به گزارش خبرنگار ایمنا، سید جمال الدین صمصمام شریعت در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: معاونت شهرسازی به جهت ارتباط با ارباب رجوع و مدیریت طرح های تفصیلی یکی از حساس ترین معاونت های شهرداری محسوب می شود.
وی افزود: مدیریت کمیسیون های ماده صد، شهرسازی الکترونیک، اداره سیما و منظر شهری و کلیه معاونت های شهرسازی شهرداری های مناطق ۱۵ گانه و همچنین سازمان های طراحی و نوسازی و بهسازی زیر نظر این معاونت فعالیت می کنند.
صمصام شریعت ادامه داد: علاوه بر این که کلیه مباحث طرح های تفصیلی، کاربری های پیش بینی شده طرح های تفصیلی و مدیریت و نظارت بر اجرای ضوابط شهرسازی و کارشناسی مباحث شهرسازی همگی زیر نظر این معاونت است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اضافه کرد: کمیسیون مدیریت معماری و طراحی شهری و طرح های عمرانی شهری و تهیه آنها توسط این معاونت و یا سایر شرکت ها انجام می شود.
وی افزود: سازمان نوسازی و بهسازی، سازمان فعالی در زمینه ساماندهی بافت های تاریخی است و طرح های متعددی را برای بافت های فرسوده در نظر دارد.
وی اظهارکرد: مرمت پل ها، بازارچه ها، عصارخانه ها و مرمت بازار بزرگ اصفهان و محلاتی همچون دردشت و جویباره از جمله اقدامات سازمان نوسازی و بهسازی است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار به طرح احیای میدان امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: میدان امام علی(ع) گامی در راستای ارتقا فرهنگ و احیای فضاهای قدیم شهری بوده است.
صمصام شریعت به فعالیت سازمان طراحی نیز اشاره کرد و ادامه داد: همه طرح های پروژه های شهر اصفهان از سوی این سازمان ، طراحی می شود که یا توسط خود و یا به شرکت های دیگر واگذار می کند.
وی تاکید کرد: در نهایت بخش مهمی از رضایت مندی مردم از شهرداری، به این معاونت باز می گردد چرا که خدمات گسترده ای به شهروندان ارائه می کند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان در ادامه سخنان خود با اشاره به آمار صدور پروانه ساختمانی گفت: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته ۹۴۰ پروانه ساختمانی با متراژ ۷۵۷ هزار و ۲۱۴ مترمربع صادر شده است که عدد قابل ملاحظه ای است و نسبت به سایر کلان شهرها آمار خوبی است.
صمصام شریعت افزود: این آمار نسبت به سال گذشته از نظر تعداد کمتر ولی از نظر متراژ یک درصد بیشتر بوده است و در صدور پروانه مهم متراژ است که با توجه به رکود کاهش نداشته است، امیدواریم صدور پروانه ساختمانی در نیمه دوم سال رونق یابد.
وی در بخش دیگر سخنان خود به تصویب سندبازآفرینی اشاره کرد و گفت: تصویب سند بازآفرینی شهری یکی دیگر از اقدامات در راستای احیای بافت های فرسوده بوده است و این سند یکی از افتخارات شهرداری محسوب می شود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار افزود: تالیف کتب متعددی توسط این معاونت و نشریات الکترونیکی رصد و چاپ شده است در واقع سعی کردیم پیشرفت های جهانی در حوزه شهرسازی را رصد و بومی سازی کنیم و توسعه پایدار شهری را مد نظر قرار دهیم.
صمصام شریعت به اشکالات طرح تفصیلی اشاره کرد و گفت: طرح تفصیلی اشکالاتی داشت که به استانداری و راه و شهرسازی اعلام کردیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ ، ۳۱۱ مورد به کمیسیون ماده ۵ گزارش شده است، افزود: در مجموع ۸۰۰ مورد اشکال گزارش شده است.
معاون شهردار با اشاره به اینکه طرح تفصیلی در دنیا منسوخ شده است، گفت: این طرح ها درصد تحقق پذیری کمی دارد و شهر اصفهان هم با همکاری وزارت ها این طرح ها را تهیه کرد و شهرداری هم تنها هزینه این طرح ها را پرداخت نمود اما نتوانست دستی در این طرح ها داشته باشد.
صمصام شریعت خاطرنشان کرد: حتی در کل کلان شهرهای کشور به دلیل این طرح ها اتهاماتی در باب اخذ مسائل مادی مطرح شده در صورتی که شهرداری برای مصالح شهر نظرهای خود را ارائه می دهد.
وی بیان کرد: در طرح های تفصیلی، اقتصاد شهری دیده نشده است و این در حالی است که این موضوع رکن اصلی کار است.
شهرسازی الکترونیک در مناطق شهری تسری یافته است
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه در یکی از شهرهای آلمان اصلا چیزی به نام آزادسازی و تغییر کاربری وجود ندارد، گفت: این شهرها کارهای خود را بر اساس مسائل «توسعه بکر» شهری پیش می برند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به موضوع شهرسازی الکترونیک گفت: این موضوع از جمله طرح های مهمی است که در نشست خبری قبلی مطرح شد و امروزه در شهرداری های مناطق ۱۵ گانه تسری یافته است.
