ضرورت جلوگیری از بارگذاری جدید بر منابع آبی حوضه زاینده‌رود

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه زاینده رود و اجرای طرح های تعادل بخشی را از جمله راه های موثر در خروج از بحران آب در این حوضه است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا بابک ابراهیمی با اشاره به اینکه اگر تمام دستگاه های اجرایی در حوضه زاینده رود دست در دست هم و همسو حرکت نکنند وضعیت آب حوضه بحرانی تر می شود، اظهار داشت: با این حال وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای زنده نگه داشتن زاینده رود کرده و به اصفهان بدون زاینده رود نمی اندیشد.

وی تاکید کرد: تمام تلاش وزارتخانه در مسیر احیا رودخانه زاینده رود بوده و موافق اجرای طرح های غیر واقع بینانه مبتنی بر قبول بستر خشک رودخانه نیست و از نظر شرکت آب منطقه ای اصفهان رودخانه زاینده رود همچنان زنده و پویا خواهد ماند.

مدیر دفتر برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان تصریح کرد: نگاهی به آمار ثبت شده در رودخانه زاینده رود نشان می دهد که در دوره های مختلف و حتی در دهه چهل و قبل از احداث سد زاینده رود نیز تالاب خشکی های شدیدی رو تحمل کرده که نشان از سازگاری بالای اکوسیستم تالاب با خشکسالی دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت سال های اخیر رودخانه به شدت متاثر از توسعه مصارف در حوضه بوده است، افزود: ضروری است تا جلو هر گونه بارگذاری جدید بر منابع آبی حوضه زاینده رود گرفته شود.

ابراهیمی با تاکید بر عدم اعمال مدیریت یکپارچه منابع آب و توسعه مصارف در بالا دست حوضه سد زاینده رود در ۱۵ سال گذشته، گفت: متاسفانه پایین دست حوضه با کمبود جدی آب مواجه شده که نتیجه آن افزایش بهره برداری از منابع آب زیرزمینی و به دنبال آن کاهش سطح آب زیرزمینی، نشست زمین و تشدید خشکی رودخانه زاینده رود بوده است.

کد خبر 318014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.