به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ایمنا، در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از عملکرد این سازمان، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشها به بیان نظراتی در این خصوص پرداخت.
وی اظهار کرد: مسئولان مجلس همراهی خوبی با کمیته امداد برای رفع محرومیت داشتند و میزان وام خوداشتغالی را در سال ۹۶ به ۲۱۰۰ میلیارد تومان افزایش دادند؛ این رقم در سال ۹۵، ۱۱۰۰ میلیارد تومان بود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس افزود: کار بزرگ دیگر، اختصاص ۱.۵ میلیارد به اشتغال در روستاها بود که بخش قابل توجهی از این اعتبارات به کمیته امداد اختصاص خواهد یافت.
جلالی با بیان اینکه بیمههای تأمین اجتماعی، نقصهای قانونی دارد که باید برطرف شود، اظهار کرد: در مورد مسکن مددجویان، کمیته امداد امام خمینی (ره) تفاهمنامهای را با سپاه پاسداران در راستای تأمین مسکن افراد تحت پوشش منعقد کرده و اعتبار ۲۲۷۰ میلیارد تومانی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که دولت اعلام میکند حدود ۷۰ هزار مسکن مهر اضافه ساخته شده و به نظر میرسد کمیته امداد در تفاهم با دولت میتواند از این موقعیت استفاده کند.
جلالی تصریح کرد: افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد، اقدام خوبی بود که مجلس شورای اسلامی انجام داد اما در این خصوص باید توجه کند با افزایش مستمری مددجویان، زمینههای ایجاد اشتغال مخصوصاً در مناطق روستایی تنزل پیدا کرده و درخواستها نیز برای دریافت وام خوداشتغالی بخصوص در روستاها کاهش یافته است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به افزایش مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد گفت: دولت این مستمری را مستقیماً به حساب سرپرست خانوار واریز میکند، این کار خلاف قانون است؛ باید مستمری از سوی دستگاههای مسئول پرداخت شود.
وی ادامه داد: درصدی از سرپرستان خانوار، معتاد و زندانی هستند و نباید به حساب آن ها پولی ریخته شود؛ دولت باید مستمری را به حساب کمیته امداد و سازمان بهزیستی بریزد و آنها به حساب مددجویان واریز کنند.
جلالی در پایان خواستار ساماندهی و نظارت بر مراکز خیریه شد.
نظر شما