بازار داغ شایعات در فضای مجازی/ وجود وایتکس در شیر صحت ندارد

در حالیکه این روزها مطلبی تحت عنوان "بالا بردن ماندگاری شیرهای پاستوریزه با اضافه کردن وایتکس"، بسرعت در فضای مجازی دست به دست می شود و موجبات نگرانی افراد جامعه را در پی دارد، مسئولین متولی از سالم بودن شیرهای پاستوریزه موجود در بازار خبر می دهند و وجود وایتکس در شیرها را رد می کنند.

به گزارش ایمنا، با گسترش و همه‌ گیرشدن استفاده از فضای مجازی و شبکه ‌های اجتماعی، بیش از پیش چالش‌ ها و مسائل پیش روی این مقولات عیان شده است؛ یکی از این مسائل، انتشار و گسترش شایعات و مطالب بی ‌پایه و اساس است که باید از مراجع قانونی پیگیری شوند تا از صحت و سقم آن مطلع شویم.
چند وقتی است مطلبی تحت عنوان "بالا بردن ماندگاری شیرهای پاستوریزه با اضافه کردن وایتکس"، بسرعت در فضای مجازی دست به دست می شود و موجبات نگرانی افراد جامعه را در پی دارد. تا چه حد این اخبار صحت دارد؟ آیا بازرسی های بهداشتی برروی محصولات لبنی این امکان را می دهد که از وایتکس در اینگونه محصولات استفاده شود؟ بحثی است که برای یافتن صحت و سقم آن سراغ مسئولین متولی رفتیمالبته این بحث جدید نیست و چند سال پیش هم بصورت گسترده در میان مردم پخش شده بود و بر اساس آن روابط عمومی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان اعلام کرد: در پی نظارت‌های مستمر بازرسان اداره کل استاندارد بر تمامی کالاها و خدمات مشمول نظارت اجباری در استان، هیچ‌گونه آلودگی و مشکل در شیر و سایر فرآورده‌های لبنی تولید شده در استان به صورت جدی مشاهده نشده است.
واحدهای مجاز تولید لبنیات استان مکرر بازرسی می‌شوند
مدیرکل استاندارد اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایمنا ضمن بی اساس خواندن این شایعات گفت: به‌طور کلی وجود هرگونه ماده خطرناک و سمی در محصولات شیر پاستوریزه واحدهای تولیدی مجاز استان اصفهان تکذیب می شود، چراکه اداره کل استاندارد استان بازرسی های سرزده به این مراکز انجام می دهد و از سلامت این محصولات اطمینان حاصل می کند.
غلامحسین شفیعی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان نظارت بر محصولات تولیدی است به مصرف‌کنندگان اطمینان داد که کارشناسان این اداره کل به طور مستمر بر روند تولید تمامی کالاهای مشمول استاندارد، به‌ویژه محصولات لبنی نظارت داشته و تمامی کالاها را بر اساس استانداردهای ملی مربوطه کنترل و آزمون می‌کند و حتی اداره کل استاندارد از بازار نمونه های عرضه شده را خریداری کرده و باز هم آزمایشات لازم انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: تا این لحظه موردی از آلوده بودن محصولات لبنی استان به وایتکس مشاهده نشده است.
شفیعی به مردم توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه مغایرت با استاندارد، مراتب را گزارش دهند و مطمئن باشند بازرسی طبق مقررات اعمال و اقدامات قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

سلامت شیرهای فله‌ای تایید نمی‌شود
مدیر کل اداره استارد استان اصفهان خاطرنشان کرد: اداره استاندارد در خصوص بازرسی بر محصولات فله ای و سنتی هیچ گونه ای نظارتی ندارد و صحت این قبیل محصولات را تایید نمی کند.
این درحالی است که سازمان غذا و دارو و اداره دامپزشکی اصفهان توزیع شیر فله ای با روش سنتی را مورد تایید نمی داند و به مردم تاکید می کنند از خرید شیرهای فله ای خودداری کنند.
سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه فرآورده‌هایی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شوند، قابل ردیابی و پیگیری نیستند، اعلام می کند: بر همین اساس گاهی ممکن است این محصولات و به عنوان مثال شیرهای فله‌ای از دام‌های کنترل نشده، تولید شده و مصرف آنها عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد. بنابراین باید توجه کرد که "سلامت" مهم‌تر از کیفیت است؛ چرا که اگر فرآورده بی‌کیفیت اما سالمی بخورید، بیمار نمی‌شوید؛ اما اگر فرآورده ناسالم مصرف شود، فرد را بیمار می‌کند. بنابراین اولویت با سلامت است.

سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از نصف استاندارد جهانی
کارشناسان می گویند، سرانه مصرف شیر در کشور ایران با متوسط استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد. و لازم است تلاش بیشتری در این رابطه صورت گیرد. آنان اعلام کردند سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از نصف استاندارد جهانی و یک سوم کشورهای اروپایی است. براساس آمار سازمان جهانی FAO سرانه مصرف شیر در ایران حدود ٦٦,١٢ کیلوگرم در سال است، حال آن‌که با وجود آگاهی از تاثیرات شگفت‌انگیز و غیر قابل انکار مصرف شیر و لبنیات بر سلامتی و تندرستی افراد، متاسفانه چند سالی است که میزان مصرف این ماده غذایی ارزشمند سیر نزولی پیدا کرده است. در حالی این مباحث می توانند برای جامعه خطرساز باشد که سرانه مصرف شیر در ایران از متوسط جهانی کمتر است و با توجه به عوارض مستقیم آن از جمله افزایش بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و افسردگی و مهم تر از همه پوکی استخوان می شود.
متخصصان تاکید می کنند هر فرد بالغ روزانه به 1200 تا 1500 میلی گرم کلسیم نیاز دارد که این نیاز را می توان با مصرف لبنیات برطرف کرد، از این رو هر فرد باید روزانه دست کم 2 لیوان شیر، یا معادل آن 25 گرم پنیر یا 250 گرم ماست مصرف کند.
این مطلب گویای این است که باید در جهت رفع این نقیصه برآییم و یکی از همین راه ها جلوگیری از اشاعه شایعات بی اساس در خصوص مواد لبنی است.
گزارش: آیدا علی اکبری
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanew
کد خبر 258758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.