خبرگزاری ایمنا- گروه سیاسی- به نقل از ایرنا ، برای نخستین بار پس از اجرای توافق هسته ای در سال ۲۰۱۵ یک بانک اروپایی خط اعتباری را برای تعامل با بانک های ایرانی اختصاص داد. به تازگی میان ۱۴ بانک ایرانی با «اوبربانک» اتریش قراردادی یک میلیارد یورویی امضا شد که بر اساس آن برای بانک های اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد، تجارت، توسعه صادرات، خاورمیانه، رفاه کارگران، سامان، سپه، صنعت و معدن، کارآفرین، کشاورزی، ملت و ملی ایران این تامین مالی انجام می شود.
در این توافق منابع بانک اتریشی برای تامین مالی پروژه های عمرانی و تولیدی بخش خصوصی و دولتی هم استفاده می شود. «اوبر بانک» بانکی منطقه ای است که عمده فعالیت آن در قاره سبز صورت می گیرد. این موسسه مالی هفتمین بانک بزرگ اتریش است که ترازنامه تجاری آن حدود ۲۰ میلیارد یورو (۲۴ میلیارد دلار) ارزش دارد. در سال ۲۰۱۶ اوبر بانک سود خالص خود را نسبت به سال قبل ۸.۹ درصد افزایش داد و به ۱۸۱ میلیون یورو رساند. اوبربانک ۲۶ درصد سهام «یونی کردیت بانک» ایتالیا را نیز در اختیار دارد.
این توافق میان ایران و بانک اتریشی در دفتر بانک در «لینز» و با حضور نمایندگان بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی ایران به امضا رسید. تارنمای بانک مرکزی ایران اعلام کرد علاوه بر قرارداد گشایش خط اعتباری با این بانک اتریشی، قرارداد فاینانس دیگری به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو میان ۱۰ بانک ایرانی با «دانسکه بانک» دانمارک هم به امضا رسیده است.
نخستین بانک اروپایی پس از برجام
رویترز در زمینه امضای این قرارداد نوشت: اوبربانک اتریش قرار داد ایجاد خط اعتباری را با بانک های ایرانی به امضا رساند تا منابع را برای برخی سرمایه گذاری های جدید در ایران تامین کند. از این جهت اوبر نخستین بانک اروپایی است که پس از کاهش تحریم ها با ایران وارد تعامل می شود. به نوشته این خبرگزاری، توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ تحریم ها علیه ایران را برداشت؛ اما بسیاری از بانک های اروپایی تاکنون به خاطر هراس از محدودیت و تحریم های ایالات متحده از ورود گسترده به بازار اقتصادی ایران خودداری کرده اند.
خبرگزاری ترند آذربایجان نیز نوشت این بانک اتریشی به فعالیت حرفه ای و حمایت از معامله ها با ایران ادامه می دهد؛ همین امر تاکنون موجب ارتقای جایگاه این بانک در روابط دوطرف شده است. درگزارش تارنمای «آذرنیوز» نیز آمده است: این توافق به صادر کنندگان مهم اتریشی اجازه می دهد در تعدادی از پروژه های ایران مشارکت داشته باشند. در دوره تحریم ها هم اوبر در زمینه کمک های بشردوستانه همکاری نزدیکی را با ایران داشت و به همین دلیل این بانک اتریشی شناخت خوبی را از ایران دارد.
به گزارش برخی رسانه ها، «هلموت ادلباور» رئیس بخش بازارهای مالی بینالمللی «اوبربانک» اعلام کرده این بانک برای پروژه هایی زیرساختی همچون خط آهن، نیروگاه آبی و تولید انرژی پاک، پروژه های بهداشت و سلامت، از این خط اعتباری را استفاده می کند. ایران پیش از این قراردادهای مشابهی را با کشورهای غیراروپایی به امضا رسانده بود. خط اعتباری ۸ میلیارد یورویی با کره جنوبی و توافقات متعدد میلیاردی با چین از جمله این تفاهم نامه های مالی بود.اما اوبر نخستین بانک اروپایی بود که در تعامل گسترده مالی با ایران پیشقدم شد.
نظر شما