دکتر علی گیلانی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: زمانی که نانها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایهها را دور بریزیم، زیرا سموم تولیدی از کپکها میتواند بسیار خطرناک باشد و در مواردی حتی منجر به بروز سرطان شود.
وی در مورد روش برخورد با کپک ها در مواد غذایی به خبرنگار ایمنا گفت: همان طور كه مي دانيم كپك ها از جمله عواملي هستند كه بر روي مواد غذايي رشد كرده، باعث فساد مواد غذايي مي شوند و به جز در مواد غذايي خاص مانند پنيربلو چيز يا پنير كمبرت كه در تهيه آنها از كپك هاي مفيد و انتخاب شده استفاده می شود، در بقيه موارد كپك ها باعث توليد سموم مختلف در غذاها مي شوند.
وی افزود: اين سموم كه به "مايكوتوكسين ها" معروف هستند و يكي از شناخته شده ترين آنها سم "افلاتوكسين" است، اگر به طور مداوم و مستمر وارد بدن انسان شوند، خاصيت سرطان زايي، جهش زايي و ناقص الخلقه زايي خواهند داشت. بنابراین بهتر است از مصرف مواد غذايي كه با كپك هاي ناخواسته آلوده شده اند اجتناب كرد.
این متخصص بهداشت مواد غذایی بیان داشت: در مواد غذايي مانند پنير هايي كه حالت جامد و سخت دارند، اگر قسمتي از پنير كپك زده باشد مي توان آن قسمت را جدا كرده و بقيه پنير را مصرف كرد، اما در بقيه مواد غذايي كه حالت نيمه سخت يا مايع دارند مانند رب گوجه فرنگي، ماست ، پنيرهاي نيمه سخت و نرم مانند پنيرهاي خامه اي ، مربا و نان بايد كل ماده غذايي را دور ريخت .
وی در ادامه افزود: توصيه مي شود از دادن نان هاي كپك زده به دوره گرد ها خودداري شود، زیرا اگر این نان ها توسط اين افراد به مصرف غذاي دام ها برسد ، سم كپك دوباره وارد زنجيره غذايي انسان می شود. بنابراین بهتر است در صورت امكان نان هاي كپك زده را در زمين دفن كرد.
11174/130/5
وی در مورد روش برخورد با کپک ها در مواد غذایی به خبرنگار ایمنا گفت: همان طور كه مي دانيم كپك ها از جمله عواملي هستند كه بر روي مواد غذايي رشد كرده، باعث فساد مواد غذايي مي شوند و به جز در مواد غذايي خاص مانند پنيربلو چيز يا پنير كمبرت كه در تهيه آنها از كپك هاي مفيد و انتخاب شده استفاده می شود، در بقيه موارد كپك ها باعث توليد سموم مختلف در غذاها مي شوند.
وی افزود: اين سموم كه به "مايكوتوكسين ها" معروف هستند و يكي از شناخته شده ترين آنها سم "افلاتوكسين" است، اگر به طور مداوم و مستمر وارد بدن انسان شوند، خاصيت سرطان زايي، جهش زايي و ناقص الخلقه زايي خواهند داشت. بنابراین بهتر است از مصرف مواد غذايي كه با كپك هاي ناخواسته آلوده شده اند اجتناب كرد.
این متخصص بهداشت مواد غذایی بیان داشت: در مواد غذايي مانند پنير هايي كه حالت جامد و سخت دارند، اگر قسمتي از پنير كپك زده باشد مي توان آن قسمت را جدا كرده و بقيه پنير را مصرف كرد، اما در بقيه مواد غذايي كه حالت نيمه سخت يا مايع دارند مانند رب گوجه فرنگي، ماست ، پنيرهاي نيمه سخت و نرم مانند پنيرهاي خامه اي ، مربا و نان بايد كل ماده غذايي را دور ريخت .
وی در ادامه افزود: توصيه مي شود از دادن نان هاي كپك زده به دوره گرد ها خودداري شود، زیرا اگر این نان ها توسط اين افراد به مصرف غذاي دام ها برسد ، سم كپك دوباره وارد زنجيره غذايي انسان می شود. بنابراین بهتر است در صورت امكان نان هاي كپك زده را در زمين دفن كرد.
11174/130/5
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews
نظر شما