذشته از پل چمران به پایین پریدند پیش از اقدام صدای خود را ضبط کرده‌اند.

این مقام انتظامی در ادامه افزود: دو نوجوان در این فایل صوتی از خانواده خود خداحافظی کرده و دلیل اقدام خود را انجام بازی آنلاین نهنگ آبی در فضای مجازی اعلام کرده‌اند.

نهنگ آبی چیست؟

از سال ۲۰۱۳ در کشور روسیه یک بازی خطرناک با عنوان «نهنگ آبی» طراحی شده که متشکل از ۵۰ مرحله است و در آن یکسری وظایف به بازیکنان توسط مدیران بازی اعلام می شود که باید در طول ۵۰ روز این مراحل را انجام دهند و در نهایت بازیکنان به یک چالش نهایی مواجه می شوند و آن پرتاب خود از نقطه ای بلند است.

در واقع مرحله ۵۰ با عنوان «پرواز» نامیده شده که در شبکه های مجازی تصاویر و فیلم های متعددی در این رابطه منتشر شده است. این بازی را فردی به نام «فیلیپ» دانشجوی سابق روان‌شناسی کشور روسیه که از دانشگاه اخراج شده بوده طراحی و ایدئولوژی او این بوده است که کسی که برای جامعه مفید نیست و می‌خواهد به خودش آسیب بزند، خوب است که خودش را حذف کند.

دستور فیلترینگ بازی نهنگ آبی در ایران صادر شده است

با توجه به اینکه ۵۴ درصد ایرانیان کاربر بازی‌های آنلاین است که درصد بالا و قابل تأملی است، خانواده‌ها باید از ورود فرزندان خود به این بازی فوق‌العاده خطرناک جلوگیری کنند.

جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در گفتگو با خبرنگار ایمنا گفت: بازی‌های رایانه‌ای یکی از ابزار سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت برای فرزندان است اما متأسفانه هیچ کدام ازنهادهای فرهنگی و متولی بر اینگونه بازی‌ها نظارت نداشته و بر کیفیت فنی و یا فرهنگی آنها هیچ گونه ارزیابی صورت نمی‌گیرد.

 مجید ابهری ادامه داد: بالا رفتن سطح خشونت به خاطر اینگونه بازی‌ها یکی از عوارض و آسیب‌های آن است که در حال حاضر بازی نهنگ آبی به عنوان یکی از بازی‌های رایانه ای است که باعث افزایش خشونت تا حد خودکشی شده است.

خانواده‌ها هوشیار باشند

 این جامعه‌شناس با بیان اینکه این بازی ۵۰ قسمتی تا قسمت‌های ۱۵ و ۱۶ منجر به خودکشی کاربر می‌شود، ادامه داد: در قسمت‌های مختلف این بازی، از بازیکن خواسته می‌شود دست به اقدامات خشونت‌آمیز بزند، به عنوان مثال بر بالای پشت بام بلندی بنشیند، پاهای خود را تکان داده و از خود عکس بگیرد و در تلفن همراه یا رایانه بگذارد، سپس بدن خود را پاره کند، خون خود را بخورد یا دست دوست خود را با چاقو پاره کرده و به او بخندد.

وی معتقد است این قبیل رفتارهای خشونت آمیز باعث نهادینه شدن خشونت در بازیکن شده تا جایی که منجر به خودکشی وی می‌شود.

دکتر ابهری با بیان اینکه مخترع بازی نهنگ آبی اعلام کرده هیچ کس نمی‌تواند از قسمت ۲۶ این بازی فراتر رود، گفته: در حال حاضر خوشبختانه ظاهراً در کشور ما با این بازی مقابله شده و دستور فیلترینگ آن صادر شده است. خانواده‌ها باید هوشیار باشند و اجازه ندهند فرزندانشان برای سرگرمی چند ساعته، زندگی‌شان را به تباهی بکشند.

کد خبر 324382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • س IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۳۰
    1 0
    درود بر شما و ممنون از زحمتی که کشیدید فقط انتخاب روتیتر برای اولین بار در کشور و بعد اشاره به اصفهان برای کسب یک افتخار شایسته است نه چنین ضایعه ای...
  • شهرزاد IR ۰۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
    0 0
    اگر بازی نهنگ آبی فیلتر شده چرا این دوتا دانش آموز دختر خودکشی کردن ؟؟؟!!!پس هنوز فیلتر نشده
  • مينا IR ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
    1 0
    خب با فيلتر شكن رفتن هي به بچه ها كه نميشه گفت اين كار رو نكن اون كار رو نكن يه تفريح خوب و سالم و درعين حال شاد براي نوجوان ها بزارين كه سراغ اين چيزها نرن