به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، «تب گنگو» عنوانی است که این روزها زیاد می شنویم، این عنوان یک بیماری خونی و ویروسی است که از دام به انسان منتقل میشود و بر اساس اعلام مسئولان اگر به موقع شناسایی نشود، کشنده است.
برای آشنایی با این بیماری، شیوه مقابله با آن و همچنین وضعیت شهرضا در مقابله با این بیماری، با برخی از مسئولان شهرضا گفت و گو کرده ایم:
دکتر حمیدرضا امیری – رییس شبکه دامپزشکی شهرضا در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، عنوان کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری تب دار حاد که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود و مرگ ومیر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن شایع است.
وی اظهار کرد: باوجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق می افتد.
رییس شبکه دامپزشکی شهرضا درخصوص علایم بیماری تب کریمه، بیان کرد:تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد و تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی، از جمله این علائم است.
امیری ادامه داد: علائم خونریزی در این بیماری از روز سوم تا ششم روزشروع می شود؛ خونریزی در مخاط، خط زیر بغل، محل های تزریق و خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، و رحم خواهد بود.
وی درباره روش های انتقال این بیماری به انسان، گفت: انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما، انتقال از طریق نیش حشرات، انتقال از طریق تماس با خون یا ترشحات مبتلایان و انتقال از طریق گزش کنه آلوده از جمله این روشها است.
رییس شبکه دامپزشکی شهرضا اضافه کرد: انتقال از طریق له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده، تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا و تنفس در تماس با دامهای آلوده از جمله دیگر موارد انتقال این بیماری از حیوان به انسان است.
حجت الله تنهایی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرضا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، درباره راههای پیشگیری از ابتلای انسان به بیماری تب کریمه کنگو، بیان کرد: جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خود داری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام و خود داری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز از جمله این موارد است.
وی عنوان کرد: تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه، جگر و سایر آلایش دام و به کار بردن روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات و خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز میتواند ایمنی شهروندان را در مقابل این بیماری تأمین کند.
حجت الله موسوی – رییس مرکز بهداشت شهرضا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، گفت: شهروندان باید از خوردن گوشت، جگر خام و نیم پخته، خودداری و نسبت به نگهداری جگر، دل، قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن، اقدام کنند.
وی اضافه کرد: بیماری تب کریمه کنگو در صورتی که زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.
رییس مرکز بهداشت شهرضا اضافه کرد:اگر انسانی که ویروس را دریافت کرده، در مواجهه با انسان دیگری قرار بگیرد، از طریق ترشحات خونی و بدنی خود، بیماری را منتقل می کند.
موسوی بیان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰ درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ و میر مواجه بوده و کشنده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که از ابتدای امسال ۲۸ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه گزارش شده، عنوان کرد: تاکنون موردی از ابتلا به این بیماری در شهرستان شهرضا گزارش نشده است.
رییس مرکز بهداشت شهرضا تصریح کرد: ابتلای ۴ نفر به بیماری به تب کریمه در اصفهان قطعی نیست و فقط یک مورد تایید شده است.
نظر شما