گردشگری کشاورزی، اقتصاد روستایی را رونق می‌بخشد

مدیرعامل جمعیت احیاگران روستاهای ایران گفت: اردوی سیب چینی در وردشت سمیرم، اولین اولین تور گردشگری_کشاورزی کشور است.

به گزارش ایمنا، اولین تور گردشگری_کشاورزی کشور ازسوی «جمعیت احیاگران روستاهای ایران» و به مناسبت روز ملی روستا برگزار شد، این درحالی است که شاید تاکنون برگزاری تورهای گرشگری کشاورزی علی رغم تلاش فعالان این عرصه با مشکلاتی روبرو بوده و نتوانسته اند برنامه کامل و قابل قبولی ایجاد کنند. دلیل این عدم پیشرفت در قالب زیبای روستا و کشاورزی، فقدان استاندارد مناسب برای برگزاری تورهای گردشگری کشاورزی بوده است. جمعیت احیاگران روستاهای ایران با هدف توسعه کسب و کار روستایی و بهبود شرایط اقتصادی روستاها با اجرای اولین تور گردشگری کشاورزی در مهرماه امسال و همزمان با روز ملی روستا اقدام دقیق و ساختارمندی را برای تداوم این نوع از گردشگری برای روستاهای ایران به نمایش گذاشت.

مدیرعامل جمعیت احیاگران روستاهای ایران به خبرنگار ایمنا گفت: اولین تور گردشگری_کشاورزی کشور همزمان با روز ملی روستا با عنوان «اردوی سیب چینی در وردشت سمیرم» با همکاری بنیاد ملی نخبگان در روستای وردشت، بخش مهرگرد، شهرستان سمیرم برگزار شد، ضمن اینکه اردوی سیب چینی در روستای وردشت در عرصه زراعت و باغبانی می تواند از شروع فعالیت های کاشت و آبیاری تا مراحل برداشت محصول انجام شود. ازطرفی این نوع گردشگری چون معمولا در روستاها صورت می گیرد از ابعاد دیگر نیز به تولیدکنندگان محلی منفعت رسان خواهد بود.

نادر گیویان‌پور افزود: از دیگر عرصه های گردشگری کشاورزی تعاریف پرورش حیوانات بخصوص دام و اسب است. بازدید از مزارع پروزش و نگهداری حیوانات و کمک به فعالیت های دامداری و غذادهی به حیوانات تا فعالیت های ورزشی همچون سوارکاری و شتردوانی نیز هست، همچنین حضور در مرکز پرورش آبزیان و تغذیه این جانوران برای گردشگران کشاورزی بسیار جالب است و حس خوبی را به گردشگری القا می کند.

وی تصریح کرد: این مسئله در ایران به عنوان کشوری با پتانسیل های گسترده برای اجرای این نوع کسب و کار در حوزه توریسم و این صنعت بزرگ که سومین جایگاه درآمد را در جهان به خود اختصاص داده است می تواند اقتصاد روستایی را بیش از پیش رونق بخشد، از طرفی با حضور گردشگران در این مناطق تا حدی واسطه گری حذف می شود و درآمد بهتری نصیب اهالی روستا خواهد شد، چرا که با حضور گردشگر در منطقه و تامین خوراک و شرایط اقامت و نیز بازدیدهای بومی از مکان های بومی می توان درآمدزایی و اشتغال سبز را توسعه بخشید.

گیویان پور ادامه داد: یکی از موانع اصلی برگزاری تورهای گردشگری کشاورزی اهمیت ایمنی و خطرات ناشی از حضور در مزارع و نیز حوادث احتمالی در فعالیت های زراعتی یا جمع آوری محصولات بوده است که در اولین تور گردشگری_کشاورزی، با استفاده از پوشش مناسب و نیز رعایت نکات بهداشتی قبل از برگزاری تور در محل استبل های حیوانات از سلامت و نبود بیماری های انگلی و میکروبی اطمینان حاصل کردیم. همچنین مزارع مورد نظر برای جمع آوری سیب از باغ هایی انتخاب شد که به لحاظ ناهمواری سطح زمین از شرایط مناسبی برخوردار باشد و دسترسی به میوه ها نیازمند ابزار خاص و پیچیده نباشد. ضمن اینکه درختان مورد نظر در این باغ که بالغ بر ۴ هزار اصل درخت سیب گلدن و قرمز در مساحت ۱۰هکتار بوده عاری از وجود سم و نیز مواد شیمیایی بوده تا گردشگر دچار بیماری یا مسمومیت تنفسی نشود.

