کنگره نکوداشت آیت الله العظمی مظاهری، از آغاز تا انجام

شهر اصفهان در روز 25 آذرماه شاهد رخداد فرهنگی مهم مراسم نکوداشت مقام شامخ علمی و شخصیت برجسته آیت الله العظمی مظاهری، مرجع عالیقدر و برجسته جهان اسلام خواهد بود.

به گزارش ایمنا، این مراسم که به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، باحضور جمعی از علما و اندیشمندان برجسته کشور در سالن اهل بیت(ع) اصفهان برگزار می شود.
حجت‏‌الاسلام والمسلمین سعید روستاآزاد، معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه قم روز گذشته در نشستی خبری گفت: آیت‎الله مظاهری از مراجع تقلیدی است که به امر رهبری و در جهت توسعه و شکوفایی فرهنگ دینی و حوزه علمیه اصفهان به این استان مهاجرت کرده و در این امر الگویی ناب برای همه طلاب و فضلا است.
وی افزود: در همین راستا به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم به برگزاری نکوداشتی در روز ۲۵ آذرماه جهت تجلیل از این شخصیت علمی و اخلاقی جهان تشیع در موسسه اهل بیت(ع) اصفهان گرفته شد.
وی عنوان کرد: در این کنگره بزرگ که در استان اصفهان برگزار خواهد شد، شخصیت‎هایی چون آیت‎الله مقتدایی، آیت‎الله استادی، حجت‎الاسلام والمسلمین واعظی، وزیر ارشاد اسلامی و... سخنرانی خواهند کرد.

معاون دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی تا‌کنون برگزاری کنگره‎های نکوداشت و احیای آثار بزرگانی چون علامه بلاغی، شیخ بهایی، شهیدین، آیت‎الله آصفی و... را برگزار کرده است و این همایش در همین راستا برگزار می‎شود.
وی آیت‎الله مظاهری را عالمی معنوی، فقیه، اخلاقی و اصولی و کلامی و عامل به علم دانست و گفت: دفتر تبلیغات خود همچنان سیاست خود در زمینه تکریم از شخصیت‎های علمی و حوزوی را در دستور کار خود قرارداده است این سیاست را نیز با قدرت پیش خواهد برد.
روستاآزاد بیان کرد: از ویژگی‎های آیت‏‌الله مظاهری می‎توان به اهتمام ویژه ایشان به مسایل اخلاقی، هجرت از قم و شاگردی امام و آیت‎الله‎العظمی بروجردی و صدها اثر علمی و فقهی و تفسیری و ... اشاره کرد.

رونمایی از پوستر کنگره نکوداشت
وی با بیان اینکه در این مراسم از پوستر کنگره نکوداشت آیت‎الله حسین مظاهری رونمایی می‌شود اظهار کرد: احیای ۳۶ اثر از این مرجع تقلید از دیگر کارهای صورت گرفته است و معتقدم باید صد اثر دستنویس ایشان منتشر شود.
دیدار اعضای ستاد کنگره بزرگداشت آیت الله مظاهری با شخصیت های برجسته کشور
دیدار اعضای ستاد کنگره بزرگداشت آیت الله مظاهری با شخصیت های برجسته کشور از جمله بخش های قابل توجه در برگزاری این کنگره است که از مدتی پیش آغاز شده است. آیت الله العظمی جوادی آملی، یت الله العظمی گلپایگانی، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، علی لاریجانی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، آیت الله آملی لاریجانی و آیت الله اعرافی از جمله شخصیت های برجسته و مراجع عظام تقلید هستند که تاکنون در خصوص برگزاری این نکوداشت با ایشان دیداری صورت گرفته است.

گفتنی است؛ مرجع عالیقدر حضرت آیة‌الله االعظمی حاج شیخ حسین مظاهری، در سال 1312 هجری شمسی در «تیران»، یکی از شهرستان‌های استان اصفهان و در خانواده‌ای مذهبی و روحانی و دوستدار خاندان پیامبر گرامی اسلام«صلی‌الله علیه وآله وسلم» پا به عرصۀ وجود نهادند. تقید به شریعت و کوشش برای انجام واجبات و ترک محرمات الهی از ویژگی های برجستۀ خانوادۀ آیه الله العظمی مظاهری به ویژه والد ایشان، مرحوم حجة الاسلام و المسلمین حاج شیخ حسن مظاهری بود که این مسأله، سهم بسزایی در رشد و تعالی روحی ایشان و علاقه مندی معظّم‌له در حوزۀ علمیه داشت.
دوران تحصیل
آیة‌الله العظمی مظاهری، با پایان دادن به تحصیلات غیر حوزوی، در سال 1326هجری شمسی،برای تحصیل علوم دینی، وارد حوزۀ علمیۀ اصفهان شدند. حوزۀ علمیۀ اصفهان در دوره‌های قبل،به‌ویژه در عصر صفوی،با ظهور عالمانی برجسته و سترگ و بر پایی جلسات علمی درخشش فراوان داشت.در دوره ای که آیة‌الله العظمی مظاهری به تحصیلات حوزوی روی آورده بود،حوزه اصفهان اگر چه درخشش پیشین را نداشت؛امّا همچنان از استادان بزرگ و حوزه های بحث و درس خالی نبود.معظّم‌له در ابتدا به مدرسه مسجد سید اصفهان، که مقبره مرحوم سیّد شفتی نیز در آنجاست، وارد شده و مشغول به تحصیل شدند. آیة‌الله العظمی مظاهری دروس دورۀ ادبیات و نیز بخشی از دورۀ سطح را در اصفهان،در نزد استادان بزرگ آن دیار،فرا گرفته و در سال 1330 هجری شمسی،به منظور تکمیل تحصیلات خود و بهره مندی از محضر استادان حوزۀ علمیۀ قم،به این حوزه سترگ پای نهادند و پس از پایان تحصیلات سطح عالیه،در درس خارج فقه و اصول اعاظم حوزۀ علمیۀ قم شرکت جسته و در کنار آن به فراگیری دروس فلسفه، همانند اسفار و شفا و نیز تفسیر و کلام پرداختند. معظّم‌له در طی این سال‌ها، از تدریس دروس حوزوی نیز غافل نمانده و از آغاز تحصیل،دورس فراگرفته را تدریس می‌کردند. ایشان،عوامل کامیابی خود در زمینه های علمی را انتخاب استادان و هم مباحثه های خوب،تلاش برای مانع نشدن امور دنیوی در تحصیل، منظم بودن و تقویت دروس پایه می‌دانند.

