به گزارش گروه سیاسی حبرگزاری ایمنا، سیدمصطفی هاشمیطباء کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در برنامه گفتوگوی ویژه خبری، گفت: من با توجه به سوابق تخصصی که قبل از انقلاب در سازمان برنامه و بودجه و بعد از انقلاب در کار جهاد سازندگی و بعد در وزارت صنایع و پس از آن در مرکز توسعه صادرات و سازمان تربیت بدنی داشتم و بستری که آقای روحانی با توافق برجام ایجاد کردند، با ایده حفظ ایران وارد عرصه انتخابات شدم.
وی افزود: در حوزه ایجاد اشتغال باید شغل پایدار و زاینده تولید کرد که محصولش قابل فروش باشد. ایجاد مشاغل با توجه به موضوع کشاورزی و گردشگری و ایجاد اتوماسیون در صنایع در هر حال سرمایهبر است و برای ایجاد هر شغل حدوداً 200 میلیون تومان سرمایه لازم است و برای ایجاد یک میلیون شغل نزدیک به 200 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم که میتواند از محل سرمایهگذاری خارجی و داخلی و تسهیلات بانکها تامین شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوع پرداخت یارانهها، تصریح کرد: تاکنون حدود 250 هزار میلیارد تومان یارانه داده شده که با این مبلغ میشد هزار کارخانه در راستای اقتصاد مقاومتی تاسیس کنیم. امروز در کشور کادر فنی و صادرکنندگان مجرب داریم مهمترین امر در کشور ما استفاده از سرمایهها و تجمع آنها برای سرمایهگذاری است.
هاشمیطباء ادامه داد: بخش مسکن از نظر اقتصادی در درجه اول سرمایهگذاری نیست، اولین سرمایهگذاری در کشور ما برای برون رفت سرزمین خراب کشورمان از حالت فعلی است، اما به هر حال اقتصاد پویا و تولیدات امر مهمی است. در یک برهه زمانی مسکن رونق کاذب پیدا کرد، ما باید مسکن را از محدود تجارت خارج و به ارزش افزوده معمول برسانیم، به خصوص برای اقشار ضعیف با طرحهایی مانند اجاره به شرط تملیک و وامهای ساخت تسهیلاتی را فراهم کنیم. همچنین احیای بافتهای فرسوده و روستاها باعث رونق در حوزه مسکن میشود.
وی اظهار داشت: بخشهایی از اقتصاد ما دچار رکود تومی است و بخشهایی از آن مانند صنایع غذایی و حمل و نقل فعال است. رکود در برخی کارخانههایی که سیستم عقبافتاده دارند ناچاراً اتفاق میافتد، بعضی وقتها قیمت ارز در کشور ما افزایش پیدا میکند که طبیعتاً یک افزایش قیمتی در بقیه کالاها به وجود میآورد. یک تصوری را بعضی کاندیداها ارائه میدهند که گویا تمام مردم کشور ما در فقر هستند و اقتصاد ما متلاشی شده است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری افزود: امروز در کشور ما 2 میلیون و 500 هزار تلویزیون LED و LCD با تلویزیونهای لامپی قدیم جایگزین میشود. در کشوری که مردمش چنین قدرت خریدی دارند نباید تصور شود که اقتصاد کشور رو به اضمحلال است. باید به سمتی برویم که با تلاش بیشتر حجم اقتصاد را بالا برده و تولید ناخالص ملی را طی چند سال دو برابر کنیم. اگر اقتصاد مقاومتی را پایهگذاری کنیم، میتوانیم در طول 10 سال اقتصاد کشور را به شکوفایی برسانیم.
هاشمیطباء با اشاره به قانون بانکداری اسلامی، عنوان کرد: امروز قانون بانکداری ما نه اسلامی است و نه یک قانون بانکداری کافی است و این موضوع منشاء مشکلات بانکی است. در زمان گذشته پول قیمت کالا را داشت، اما امروز پول اعتباری و یک پدیده جدید است که از نظر فقهی فتوای جدید لازم دارد. منشاء مشکلات بانکی ما عدم شفاف بودن قراردادها و سوء استفادههایی است که از این محل میشود. در درجه اول باید قانون بانکداری تغییر پیدا کند. به نظر من بانکداری در اروپا و ژاپن بسیار نزدیکتر به روح بانکداری در اسلام است.
وی ادامه داد: به دلیل پرداختهای نادرست که در بانکها اتفاق افتاده معوقات بانکی زیاد شده و توان بانکها برای وام دادن کاهش پیدا کرده، لذا نیازمند یک انقلاب در حوزه بانکی هستیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه حجم نقدیندگی براساس آمار 1200 هزار میلیارد تومان است، گفت: یکی از دلایل افزایش نقدینگی سود بانکی است. عامل دیگر آن فروش ارزی است که هر ساله دولت به بانک مرکزی میفروشد و از طریق آن درآمد کسب میکند. این ماجرا سوء استفادهکنندگان را با توان بزرگ وارد اقتصاد میکند و این حجم بالای نقدینگی مانند یک آوار بر سر اقتصاد ماست.
