به گزارش ایمنا رجعت یکی از موضوعات مهم در عرصه مذهبی به حساب می آید که کمتر در عرصه عای علمی و حوزوی به آن پرداخته شده است. این موضوع قرار است همزمان با دهه کرامت و به همت حسینیه چهارده معصوم علیهم السلام صفوی و برای اولین با در اصفهان مورد بررسی قرار گیرد.
در این نشست علمی که با حضور اساتید حوزه و دانشگاه همراه خواهد بود آیت الله شیخ محمد سند بحرانی از فقها و علمای شهر نجف اشرف که در این موضوع بسیار مطالعه و تحقیق داشته و از اساتید مسلم آن به حساب می آید به عنوان سخنران جلسه حضور می یابد.
آیت الله شیخ محمد سند بحرانی در بحرین دیده به جهان گشود. پدرش از تجار بحرین و از ارادتمندان خاندان عترت به ویژه حضرت سید الشهداء(علیه السلام) بوده است.
به سبب نبوغ و استعداد سرشار، پیش از پنج سالگی وارد دبستان شد و در پانزده سالگی دبیرستان را به پایان رساند. سپس با بورس تحصیلی در رشته مهندسی وارد دانشکده «دیوید گیم» لندن شد و پس از یک سال از این دانشکده فارغ التحصیل گردید و سال بعد با گذراندن بعضی از دروس دیگر، به دانشکده تخصصی «امپریال» پیوست.
در طول مدت تحصیل در دانشگاه، دغدغه دائمی او، دفاع از مذهب اهل بیت(علیهم السلام) در برابر هجمه ها و شبهات دشمنان، با استفاده از میراث غنی اهل بیت(علیهم السلام) بود. این فکر و دغدغه، منجر به رها کردن تحصیلات دانشگاهی در انگلیس و اقامت در قم- به منظور تحصیل علوم دینی و کسب معرفت لازم برای پاسداری از حریم اهل بیت(علیهم السلام)- گردید.
این تصمیم، مخالفت های فراوانی از سوی افراد مختلف- که از استعداد سرشار وی آگاه بودند- در پی داشت؛ اما این مخالفت ها و برخی پیشنهادهای حاشیه ای نیز نتوانست مانع تصمیم او در خدمت گزاری به آستان فرشته پاسبان حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه و دفاع از حریم امامت و مهدویت شود.
اشتیاق فراوان او باعث شد تا در مدت کمی سطوح پایه را طی کند و در زمانی کمتر از چهار سال، سطوح عالیه را به پایان برساند.
وی پس از اتمام سطوح عالیه، در درس خارج مراجع و آیات عظام شرکت کرد و از فیوضات علمی آنان بهره مند گردید؛ از جمله اساتید ایشان می توان به آیات عظام سید محمد روحانی(ره)، میرزا هاشم آملی(ره)، سید محمدرضا گلپایگانی(ره)، میرزا جواد تبریزی و شیخ حسین وحید خراسانی اشاره کرد.
وی پس از این دوران به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت که تا کنون نیز ادامه دارد. آیت الله بحرانی عقیده دارد که منبع اصیل علمی و تحقیقی، همان مطالب عمیق آیات و روایات اهل بیت(علیهم السلام) است و دقت در این مطالب، سبب گسترش افق فکری و عقلی انسان می شود و این امر، جز با ارتباط مستمر با مکتب وحی امکان پذیر نیست. بر این اساس، وی بر پژوهش و بررسی دقیق عقلی آیات و روایات بدون در نظر گرفتن بحث های ظنّی و تعبّدی تأکید می کند.
وی در راستای این نظریه، تدریس کتاب های الاحتجاج و اصول کافی را در برنامه آموزشی خود در حوزه علمیه نجف اشرف قرار داده است.
نشست علمی و تخصصی «معراج و رجعت» روز چهارشنبه ۴ مرداد ماه و از ساعت ۲۱ در حسینیه چهارده معصوم علیهم السلام صفوی واقع در خیابان طیب کوی سرلت ویژه عموم علاقمندان برگزار می شود./
نظر شما