اساتید
آیة‌الله العظمی مظاهری، با ورود به حوزۀ علمیۀ اصفهان دروس ادبیات را خدمت دو عالم ادیب، مرحوم حاج آقا جمال خوانساری و حاج آقا احمد مقدس فراگرفته و دروس سطح را نزد حضرات آیات خادمی ،فیاض، طیب، ادیب و مدرس و منظومه حاجی سبزواری را در محضر مرحوم آیةالله حاج شیخ محمود مفید آموختند. با ورود به حوزۀ علمیه قم ، کتاب مکاسب و کفایة الاصول را نزد مرحوم آیةالله حاج شیخ عبدالجواد جبل عاملی و مرحوم آیةالله العظمی مرعشی نجفی و مرحوم آیةالله مجاهدی و مرحوم آیةالله حاج شیخ مرتضی حائری و مرحوم آیةالله سید محمد باقر سلطانی «قدّس‌سرّهم» خواندند و آنگاه پیش از هشت سال در دروس خارج فقه حضرت آیةالله العظمی بروجردی و ده سال در دروس خارج فقه و اصول حضرت امام خمینی «قدّس سرّه» و بیش از دوازده سال در دروس خارج فقه و اصول آیةالله العظمی محقق داماد حاضر گشتند. همچنین اسفار ملا صدرا، شفای بوعلی سینا و دروس تفسیری و اعتقادی را نزد علامۀ طباطبائی فراگرفتند.
فعالیتهای علمی وفرهنگی
حضرت آیةالله العظمی مظاهری، در سال های زندگی پر برکت خود خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی فراوانی را به انجام رسانیده‌اند که تا هم اکنون نیز ادامه دارد. از جمله خدمات معظّم‌له که تحوّل بزرگی در حوزه های علمیه ایجاد کرد،اهتمام ویژه به درس اخلاق و پرورش روحیۀ معنوی فضلاء و طلاب جوان بود.ایشان پیش از انقلاب با اصرار واستقبال فضلاء وطلاب، درس اخلاق خود را ابتدا در مدرسه فیضیۀ قم آغاز کردند. اکنون متجاوز از چهل و پنج سال است که این دروس به طور مداوم تشکیل می‌گردد و از این رهگذر، شاگردان و طلاب فاضلی به مکتب شیعه تقدیم شده است.آیةالله العظمی مظاهری در امر سامان دادن به حوزه‌های علمیه نیز در پیش و پس از انقلاب خدمات شایانی داشته اند. از جمله، در پیش از انقلاب، به همراه بزرگانی چون آیةالله مصباح یزدی و آیةالله خرازی در تنظیم و تدوین برنامه های علمی و آموزشی موسسۀ در راه حق شرکت جستند که برکات بسیار عظیمی را به همراه داشت.در سال 1374 هجری شمسی نیز با هجرت ایشان از حوزۀ علمیۀ قم به شهر اصفهان ،حوزۀ علمیۀ اصفهان استقلال یافت.در دورۀ حضور معظّم‌له در اصفهان نیز خدمات فراوانی به آن حوزه کهن ارزانی گشته که از جمله می‌توان به تاسیس «مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان»، «مرکز آموزش‌های تخصصی حوزه علمیه اصفهان»، «مرکزمشاورۀ حوزۀ علمیۀ اصفهان»، «مرکز خدمات حوزۀ علمیۀ اصفهان با بخش های مختلف بیمه، مسکن، قرض الحسنه، دفتر تعاون و ...»، «مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزۀ علمیۀ اصفهان» و نیز «مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان» اشاره کرد.

تدريس و تأليف
آية الله العظمي مظاهري ساليان بسياري در حوزه هاي علميه علاوه بر دروس اخلاق به تدريس دروس مختلف فقهي، اصولي، فلسفي، اقتصادي و... پرداخته اند. ايشان چندين بار، شرح منظومه، نهايةالحکمة و بخش هایي از اسفار اربعه را تدريس نموده واز سال 1356 تا کنون به تدريس دروس خارج فقه و اصول اشتغال داشته اند. معظّم‌له طي اين سالها بسياري از ابواب فقهي همانند طهارة، صلوة، صوم، خمس، زکوة، حجّ، امر به معروف و نهي از منکر، بيع، اجاره، مضاربه، شرکت، ضمان، حواله، کفالت، صلح، حجر، قرض، فلس، قضا، شهادات، حدود وديات، ولايت فقيه و. . . و همچنين بيش از پنج دوره کامل مباحث علم اصول فقه و يک دوره مبحث قواعد فقهيه را در حوزه علميه قم و اصفهان تدريس فرموده اند./
12135/135/8
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews
 
کد خبر 258615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.