امامزادگان قطب های فرهنگی هنری هر منطقه هستند

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امامزادگان قطب های فرهنگی هنری هر منطقه هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا در شهرستان شهرضا، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی، «در حاشیه بازدید از مجموعه فرهنگی شهید مدرس شهرستان شهرضا» در جمع خبرنگاران این شهرستان، وجود هنرستان هنرهای زیبا را یکی از بارزترین ظرفیتهای فرهنگی این شهرستان برشمرد و افزود: وجود هنرستان هنرهای زیبا در شهرضا و اصفهان است، در دیگر شهرستانها هم متقاضی ایجاد این هنرستان هستند اما ظرفیتهای لازم در این زمینه وجود ندارد.
وی گفت: از 24 شهرستان استان اصفهان در 23 شهرستان نمایندگی ادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، جلسه هماهنگی مدیران این ادارات استانی در هر فصل در یکی از شهرستانهای استان برگزار می‌شود که نقش مؤثری در ارتقاء سطح خدمات فرهنگی در مناطق مختلف دارد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند کمکی به ساخت مکان ثابتی برای هنرستان هنرهای زیبای شهرضا بکند؟»، عنوان داشت: برای حل مشکل فضای فیزیکی هنرستان هنرهای زیبای شهرضا نیز اداره فرهنگ و رشاد اسلامی حاضر است زمینی که در کنار این اداره قرار دارد را برای این منظور واگذار کند،
ارزانی تصریح کرد: سرمایه گذارانی را برای این منظور معرفی و ساخت این مجموعه را آغاز کنند.
وی عنوان کرد: این مجموعه می‌تواند زمینه فعالیت دیگر شهرستان ها را نیز فراهم کند؛ از وزارتخانه فرهنگ و ارشاد هم دستور این کار صادر شده تا تسهیلات لازم برای صدور مجوزهای لازم در این زمینه فراهم شود.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: با اعتبارات دولتی نمی‌توان اقدامات زیادی انجام داد، مجموعه تئاتر شهر با وجودی که چندین بار کلنگ زنی شده اما باز هم ناتمام است چون اعتبارات کافی برای این کار وجود ندارد.
ارزانی امامزادگان نمادهای فرهنگی را قطبهای فرهنگی هنر منطقه دانست و گفت: این مراکز نمایانگر روحیه دینی و نقش مذهب در فرهنگ هر منطقه است.
وی تصریح کرد: شهرستان شهرضا یکی از برترین شهرستانهای استان اصفهان است که به دلیل استقرار امامزاده شاهرضا از جایگاه ویژه‌ای در این استان برخوردار است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: استان اصفهان از این امامزاده و شهیدان و نمادهای فرهنگی این شهرستان، به عنوان بخشی از نمادهای فرهنگی خود نام می‌برد.
ارزانی ارتباط مفید و کارساز مدیران را یکی از ویژگی های شهرستان های فرهنگی استان برشمرد و گفت: مدیرانی که دغدغه فرهنگی دارند با آینده نگری به دنبال حل مشکلات حوزه فرهنگ و هنر شهرستان و ارتقاء سطح خدمات فرهنگی هستند.
وی ادامه داد: مسئولان باید بدانند که آسیبهای اجتماعی با رویکرد فرهنگی قابل حل است، ترویج فرهنگ کتابخوانی از جمله راهکارهایی است که می‌تواند نقش مؤثری در ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و در نتیجه کاهش معضلات اجتماعی دارد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تأکید کرد: دین همواره نقش مؤثر و غیر قابل انکاری در مناسبات اجتماعی دارد، روحیه مذهبی و تقید به احکام مذهبی یکی از ویژگیهای مردم ایران بوده است، پایگاه فرهنگی و مردم دین باور شهرستان شهرضا از گذشته در کشور معروف بوده‌اند.
ارزانی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان داشت: حوزه‌های علمیه از جمله مهمترین و با ارزشترین نمادهای علمی و فرهنگی هر منطقه محسوب می‌شود، علما و اساتید حوزه در طول تاریخ با پرورش طلاب و آموزش علوم دینی روحیه دین باوری مردم را تقویت و معارف اسلامی در جوامع مختلف ترویج داده‌اند.
وی گفت: وجود حوزه‌های علمیه در هر منطقه یکی از بارزترین نهادهای علمی و مذهبی است؛ حوزه‌های علمیه و علمای برجسته شهرستان شهرضا نیز از شهرت قابل توجهی در مراکز علمی و فقهی کشور برخودار هستند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان  گفت: دین، همواره تنها تنظیم کننده مناسبات اجتماعی نبوده بلکه محتوای آثار هنرمندان و آثار ادبی نیز در بسیاری از موارد از آثار هنری تأثیر گرفته است؛ در حوزه هنری سابقه دینی مردم شهرضا بر محتوای آثار آنان اثر گذاشته است.
ارزانی اظهار داشت: در برخی از رشته‌های هنری مثل خوشنویسی، با وجود اینکه شهرضا از نظر جمعیت در جایگاه دوم استان قرار ندارد، اما از نظر تعداد هنرآموزان خوشنوسی بعد از شهر اصفهان در جایگاه دوم قرار دارد، در مجموع شهرضا نقش مؤثری در ارتقاء جایگاه فرهنگی استان دارد.02149/131
کد خبر 245336

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.