اکبر زمانی لنجانی نویسنده کتاب "هندسه در هنر معماری" در این مراسم با بیان اینکه در سال 1335 اولین کنفرانس ریاضی در اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: آن زمان یکی از اساتید بزرگ غربی در این کنفرانس از علاقه خود به هندسه در کاشیکاری تمدن اسلامی گفت و اینکه کتابی از احمد بن محمد سکزی وجود دارد که در آن تحقیق جامعی از هندسه و محاسبه اشکال کاشیگری شده است.
وی ادامه داد: من هم در این زمینه علاقهمند شدم و سالها با تحقیق و مطالعه این کتاب و منابع موجود دیگر به ادامه این مبحث پرداختم.
این نویسنده تصریح کرد: اینکه ما معماران و کاشیکارهای خوب و زبردستی داشتهایم که آثاری فاخر و ماندگار معماری و تاریخی از آنها به جا مانده، بدان جهت است که این استادکاران و کاشیکاران ایرانی در گذشته با ریاضیدانان نشست و مباحثه داشتهاند. در این میان اوج کاشیکاری در تمدن اسلامی به قرن چهارم و پنجم هجری بازخواهد گشت.
وی ادامه داد: در مباحث این کتاب میتوان مواردی چون تبدیل 2 مربع به یک مربع بزرگتر، 2 مربع غیرمساوی به یک مربع، تبدیل چند مربع به اشکال دیگر، استفاده از مثلثها و چندضلعیها برای تبدیل آن به اشکال هندسی و روشها و معادلات بسیاری برای محاسبات و ترسیم هندسی را مشاهده کرد و درباره آنها به آسانی آموخت.
عباس مقتدایی، نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی نیز در این مراسم از همکاری اثربخش مرکز تحقیقات پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی با سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان برای چاپ این کتاب و چندین پروژه تحقیقاتی دیگر استقبال کرد و گفت: داشتههای ما باید جایی برای دیده شدن، الگوبرداری و ادامه پیدا کردن داشته باشند.
وی افزود: کتاب "هندسه در هنر معماری" به تألیف اکبر زمانی لنجانی یک نکته مهم دارد و آن هم کاربرد آن در آموزش ریاضی است که اهمیت آموزش و ماندگاری این تحقیقات برای فرزندانمان را نشان میدهد.
در بخش پایانی این مراسم کتاب "هندسه در هنر معماری" با حضور جمعی از مدیران و سرپرستان مراکز پژوهشی اصفهان رونمایی و به رسم یادبود هدیهای به نویسنده کتاب اهدا شد.
این کتاب توسط موزه حمام علیقلی آقا سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و با همکاری پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی در 1000نسخه و به قیمت پشت جلد 35هزار تومان منتشر شده و در دسترس علاقهمندان به معماری و ریاضیات قرار گرفته است./
12135/135/3
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanew
نظر شما