صمصام شریعت اضافه کرد: هدف از توسعه سیستم مکانیزه شهرسازی برون سپاری امورات شهرسازی است تا مردم از خانه های خود برنامه های درخواستی خود را پیش گیرند.
وی اضافه کرد: همچنین با توسعه این مهم گشت فنی ساختمان و صدور پروانه هم از طریق شهرسازی الکترونیکی پیگیری می شود.
هسته مرکزی بافت تاریخی شهر باید احیا شود
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه هسته مرکزی شهر به بافت فرسوده تبدیل شده است گفت: در این مراکز درصد بافت فرسوده زیاد است و شهر از درون در حال پوسیدن و از بیرون در حال فربه شدن است.
صمصام شریعت اضافه کرد: این در حالی است که باید با سیاست های شهرسازی، مراکز شهرها تخلیه نشود و امکانات این مناطق با مسائل روز شهری تطبیق داده، تا نیاز های مردم این مناطق احصا شود.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرها گران ترین املاک در بافت های تاریخی است، افزود: در صورتی که در شهرهای ما این گونه نیست و باید مراکز تاریخی شهری با بسته های تخفیفی نوسازی و احیا شوند تا ارزش واقعی این مکان ها بازگردد.
تمرکز جمعیت شهر در بافت تاریخی
وی با بیان اینکه باید محدوده ها و بافت های تاریخی شهری احیا شود گفت: این مهم به دلیل تمرکز سکونت مردم در این بافت ها و جلوگیری از مهاجرت باید محقق شود.
صمصام شریعت در ادامه صحبت های خود با اشاره به جمعیتی که در افق "طرح بازنگری شهری" برای شهر اصفهان دیده شده است گفت: این جمعیت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است که البته به این رقم بسیار نزدیک شده ایم.
وی ابراز کرد: در حال حاضر ۱۵ منطقه شهری، ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی مسکونی، ۷۰۰هزار خانه، حدود ۳۶۰ هکتار اراضی آموزشی، ۵۰ هکتار پارکینگ، ۱۱۰۰ هکتار فضای عمومی و ۳۰۰ هکتار باغات داخل محدوده شهر اصفهان در "طرح بازنگری شهری" دیده شده است.
حراست از حریم شهر به عهده شهرداری است
صمصام شریعت با اشاره به اینکه حریم شهر را شهرداری باید محافظت کند گفت: این بدین معناست که نباید اجازه داد ساخت و ساز های خلاف قانون در شهر صورت گیرد اما باید گفت بر خلاف تصورات مسئولیت این کار به عهده کمیسیون ماده ۵ هم نیست.
کاهش آمار تخلفات ساختمانی
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به کاهش آمار تخلفات ساختمانی گفت: آمار تخلفات ساختمانی به دلیل استفاده از سیستم های الکترونیکی تا قدری کاهش یافته و پاسخ های شکایات از طریق این سیستم به شهرداری های مناطق ارسال می شود.
وی افزود: همچنین مالکان هم در قالب پیامک پاسخ استعلامات خود را دریافت می کنند.
معماری شهر اصفهان باید مطابق با سبک ایرانی اسلامی باشد
صمصام شریعت با اشاره به سبک و سیاق ساخت ساختمانها گفت: در هر دوره تاریخی نوعی معماری در شهر اجرا می شود اما باید توجه داشت که نباید این طرح ها مغایر با فرهنگ ما باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان بیان کرد: همچنین نباید معماری کپی برداری از فرهنگ غرب باشد اما باید مشخص باشد که معماری ایرانی اسلامی و البته سبک اصفهان در آن به کار برده شده است.
ساختمان های امروزی البته با توجه به تغییر در تکنولوژی های ساخت طبیعی است تفاوت داشته باشد ولی نباید با فرهنگ مردم مغایرت باشد.
تردد هموار در پیاده راه چهارباغ
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه پیاده راه سازی چهارباغ اوضاع ترافیکی این خیابان را بهبود می بخشد اضافه کرد: همچنین پیاده راه سازی این محور باعث می شود تا هویت تاریخی شهر احیا شود.
صمصام شریعت بیان کرد: لایه های آسفالت این خیابان به ضخامت ۵۰ سانت برداشته شده است و برابر با طرح تفصیلی قرار است این خیابان پیاده راه شود؛ البته برای تردد خودرو های برقی، حمل زباله و اورژانس مسیر پیش بینی شده است.
اجرای طرح امتداد خیابان توحید
وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به طرح توسعه خیابان توحید گفت: قرار است تا این خیابان از اراضی ارتش گسترش یابد و در حاشیه این خیابان فضای سبز و واحد های تجاری ساخته شود.
معاون شهردار اصفهان اظهار کرد: توسعه این مکان باعث می شود تا تردد ها برای دسترسی به دانشگاه هموار شود البته این طرح باید به تائید هیئت امنا دانشگاه برسد.
نظر شما