عباس شیردل در گفتگو با خبرنگار ایمنا با تاکید بر اینکه طی چند سال گذشته اجناس خارجی صنایع دستی را در اصفهان جمع آوری کردیم، تصریح کرد: در این فضا سعی در تشویق اجناس و صنایع دستی با کیفیت در مغازه ها داشته ایم تا جایی که فروشگاه های صنایع دستی با همکاری میراث فرهنگی تعریف شده و به ۳۵ فروشگاه به عنوان نشان برتر دادیم.
به گفته شیردل، براساس ۱۲ فاکتور که هشت فاکتور آن اجباری بود فروشگاه های برتر حایز رتبه شدند و اگر این فروشگاه ها برخورد و رفتار درستی با مشتریان خود داشته باشند و از فاکتور مهم دانستن زبان انگلیسی برخوردار باشند به موفقیت زیادی در فروش دست می یابند.
وی با اشاره به همکاری و تعامل با مجلس شورای اسلامی برای دریافت مجوز حراج آثار فاخر صنایع دستی، گفت: امتیاز این کار به سازمان میراث فرهنکی، صنایع دستی و گردشگری داده شد چرا که متولی صنایع دستی در کل کشور است.
وی بیان داشت: به دلیل اینکه در کشور، اصفهان تنها اتحادیه صنایع دستی دارد، این مجموعه در تعامل و همکاری با میراث فرهنگی و مجلس توانست طی چند سال گذشته قوانین حوزه صنایع دستی را در مجلس بررسی کنند و به موجب آن تداوم بیمه هنرمندان در مجلس تصویب شد.
رئیس اتحادیه صنابع دستی اصفهان در ادامه به جولان صنایع دستی خارجی طی ۵ سال گذشته در اصفهان اشاره کرد و گفت: در این شرایط هفت هزار واحد تولیدی صنایع دستی در اصفهان وجود داشت اما با تلاش بسیار و مبارزه با فروش اجناس خارجی و با اعلام سازمان میراث فرهنگی امروز ۴۰ هزار واحد تولیدی دارای کارت تولید و پروانه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۶۰۰ پروانه کسب در این اتحادیه صادر شده است، افزود: این درحالیست که طی پنج سال گذشته حدود ۶۰۰ پروانه کسب در اتحادیه صنایع دستی صادر شده بود.
به گفته شیردل، اگر تمام صنایع دستی خارجی در اصفهان جمع آوری و مرزها کنترل و از سوی دیگر تعرفه ورود این محصولات به ایران افزایش یابد و حمایت از تولید ملی داشته باشیم، می توان به اشتغالزایی بالایی در بخش صنایع دستی دست یابیم.
وی خواستار مطرح شدن صنایع دستی به عنوان یک برند کشوری شد و افزود: اگر وزارتخانه ای با نام صنایع دستی ایجاد شود به طور قطع بسیاری از مشکلات این بخش حل خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنابع دستی اصفهان با تاکید بر اینکه مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی اختیارات دولت باید به بخش خصوصی سپرده شود، تصریح کرد: با ایجاد وزارتخانه صنایع دستی و انتقال امور آن به بخش خصوصی، می توان در هر شهر "جامعه صنایع دستی" ایجاد کرد و اگر میراث فرهنگی تمام امور را در دست گیرد تمام فعالان این صنف زیر نظر آن خواهند رفت و تنها وزارتخانه نقش نظارتی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه براساس پروپزال های تعریف شده، اصفهان بعد از یکی از شهرهای هند به عنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزیده شد، افزود: این عنوان به دلیل تعدد و تنوع رشته های صنایع دستی در اصفهان است.
به گفته شیردل، در دنیا ۶۰۲ اثر ثبت شده صنایع دستی وجود دارد که سهم ایران ۲۹۷ رشته است که ۱۹۶ رشته آن یعنی یک سوم صنایع دستی دنیا در اصفهان تولید می شود. همچنین به دلیل تنوع و خلاقیت در این رشته اصفهان به عنوان شهر خلاق شناخته شد.
نظر شما