به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان کاشان، وجیهه عرب شاهی در گفتگو با خبرنگاران توصیه کرد: روزه داران، روزه خود را با چای کم رنگ، آب جوش یا شیر گرم به همراه کمی عسل، خرما یا نبات باز کنند.
وی، با اشاره به اینکه هرچند فصل گرما و روزه داری تؤامان شده است اما با رعایت آداب تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان، تحمل گرسنگی و تشنگی در این روزهای طولانی سال امکان پذیرتر خواهد شد، گفت: روزه داران به هیچ عنوان روزه خود را با آب یا نوشیدنی های سرد باز نکنند که عوارض جدی برای ارگان های مختلف بدن دارد و سلامتی دستگاه گوارش را به خطر می اندازد.
عرب شاهی با توصیه خوردن سوپ های رقیق و کم چربی، فرنی و شیربرنج افزود: با فاصله کمی از زمان افطار وعده شام را میل کنید که ترجیحا وعده ای شبیه به صبحانه مانند نان و پنیر و گردو یا سبزی خوردن باشد.
وی تصریح کرد: در صورت گرسنگی بیشتر می توانید از نان های سبوسدار و کوکوها، کتلت یا شامی که در ماهیتابه رژیمی با حداقل روغن تهیه شده به مقدار کم میل کنید.
روز داران از مصرف زولبیا و بامیه خودداری کنند
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، مصرف زولبیا و بامیه به دلیل چربی و قند ساده بالا توصیه نکرد و ادامه داد: استفاده از شیرینی های طبیعی نظیر خرما توصیه می شود.
وی، بهترین زمان صرف آب و نوشیدنی های کم شیرینی خنک و نه سرد را حداقل یک ساعت پس از خوردن افطار تا قبل از سحری عنوان کرد.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: بهترین زمان صرف میوه جات و تنقلاتی مانند مغزیجات خام و بدون نمک حداقل دو ساعت پس از خوردن وعده افطار است.
وی توصیه کرد: برای رفع تشنگی از میوه جات آبدار نظیر فالوده طالبی، هندوانه یا خیار و سکنجبین، سیب درختی و گلاب استفاده کنید.
پرهیز از مصرف مواد غذایی مختلف در یک نوبت و با فاصله کم
عرب شاهی اظهار داشت: از مصرف مواد غذایی مختلف در یک نوبت و با فاصله کمی از یکدیگر بخورید پرهیز شود تا به دستگاه گوارش آسیبی وارد نشود و فرایند هضم جذب مواد غذایی مختل نشود.
وی توصیه کرد: یک ربع قبل از خوردن سحری آب جوش و کمی عسل میل کنید اما خوردن چای های پررنگ و پس از خوردن سحری مجاز نیست.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به اینکه در وعده سحری باید غذایی شبیه به وعده نهار میل کنید، ادامه داد: غذای سحری می تواند شامل پلوهای مخلوط یا انواع برنج و خورش باشد.
وی، با اشاره به پرهیز از غذاهای شور، چرب و شیرینی جات در وعده سحری گفت: خوردن سبزیجات پخته شده برای پیشگیری از یبوست و رفع تشنگی توصیه می شود.
عرب شاهی ادامه داد: از خوردن آب زیاد پس از خوردن وعده سحری پرهیز شود چرا که خوردن آب زیاد در همان ساعات ابتدایی روز دفع می شود.
نظر شما