مرتضی سیف‌زاده؛ از باز ماندن از المپیک توکیو تا ریاست هفت ساله در هیأت وزنه‌برداری

در حاشیه مسابقات پرس سینه با تجهیزات، قهرمانی باشگاه‌های کشور و انتخابی تیم ملی (جام استاد سیف‌زاده) با حضور محمد نصیری قهرمان وزنه‌برداری المپیک در شهرستان مبارکه، سیف‌زاده از زندگی پر فراز و نشیب ورزشی خود گفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، این مسابقات که به نام استاد سید مرتضی سیف‌زاده پیشکسوت ارزنده ورزش وزنه‌برداری کشور نام گذاری شده است به همت هیأت بدنسازی و پرورش اندام استان اصفهان و میزبانی اداره ورزش و جوانان شهرستان مبارکه و با حضور ۲۲۰ ورزشکار در قالب ۲۹ تیم از ۱۴ استان کشور در ۱۱ وزن رده‌های سنی نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و پیشکسوتان از ۲۳ تا ۲۵ مرداد در سالن ورزشی الزهرا (س) شهرستان مبارکه در حال برگزاری است، نفرات برتر این رقابت ها در قالب تیم ملی پرس سینه کشور، شهریورماه به مسابقات آسیایی کوالالامپور مالزی اعزام خواهند شد.
در افتتاحیه این رقابت ها محمد نصیری قهرمان المپیک، جهان و آسیا، استاد دلوی، استاد سیف‌زاده و پیشکسوتان وزنه برداری کشور و استان حضور داشتند و محمد نصیری ضمن ابراز خرسندی به دلیل نامگذاری این جام به نام سید مرتضی سیف‌زاده پیشکسوت ارزنده وزنه برداری کشور گفت: مرتضی سیف زاده استاد بنده و از دوستان عزیز و بزرگوار من هستند که زحمات ایشان در ورزش شایسته تقدیر بیش از این ها است و این گونه حرکات خوب باعث پیشرفت ورزش کشور خواهد شد چرا که جوانان و قهرمانان انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر پیدا می کنند و آینده ای روشن را برای خود ترسیم می کنند و به ورزش با انرژی بیشتری ادامه می دهند.
محمد نصیری نقش پیشکسوتان در ورزش را بسیار موثر و الزامی دانست و گفت: در تمام دنیا از تجربه‌های پیشکسوتان تا سن ۸۰ سالگی هم استفاده می‌شود از مسئولان ورزش کشور می خواهم از تجربه ارزشمند پیشکسوتان ورزش برای رشد جوانان و قهرمان پروری استفاده کنند تا پیشرفت روزافزونی در ورزش کشور داشته باشیم چرا که هیچ بستری مانند ورزش نمی تواند باعث به اهتزاز درآمدن پرچم و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران در جا جای دنیا شود.
این قهرمان المپیک با بیان اینکه در سال ۱۹۷۰ میلادی در رقابت های پرورش اندام جهان شرکت داشته است بیان داشت: در آن دوره از رقابت ها آرنولد شوارتزنگر در دسته سنگین وزن حضور داشت و من در دسته سبک وزن فیگور می گرفتم به همراه آقای دهنوی و این به دلیل آمادگی بالای بدن های ما بود که از بین ۱۸۰ نفر انتخاب و اعزام شدیم و در حال حاضر نیز به عنوان عضو افتخاری فدراسیون پرورش اندام کشور هستم و افتخار می کنم که شاید باعث تشویق قهرمانان این رشته باشم.
نصیری با بیان اینکه این مسابقات به بهترین نحو در حال برگزار است ادامه داد: در این مسابقات یکی از بهترین دوستان من مجتبی ملکی و رییس کمیته پاورلیفتینگ کشور که خودش از قهرمانان این رشته در جهان است در برگزاری این رقابت ها همکاری دارد و خوشحالم که قهرمانان از شهرستان های مختلف حضور دارند و رقابت می کنند.
به رسم ادب و به مناسبت نامگذاری این جام به نام استاد سیف‌زاده به گوشه‌هایی از زندگی ورزشی این پیشکسوت ارزنده وزنه برداری کشور می پردازیم.
سید مرتضی سیف زاده متولد ۲۷ مهر ۱۳۱۸ خیابان ملک بخش چهار اصفهان است و به دلیل علاقه مندی بیش از حد به ورزش و آمادگی جسمانی بالا بر روی دستان خود راه می رفت و پشتک و وارو می زد که همین امر باعث جذبش به رشته ژیمناستیک و کشتی در سال ۱۳۳۵ شد و به همراه نعمت الله گلزار، مهدی شمشیرگران و حیدر تباشیری در وزن های پایین زیر نظر محمدعلی فردین به تمرین کشتی پرداخت.


سیف زاده به پیشنهاد دکتر مصطفی حکمت پور از قهرمانان دسته ۶۰ کیلوگرم وزنه برداری وارد این رشته شد و با استعداد و قدرت بدنی بالایی که داست به سرعت در وزنه برداری پیشرفت کرد و موفق به کسب مقام قهرمانی استان اصفهان شد. سیف زاده که آن زمان در دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان شاغل بود با حمایت و نامه ای از سوی مرحوم محمد جلایی و توافق دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی به تمرینات مستمر در رشته وزنه برداری در باشگاه نیرو تندرستی می پردازد و از آن پس در وزن ۵۲ کیلوگرم به عضویت تیم ملی درآمد.
سیف‌زاده در حاشیه رقابت های پرس سینه قهرمانی باشگاه های کشور از کمبود امکانات در ورزش دهه های ۳۰ و ۴۰ یاد کرد و گفت: ما پس از تمرین در باغ حجی (ورزشگاه تختی) تا حمام علی اکبر خیابان مسجد سید می دویدیم تا بتوانیم دوش بگیریم.
او پس از کسب عنوان قهرمانی رقابت های قهرمانی کشور تهران در سال ۱۳۴۱، به مدت ۳ ماه در اردوی تیم ملی وزنه برداری در دانشکده افسری تهران حضور داشت و به تمرینات سخت پرداخت که در آستانه اعزام و تنها ۱۵ روز مانده به مسابقات آسیایی اندونزی به دلیل تیره شدن روابط دیپلماتیک ایران و اندونزی کاروان ورزشی ایران به این مسابقات اعزام نشد و سیف‌زاده که در اوج آمادگی بود شانس حضور در این رقابت‌های برون مرزی را از دست داد.
مرتضی سیف زاده در مسابقات وزنه برداری قهرمانی کشور سال ۱۳۴۳ در خرم آباد مجددا به مقام اول وزن ۵۶ کیلوگرم کشور دست یافت و برای حضور در رقابت های جهانی مجارستان انتخاب شد اما با نظر کمیته فنی فدراسیون وقت و تضییع حق وی او به مسابقات جهانی مجارستان اعزام نشد و با کوهی از ناامیدی به اصفهان برگشت، این پیشکسوت ارزنده وزنه برداری کشور با صدایی بغض آلود از میزان بالای نا امیدی‌اش درآن زمان یاد می کند و می‌گوید: پس از این اتفاق به حدی از زندگی ورزشی خود ناامید شدم که به محض بازگشت به اصفهان تمام روزنامه ها و کاپ هایم را در باغچه خانه پدری‌ام ریختم و آنها را آتش زدم و فردای آن روز بر خلاف اینکه از خدمت سربازی معاف بودم خود را به نظام وظیفه اصفهان معرفی کردم و به سربازی رفتم.

