داستان نویسی کوتاه مدیون اصفهانی‌هاست

خبرگزاری ایمنا: ششمین شب شعر فصلی به ساعت اصفهان با شعرخوانی شاعران جوان اصفهانی و با تقدیر از استاد خسرو احتشامی و استاد محمد علی ساعد اصفهانی (شاعران پیشکسوت ) در مجتمع فرهنگی سوره اصفهان برگزار شد.

مجری این برنامه سجاد منصوری بود و این شب شعر با شعرخوانی رضا خیری آغاز شد ، دبیر همایش ششم نیز سعید ایران نژاد بود که کتاب شعر او با عنوان " باران که می آید " در این برنامه معرفی شد.
این برنامه با پخش کلیپی با صدای مرحوم حسین منزوی ادامه یافت تا روزبه آزادی شعری را در مورد اصفهان و مشکلات کم آبی و مترو در این شهر برای حضار بخواند.
محمدرضا سلیمی غزلی با مطلع " برخاک شهر با نوک خنجر نوشته شد/ جنگ آن کبوتری است که پرپر نوشته شد" را خواند تا مهدی جهاندار و مریم کرباسی شاعران بعدی باشند که اشعار خود را قرائت کردند.
کرباسی دوغزل به هم پیوسته در مورد خلیج فارس با مطلع" وقتت بخیر شام بلندت سحر شده است/صبحت بخیرساحلت آرامتر شده است" را خواند.
در ادامه عباس شاه زیدی متخلص به خروش به روی صحنه آمد تا به معرفی استاد خسرو احتشامی و تقدیر از وی بپردازد.
وی با اشاره به سابقه درخشان استاد احتشامی افزود: این استاد و شاعر را همه می شناسند و نیازبه معرفی ندارند زیرا که معرف باید خود والاتر باشد اما من نسبت به استاد احتشامی اینگونه نیستم. این استاد را با این بیت از صائب که می گوید "عرق کلک سبک خیز مراپاک کنید / که زگل گشت سرکوی سخن می آید" را می توان به خوبی معرفی نمود.
استاد خسرو احتشامی پس از آمدن روی سن با اشاره به اهمیت تاریخی و ادبی اصفهان گفت: در طول تاریخ راجع به این شهر سخن بسیار گفته شده زیرا که اصفهان یکی از قطب های ادبی دنیای دیروز و امروز است.
وی با توصیه به شاعران جوان برای شعرگفتن و کار در زمینه شعر افزود: اگر شعر شعر ماندگار و فرهنگی و عمیق باشد برای همیشه خواهد ماند حتی اگر در تلویزیون و رسانه ها پخش نشود. همانطور که از فردوسی سخن گفتن تا دویست سال ممنوع بود اما اکنون کمتر کشوری هست که شاهنامه در آن ترجمه نشده باشد.
وی خاطرنشان کرد: در اصفهان چندین سبک ادبی مهم ( سبک عراقی، وقوع، هندی یا اصفهانی، بازگشت ) وجود داشته است که اصفهانی ها بنیان گذار آن بوده اند.
وی داستان نویسی کوتاه را مدیون اصفهانی ها (جمال زاده) خواند و تصریح کرد: داستان نویسی نوین، هنرهفتم، خطاطی و بسیاری از هنرها مدیون هنرمندان این شهر است. باید افتخار کنید که در چنین شهری بزرگ شده و رشد و نمو کرده اید.
پس از تجلیل از استاد احتشامی، خانم سپه دار دیگر شاعری بود که به شعر خوانی پرداخت تا مراسم تجلیل از استاد محمد علی ساعد اصفهانی با سخنان عباس شاه زیدی در خصوص این استاد برجسته انجام گیرد.
استاد سخا با اعلام خبر انتشار نهمین اثر محمدعلی ساعد اصفهانی با عنوان " برآستان غزل " افزود: این کتاب در سال ۸۱ تألیف و بیش از هزار غزل پارسی در آن آورده شده و این کتاب ۶۶۱ صفحه دارد که چند روزی است که منتشر شده است.
در ادامه این برنامه محمد علی ساعد اصفهانی با اشاره به لزوم بزرگداشت های ادبی گفت: بزرگداشت های ادبی برای امثال ما کارساز نیست اما می تواند جوانان را برای ادامه کار تشویق نماید که بدانند بالاخره دیده و شناخته می شوند.
ششمین شب شعر فصلی به ساعت اصفهان با حضور حامد معتمد به عنوان خواننده ادامه یافت تا ترانه محمدحسین ملکیان را با صدای حامد معتمد و با تنظیم موسیقی فرزاد کیانی بشنویم.
الهام عمومی شاعر جوان دیگری بود که غزلی را در خصوص پیامبراکرم (ص) خواند و سن را به استاد سخا سپرد تا غزلی با این مطلع " غروب آمد و افسوس برلب است مرا / که رفته روز دیگر بی ثمر زدست مرا" را برای حضار بخواند.
مسعود میرقادری نفر بعدی بود که پس از خواندن شعر خود برای حضار در خصوص سلامت ادبیات اصفهان و مدیونی آن به پیشکسوتان ادبی این شهر سخن گفت.
محمدرضا عجم برنامه را با اشعار سپید خود ادامه داد تا سهیلا عمو شاهی غزلی را با این مطلع " نشد که قدر سلامی به من امان بدهی/ که در جواب سلامم سری تکان بدهی / مرا میان زمین و هوا رها نکنی/ نشد که بال و پرم را به آسمان بدهی...برای حضار قرائت نماید.
پس از آن منیر پیرنجم الدین، محمدرضا بهرامی، محمدجواد سلطانی، سید مجید موسوی، خانم فراست کیا، آقای فرهمند، فروغ زمانی اشعار خود را برای حضار خواندند تا ششمین شب شعر فصلی با شعرآقای نورافکن با مطلع " باران بگیر برسرمن بانو/ دلتنگم و غبار نمی خواهم" به پایان برسد.
پخش فیلم های کوتاه برگزیده صدثانیه ای و اشعاری که مجری در میان شعرخوانی ها قرائت می نمود برای جذاب ساختن این برنامه موثر بود و توانست رضایت حضار را فراهم آورد. بارش همزمان باران در بیرون از سالن اجرای برنامه و معرفی کتاب شعر سعید ایران نژاد با عنوان " باران که می آید " توسط استاد خسرو احتشامی از نکات جذاب دیگر این فصل از شب شعر به ساعت اصفهان بود.
کد خبر 190042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.