مدیرعامل جمعیت احیاگران روستاهای ایران ادامه داد: وجود تیم امدادگر حرفه ای توسط کارشناس ایمنی و امدادگر تخصصی طبیعت در زمان برگزاری تور گردشگری کشاورزی لازم است تا در لحظه برخورد با حوادث طبیعی و محیطی نیز امنیت کافی برقرار باشد و در صورت گزش خزندگان یا حشرات پیشگیری لازم انجام گیرد. ضمن اینکه به نظر می رسد گردشگری کشاورزی بدلیل نیاز یه بررسی های گوناگون و حصول اطمینان، بهداشت و امنیت عمومی مورد استقبال برگزارکنندگان و آژانش های گردشگری مربوطه قرار نگرفته است چرا که متخصصین کافی و آموزش دیده جهت سرپرستی این تور و امدادتخصصی آن تربیت نشده است.

نادر گیویان پور با اشاره به اینکه غذا که یکی از اساسی ترین و جذابترین بخش های تورهای کشاورزی است می بایستی مطابق با آداب و روش محلی طبخ و سرو گردد، گفت: در اولین تور گردشگری کشاورزی دره سمیرم اصفهان با در نظر گرفتن این آیتم غذای قریب به ۱۰۰نفر از گردشگران و دست اندرکاران این برنامه توسط اهالی روستا تهیه شد که از قبل مواد اولیه آن در اختیار آشپز محلی قرار گرفت تا در شرایط مناسب و با رعایت اصول بهداشتی محیا شود. عصرانه ای که در پایان تور و پس از بازدید از مناطق پرورش اسب های اصیل ایرانی صورت گرفت نیز به همین روش و در محیط بسیار جذاب در اختیار گردشگران قرار گرفت و لذت این برنامه با میل کردن آش دوغ محلی دوچندان شد.

وی خاطرنشان ساخت: در گردشگری کشاورزی مسافران می توانند با سلیقه خود و انتخاب شخصی محصول باغی یا ماکیان موجود در منطقه را برداشت کرده و بهترین محصول را خریداری کنند. لذت خرید از مزرعه یکی از بهترین اثرات این تورهاست. روانشناسان به حضور در باغ ها و طبیعت تاکید دارند. انرژی بخشی غریزی برای انسان توسط محیط های بومی را عامل ازبین برنده افسردگی و افزایش نشاط و شادابی و حتی خرید از محیط طبیعی را اثرگذار می دانند. ارتباط بشر و طبیعت در ذات خلقت را به نمایش خواهد گذاشت.

مدیرعامل جمعیت احیاگران روستاهای ایران تأکید کرد: امروزه با صنعتی شدن بسیاری از شهرهای جهان علاقه به حضور تورهای گردشگری کشاورزی و احیای روستاها در صدر فعالیتهای صنعت توریسم رسیده است. در ایران نیز بدلیل لمس طبیعت، حیوانات و مزارع باغی بازار بزرگی را می تواند برای روستاها و کسب و کارهای وابسته رقم بزند نا اشتغال پایدار ایجاد شده و محیط زیست نیز حفظ شود.

گفتنی است، گردشگری کشاورزی به عنوان شیوه تحریک کننده رکود اقتصاری در نواحی روستایی در نظر گرفته می‌شود که گسترش بهره برداری از مزرعه، نوآوری در نقدینه سازی و کسب درآمد مازاد، افزایش مصرف‌کنندگان جدید محصولات کشاورزی، افزایش آگاهی پیرامون محصولات کشاورزی محلی، درک و توجه بیشتر به اهمیت نگهداری زمین های مورد استفاده، کسب درآمد برای اعضای خانوار کشاورز و دیگر کسانی که در مزرعه کار نمی‌کنند، تشویق کشاورزان به ادامه کشاورزی با وجود آنکه بازارها بطور فزآینده‌ای رقابتی است، کمک به توسعه و احیاء روستا و سنت‌های بومی، هنرها و صنایع محلی، افزایش و احیاء نمادهای محلی برای جلب توجه بازدیدکنندگان، افزایش استفاده از محصولات و خدمات سالم روستایی، پیشرفت و بهبود فرهنگ، ارتباط و تبادل افکار، نیازمندی به مدیریت محیطی سالم برای چشم انداز روستایی، افزایش آگاهی و اطلاعات عمومی پیرامون کشاورزی، تدارک فرصت برای مدیریت بحران های اقتصادی در زمینه کشاورزی و همچنین افزایش پایداری در طولانی مدت برای تجارت کشاورزی، ازجمله آثار آن در نواحی روستایی است.

بر این اساس اولین تور گردشگری_کشاورزی کشور ازسوی «جمعیت احیاگران روستاهای ایران» و به مناسبت روز ملی روستا برگزار شد، این جمعیت از مجموعه سازمان های مردم نهاد(سمن) حوزه میراث فرهنگی در استان اصفهان بشمار می رود. لازم به ذکر است که منطقه وردشت یکی از مناطق و قطب های کشاورزی در شهرستان سمیرم است که جلوه های ویژه و زیبایی را در منطقه بوجود آورده است.

کد خبر 323217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.