قیمت حامل های انرژی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به نرخ آزاد محاسبه می شود

خبرگزاری ایمنا:با اتمام بررسي لايحه بودجه سال 1388 در كميسيون تلفيق، محمدرضا باهنر، نايب‌رييس مجلس اعلام كرد كه لايحه بودجه از روز يكشنبه هفته آينده در دستور كار جلسه علني مجلس قرار مي‌گيرد.

به گزارش ایمنا ،باهنر در شرايطي از بررسي نهايي بودجه 88 در جلسه علني مجلس سخن گفته است كه كميسيون تلفيق در جلسات خود تصميمات مهمي را درباره بودجه اتخاذ كرد. براساس يكي از مصوبات كميسيون تلفيق، نقدي شدن يارانه‌ها در بودجه 88 لحاظ شده و دولت ملزم گرديد از تيرماه 1388 طرح تحول اقتصادي را به اجرا بگذارد.
براساس اين مصوبه از اول تيرماه قيمت حامل‌هاي انرژي نظير آب، برق، گاز، گازوئيل و بنزين به نرخ آزاد محاسبه و قيمت آن از مشتريان اخذ مي‌شود. همچنين پيش‌بيني شده است كه از ناحيه آزادسازي قيمت حامل‌هاي انرژي حدود 20هزار ميليارد تومان معادل 20ميليارد دلار درآمد نصيب دولت شود. بر اين اساس 8هزار و 500ميليارد تومان معادل (5 /8 ميليارد دلار) از اين درآمد مستقيما در لايحه بودجه آمده است و در واقع سهم دولت محسوب مي‌شود. مابقي درآمد حاصله كه معادل 11هزار و 500ميليارد تومان (5/11ميليارد دلار) است هم بايد بين صنايع و مردم به صورت نقدي تقسيم شود.
كميسيون تلفيق به دولت مجوز داده است كه اين رقم را هر گونه كه مي‌خواهد، بين مردم و صنايع توليدي تقسيم كند. همچنين براساس مصوبه كميسيون تلفيق، تعيين قيمت حامل‌هاي انرژي براي سال 88 هم بر عهده دولت گذاشته شده است، اما مجلس قيد كرده كه اين تصميمات در ابتداي تيرماه سال 1388 به اجرا گذاشته شود.
شمس‌الدين حسيني، وزير اقتصاد،درباره نظر دولت نسبت به مصوبه كميسيون تلفيق و تغييرات احتمالي درباره اجراي آزادسازي قيمت‌ها گفت: با تصویب 20هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق، به طور متوسط به هر خانوار 4نفره معادل 80هزار تومان می‌رسد.وي با بیان اینکه یارانه نقدی تنها شامل 7 دهک از جامعه می‌شود، اظهار داشت: این 7 دهک نیز به‌طور مساوی دریافتی ندارند و دهک‌های کم‌درآمدتر بیش از 80هزار تومان در ماه یارانه نقدی دریافت می‌کنند.وی با اشاره به تورم حاصل از این طرح تاکید کرد: هیچ اختلاف نظری در خصوص میزان تورم ناشی از اجرای طرح هدفمندسازی یارانه در مجموعه دولت وجود ندارد.
حسینی ادامه داد: براساس بررسی‌های دقیق کارگروه در این خصوص به نظر می‌رسد اجرای این طرح 14درصد تورم ایجاد می‌کند که با 20درصد تورم فعلی به 34درصد می‌رسد.
وزیر اقتصاد در خصوص تغییر نظر کمیسیون تلفیق در رابطه با رقم پیشنهادی دولت در لایحه هدفمندسازی یارانه‌ها توضیح داد: پیش از آغاز جلسات کمیسیون ویژه و کمیسیون تلفیق، دولت در جلسه‌ای با اعضای هیات‌ريیسه تاکید کرده بود که این لایحه بر مبنای نفت 5/37دلاری تدوین و بودجه نیز با همین فرض تنظیم شده است و نظر دولت این است که این دولایحه همزمان تصویب شوند.
وی ادامه داد: در همان جلسه نمایندگان محترم مجلس با تايید نظر دولت پیش‌بینی کردند که مجلس نسبت به رقم 5/37دلاری نفت در بودجه و لایحه هدفمندسازی اقبال نشان خواهد داد.
حسینی با بیان اینکه ما براساس این توافق لایحه بودجه را به مجلس فرستادیم، اضافه کرد: در این لایحه درآمد خالص حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها را با فرض نفت 5/37دلاری، 34هزار میلیارد تومان درنظر گرفتیم.
وی با اشاره به جزئیات لایحه هدفمندسازی یارانه‌ها خاطرنشان کرد: مطابق لایحه مقرر شد که 25درصد این درآمد خالص که جبران هزینه‌های دولت می‌شود در بودجه منظور شود که این 25درصد به 8500 میلیارد تومان می‌رسد.
وزیر اقتصاد با اشاره به مصوبه اصلاحی کمیسیون تلفیق گفت: مطابق مصوبه جدید، سقف درآمد حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها از 34هزار میلیارد تومان به 20هزار میلیارد تومان کاهش یافته است، اما سهم دولت از این درآمد همان 8500‌میلیارد تومان است که در بودجه است.
به گفته وی، بر این مبنا سهم دولت از 25درصد در لایحه پیشنهادی به 43‌درصد در مصوبه کمیسیون تلفیق رسیده است.
حسینی در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش درآمد حاصل از آزادسازی قیمت‌ها، قیمت بنزین برای سال آینده چه میزان تعیین می‌شود، گفت: براساس ارزیابی‌های اولیه اگر فرض کنیم مصوبه کمیسیون تلفیق در صحن علنی نیز تصویب شود، قیمت بنزین 400تومان خواهد بود.
البته حسيني درباره تعيين قيمت ساير حامل‌هاي انرژي به‌خصوص برق، گاز و گازوئيل سخني به ميان نياورده و به نظر مي‌رسد از آنجا كه حساسيت‌ها نسبت به تعيين قيمت‌هاي جديد بالا است و از سوي ديگر براساس مصوبه كميسيون تلفيق دولت دستكم تا ابتداي تيرماه 88 فرصت دارد.

کد خبر 2734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.