سیف زاده در دوران خدمت سربازی در مرکز گروه توپخانه ۴۴ اقدام به تاسیس سالن وزنه برداری و تجهیز آن کرد و به عنوان مربی هر هفته ۳ روز علاقه مندان به رشته وزنه برداری را تمرین می دهد و خود نیز به تمریناتش ادامه می دهد تا اینکه به دلیل آمادگی بالا برای حضور در المپیک ۱۹۶۴ توکیو ژاپن انتخاب می شود و به اردویی دعوت می شود که در آن بزرگانی همچون جهان پهلوان غلامرضا تختی، محمد نصیری، جلال کشمیری، عزیز اصلی و عباس زندی در رشته‌های مختلف ورزشی حضور دارند.
او در این اردو با اشتیاق و اراده‌ای قوی به تمرینات خود ادامه می دهد اما یکی از روزها در حال تمرین و حین بالا بردن وزنه ای در حرکت یک ضرب کتفش آسیب می بیند و به توصیه پزشکان این بار هم از اعزام باز می ماند و المپیک توکیو را از دست می دهد.



سیف زاده پس از درمان و آغاز تمرینات مجدد در سال ۱۳۴۳ به مسابقات بین المللی شوروی سابق اعزام شد و موفق به کسب مدال نقره این رقابت ها شد و پس از بازگشت به ایران اقدام به تاسیس سالن وزنه برداری مجهزی در دانشگاه اصفهان می کند و در پی دعوت به ژاپن تجهیزات و وسایل وزنه برداری روز دنیا را برای قهرمانان اصفهانی این سالن خریداری می کند و در پی آن تیم دانشگاه اصفهان در رقابت های دانشگاه های کشور همواره پرقدرت حاضر شده و قهرمان می شود.
او به مربیگری و قهرمان پروری در رشته وزنه برداری ادامه می دهد تا در سال ۱۳۵۸ به عنوان نایب رییس هیات وزنه برداری استان اصفهان انتخاب می شود و همزمان طی ابلاغی به عنوان رییس انجمن وزنه برداری آموزش و پرورش استان اصفهان نیز منصوب می شود، سیف‌زاده در خصوص فعالیت هایش در وزنه‌برداری می‌گوید: روز به روز مسئولیتم سنگین تر و بیشتر و بیشتر می شد و این وظیفه من را در قبال ورزش صدچندان می کرد و با برگزاری کلاس های مربیگری برای مربیان ورزش آموزش و پرورش استان در ورزشگاه تختی به مدرسی منوچهر برومند رییس فدراسیون وزنه برداری و هنریک تمرز و مرحوم رضا استکی اولین گام اساسی مدیریتی خود را در وزنه برداری استان برداشتم.
در پی انتخاب بهرام افشارزاده به سمت رییس فدراسیون وزنه برداری، سید مرتضی سیف‌زاده به سمت سرپرستی تیم های ملی وزنه برداری منصوب می شود و پس از یک سال در پی بیماری استاد دلوی رییس وقت هیات وزنه برداری استان اصفهان با رخصت از این عزیز، تاکید و ابلاغ رییس فدراسیون در سمت رییس هیات وزنه برداری استان اصفهان خدمت به ورزش وزنه برداری را ادامه داد.
سیف زاده از سال ۱۳۸۸ به مدت ۷ سال رییس هیات وزنه برداری استان اصفهان بود و در این مدت خدمات شایانی چون تجهیز تمام سالن های وزنه برداری اصفهان و کسب عناوین قهرمانی تیم های رده های سنی مختلف اصفهان، کسب عنوان هیات برتر وزنه برداری کشور طی ۳ سال پی در پی و ساخت و تاسیس خانه وزنه برداری استان اصفهان از خود به جای گذاشت.
سیف زاده ثمره زندگی خود را داشتن فرزندان و دوستان صالح می‌داند و می‌گوید: خدا را شاکرم که توانسته ام در وزنه برداری از خود ردپایی مثبت برجای بگذارم و چه مزدی بهتر از این که اسطوره وزنه برداری ایران محمد نصیری عزیز هم اکنون در سفرش به اصفهان به خانه من آمده و بنده را لایق دانسته است.

کد خبر 315545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.