پیش‌بینی تولید حدود ۲۸۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تا پایان برنامه ششم توسعه

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به تولید بیش از ۶۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی در اصفهان، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه اقتصادی پیش‌بینی تولید حدود ۲۸۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا محمدرضا عباسی با بیان اینکه استان اصفهان به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع ماهیان زینتی در کشور شناخته می‌شود، اظهار داشت: در سال ۹۵ بیش از ۶۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی در ۱۴ شهرستان استان تولید شد که شهرستان‌های کاشان، نجف‌آباد و اصفهان به ترتیب بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص دادند و همین تلاش‌ها باعث شده اصفهان در این بخش در طول چند سال گذشته همواره رتبه نخست کشور را از آن خود کند.

وی ادامه داد: تولید این گونه آبزیان در دنیا اشتغال‌زایی و ارزآوری خوبی به همراه دارد و هم‌اکنون حدود ۲۰۰ کشور درآمد بالایی از این حرفه کسب می‌کنند، در ایران نیز بر اساس برنامه ششم توسعه اقتصادی پیش‌بینی تولید حدود ۲۸۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی شده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اعلام اینکه با ورود تکنولوژی‌های جدید و مکانیزه شدن امور، میزان آب کمی برای تولید ماهیان زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: برنامه‌های استان نیز در یک دهه اخیر با هدف بهینه‌سازی تولید و ارتقا کمی، کیفی و نیز ایجاد تنوع در گونه‌های تولید شده در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال طی برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده و مواردی همچون تولید علمی و خروج از حالت سنتی به سمت واحدهای استاندارد ومطابق با اصول علمی و بهداشتی و توسعه صادرات مورد تاکید قرار گرفته است که به همین منظور نیز کلنگ اولین شهرک ماهیان زینتی در منطقه راوند کاشان با هدف تولیدی با کیفیت و استاندارد با چشم‌انداز صادراتی و ایجاد جاذبه‌های گردشگری وآموزشی در اسفندماه سال گذشته توسط معاون وزیر و ریاست سازمان شیلات کشور به زمین زده شد.

وی تصریح کرد: مدیریت شیلات استان در طی چند سال اخیر با توجه به تعداد زیاد پرورش‌دهندگان و فارغ‌التحصیلان علاقمند به تولید ماهیان زینتی، پیشنهاد اجرای دو مجتمع پرورش ماهی زینتی در شهرستان‌های اصفهان و نجف‌آباد را نیز در راستای تولید واشتغال ارائه کرده و پیگیری‌هایی هم در این خصوص صورت پذیرفته است، البته اجرایی شدن این امر مستلزم همکاری ومساعدت سایر ارگان‌ها و نهادهای مرتبط است.

عباسی افزود: ماهیان زینتی تولید شده در استان از تنوع بالایی برخوردار بوده و در حال حاضر از حدود ۴۰۰ گونه ماهی زینتی شناخته شده آب شیرین حدود ۱۲۰ گونه در کشور و استان اصفهان تولید و تکثیر می‌شوند.

وی با بیان اینکه اگرچه تولید تمامی گونه‌ها در کشور و استان امکان‌پذیر بوده، اما باید شرایط خاص فیزیکی و شیمیایی آب و سایر پارامترهای زیستی ماهی را فراهم کرد، اظهار داشت: هم اکنون انواع ماهیان زنده‌زا شامل گوپی، مولی، پلاتی و سوراتیل و همچنین انواع ماهیان تخم‌گذار از خانواده سیچلایدها، باربها و تتراها شامل آنجل، اسکار، سوروم، تایگر، رزی بارب، حلب و ... در سطح استان تولید می‌شوند.

کد خبر 313534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.