توسعه ورزش همگانی، ورزش بانوان و خانواده‌ها سرلوحه کشورهای توسعه یافته است

معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: کشورهای توسعه یافته که سهم زیادی از مدال‌های جهانی و المپیک دارند، توسعه ورزش همگانی، ورزش بانوان و خانواده‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند و درصد درشد ورزش در بین عموم مردم بیش از ۵۰ درصد است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، غلامرضا شعبانی‌بهار عصر چهارشنبه در دیدار با روسای هیأت‌های ورزشی و مسئولان ورزش اصفهان، اظهار کرد: به عنوان عضو کوچکی از وزارت ورزش و جوانان شاهد نقش آفرینی هیات‌های ورزشی اصفهان در ورزش قهرمانی، ورزش همگانی و ورزش بانوان کشور بوده و هستم.
وی افزود: از استان اصفهان و اداره‌کل ورزش و جوانان استان اصفهان به عنوان استان و اداره‌کل نمونه در کشور یاد می‌شود. ورزشکاری مانند سهراب مرادی از اصفهان قهرمان المپیک شد و این نشان می‌دهد که زحمت تک تک افراد در ورزش اصفهان خود را در المپیک نشان می‌دهد.

شعبانی‌بهار با اشاره به اهمیت ورزش همگانی در کشورهای توسعه یافته گفت: رسالت و فلسفه وجودی همه سازمان‌های ورزشی در دنیا توسعه ورزش همگانی است و ورزش قهرمانی محصول چنین تفکری است. وظیفه وزارت ورزش و ادارات کل ورزش و جونان استان‌ها توسعه ورزش است ولی متأسفانه به سمتی رفته‌ایم که بهترین شرایط ورزش را در کسب مدال می‌بینیم و به اصطلاح مدالیزه شده‌ایم؛ در حالی که کشورهای توسعه یافته که سهم زیادی از مدال‌ها نیز دارند، توسعه ورزش همگانی، ورزش بانوان و خانواده‌ها را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند و درصد درشد ورزش در بین عموم مردم آنها بیش از ۵۰ درصد است.

رشد گرایش مردم به ورزش همگانی

معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: یکی از شعارهای اساسی من در ابتدای شروع به کار دولت، توسعه ورزش همگانی بود که ورزش بانوان و ورزش خانواده‌ها دو رکن اساسی آن محسوب می‌شد. نتیجه این سیاست دولت، افزایش آمار پرداختن مردم به ورزش از ۱۰ درصد به ۲۰/۹ درصد تا پایان سال ۹۵ است.

وی بیان داشت: طبق اعلام مرکز ملی آمار ایران، هر فرد ایرانی در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ به طور متوسط ۱۲ دقیقه در روز ورزش می‌کرد که این میزان در پایان سال ۹۵ به ۱۶ دقیقه در روز رسید. همچنین در انتهای سال گذشته، ۴۴ درصد از ۴۴ میلیون افراد بالای ۱۸ سال در ایران ورزش می‌کردند که حاصل تلاش جامعه ورزش است.

شعبانی‌بهار اضافه کرد: ما توسعه ورزش همگانی را صرفاً بر عهده هیأت‌های همگانی استان‌ها نگذاشتیم و در سال گذشته نزدیک به هشت میلیارد تومان برای همگانی کردن رشته‌های مختلف در کشور هزینه کردیم.
وی ادامه داد: جای خوشحالی دارد که خیرین ورزشیار استان اصفهان رتبه اول کشور را به‌دست آورد. مشارکت بخش خصوصی و مردمی در ورزش و توسعه زیرساخت‌های ورزشی در اصفهان واقعاً خیره کننده است.

اصفهان از نظر سرانه ورزشی در کشور پانزدهم است
شعبانی‌بهار افزود: با وجود مشکلات و کمبود منابع مالی، استان اصفهان در بخش همگانی، قهرمانی و ورزش بانوان جزو استان‌های مطرح در کشور است. اما در زمینه سرانه ورزشی در رتبه پانزدهم کشور قرار دارد و باید فعالیت بیشتری داشته باشد. ورزشکاران سازمان‌یافته استان اصفهان از نظر آماری رتبه دوم را به خود اختصاص دادند که موضوع بسیار خوبی است.
وی با بیان این مطلب که برای اولین‌بار در تاریخ ایران بانوی ورزشکاری در المپیک صاحب مدال شد، عنوان کرد: آمار بانوان ورزشکار ۲۵ درصد است که این موضوع نشان می‌دهد خانواده‌ها نه تنها به فعالیت ورزشی ایمان آوردند بلکه به آن عمل هم می‌کنند و همه به اثرات ورزش پی بردند. تعداد باشگاه‌های ورزشی کل کشور در بخش بانوان و آقایان نسبت به سال‌های گذشته رشد بالای ۵۰ درصد و باشگاه‌های ورزشی بانوان به طور اختصاصی رشد ۶۳ درصدی را داشتند.
شعبانی‌بهار گفت: در جلسه شورای معاونین قرار شد در تمامی ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها معاونت بانوان کاملاً تفکیک شود و با  توجه به نقشی که خانواده در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی دارد به صورت یک معاونت مجزا به فعالیت بپردازد که این موضوع می‌تواند امثال کیمیا علیزاده‌ها را در مسابقات افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: حمایت‌های دولت از ورزش همگانی باعث جلب توجه نمایندگان مردم در مجلس شد و بیشتر آنها به این نتیجه رسیدند که برای توسعه ورزش همگانی باید بودجه خوبی اختصاص یابد. در برنامه ششم توسعه حدود هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان به بودجه ورزش کشور اضافه شد. کل بودجه وزارت ورزش در حال حاضر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیست. سال گذشته این مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان بود. و امسال با تمام افزایشی که داشته به هزار میلیارد تومان رسیده است. بخش عمده بودجه ورزش کشور قرار است صرف اتمام فضاهای نیمه‌تمام و ۲۰ درصد از آن برای جوانان هزینه شود. حدود ۲۵۰ میلیارد تومان علاوه بر بودجه‌ای که هر ساله در اختیار داریم به ورزش همگانی، هیأت‌های ورزشی ورزش روستایی، دانش‌آموزی، کارگران، جانبازان و بانوان اضافه می‌شود. این بودجه جزو مالیات بر ارزش افزوده است که مستقیماً به دست ما می‌رسد.
معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: بخش عمده‌ای از فعالیت ما به بررسی گزارشاتی صرف می‌شود که از هیأت‌های ورزشی استان‌ها به‌دست ما می‌رسد و تک تک هیأت‌های ورزشی استان‌ها را رصد می‌کنیم. خوشبختانه استان اصفهان در بخش قهرمانی و همگانی در هیأت‌های ورزشی سرآمد است و در کل جزو سه استان برتر کشور است.

کد خبر 302499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.