هاشمیطباء با اشاره به شرایط بحرانی تولید کشور خاطرنشان کرد: امروز تولیدکنندگان ما یا عاشق هستند یا دیوانه، ممیزین مالیاتی هم بیشتر زورشان به کارخانهداران تابلودار میرسد، لازم است که در زمینه سرمایهگذاری اقداماتی شود که مردم علاقمند به سرمایهگذاری شوند. نباید با آنها 4 درصدی و یقهسفید بگویند، زیرا اگر ما اقتصاد میخواهیم باید به کارآفرینان توجه کنیم و تفاوت آنها در زندگی بیشتر از یک پرس چلوکباب و یک دست لباس با دیگران نیست. اصناف باید برای ایجاد شغل پای کار بیاوریم.
وی با انتقاد از نرخ سود بانکی اظهار داشت: امروز نرخ بانکی ما دستوری است و براساس واقعیت نیست. اگر به مردم پول خوبی ندهیم، آنها پولشان را از بانکها بیرون میکشند. قانون بانکداری باید به نحوی عوض شود که سود تولید بر سود بانکی بچربد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه امروز موضوع یارانهها دستاویز برخی نامزدهای ریاستجمهوری شده، گفت: آنها میگویند ما میتوانیم و این دولت نمیتواند و عرضه ندارد، ما در کشور قانون بودجه و برنامه ششم داریم که محل درآمدها و هزینههای دولت را مشخص کرده و مقدار یارانهای را که مجلس رقم آن را مشخص کرده، هیچکسی نمیتواند بیشتر کند. متاسفانه رئیسجمهور گفت من برنامه چهارم توسعه را خمیر کردم و عدهای هم میگویند که ما یارانه را افزایش میدهیم. من با یارانه عمومی مخالفم و این یارانه دردی از مستضعفین را دوا نمیکند. یارانه را باید به سازمانهای حمایتی بدهیم تا آنها به اهلش برسانند. چه دلیلی دارد کسی که امکانات مادی خوبی دارد یارانه بگیرد.
هاشمیطباء افزود: در موضوع اختصاص یارانه به تولید هم باید بگویم، موسساتی داریم که از تکنولوژی خوبی برخوردارند، ولی دچار مشکل شدهاند و یا واردات قاچاق به آنها صدمه زده که باید به آنها کمک کنیم، اما به نظر من تولید باید بدون یارانه باشد.
وی با اشاره به اثر تحریمها بر اقتصاد کشور، اظهار داشت: ما در زمانی که تحریم هم نبودیم مشکلات سوء مدیریت داشتیم، ما تصوری از تحرک اقتصادی نداریم و باید با مدیریتی مانند زمان جنگ کار کنیم. متاسفانه در زمان تحریم از کشورهای دشمن کالا خریدیم و بعد از آن هم برایشان فرش قرمز پهن کردیم که این سوء تدبیر بود. پیام امید این است که اگر تلاش کنید به گشایش میرسید، زیرا هیچ کشوری با تنپروری به تولید نرسیده است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: ما باید روح رزمندگان جبهه را در تمام مملکت و مدیران زنده کنیم و من امروز تعجب میکنم کسی که رزمنده بوده لیبرالیزم را اشاعه میدهد.
هاشمیطباء با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی سیاستی درونزا و بروننگر است، بر همین اساس ما باید تولیدی داشته باشیم تا بتوانیم آن را صادر کنیم، زیرا تولید بدون صادرات محکوم به شکست است. ما حتماً باید تجهیز بشویم و از دانش فنی خارج استفاده کنیم و به محققان خود ارزش بگذاریم.
وی ادامه داد: امروزه علیرغم پیشرفتهایی که در عرصههای مختلف داشتیم، نمیتوانیم آن را با بهترینهای آن در جهان مقایسه کنیم. در صنایع خودروسازی هم شرایط به همین صورت است. نباید اتومبیلهای خودمان را با بهترین اتومبیلهای دنیا مقایسه کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پایان بحث اصلاح استفاده از آب و اصلاح کشاورزی را اولین حرکت اقتصادی دولت احتمالی خود بیان و خاطرنشان کرد: همه نامزدهای ریاستجمهوری اقتصاددان نیستند، بنده فکر میکنم باید در برابر عالمان اقتصادی سر فرود بیاوریم و براساس علم اقتصاد عمل کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما