به گزارش ایمنا، روزنامههای امروز سهشنبه 18 فروردين 94 در ستون اخبار ویژه خود خبرهای مختلف و متنوعی را به عرصه افکار عمومی آوردهاند.
برخی از این خبرها را در ادامه میخوانید.
اعتماد
تخلفي ديگر در سهام عدالت
يك تخلف ديگر در شركتهاي مربوط به سهام عدالت. از جمله محورهاي تخلفبرانگيز در سالهاي اخير بوده و همين تخلفات باعث شدهاند كه بارها بحث تحقيق و تفحص از آن مطرح شود. بارها اعلام شده بود كه رانت در واگذاريها، شفاف نبودن نحوه واگذاري، نوع شركتها، تعداد سهام و ميزان سود از ضعفهاي سهام عدالت است كه اكنون سبب شده تا مديران و اعضاي هياتمديره شركتهاي استاني سهام عدالت از فرصت سوءاستفاده كنند و يك شبه به پول و ثروت كلان دست پيدا كنند. اينبار اما متهمان بازداشت شدهاند و دادستان عمومي و انقلاب كرمان از اختلاس ميلياردي و برداشتهاي غيرقانوني وجوه و اموال شركت سهامي عدالت در استان خبر داد.
به گزارش ميزان، «دادخدا سالاري» با اعلام اين خبر گفت: با هدف اجراي منويات مقام معظم رهبري و رييس قوه قضاييه مبني بر مبارزه با فساد اداري و اختلاس ١٣ نفر از متهمان اين پرونده به اتهام دخل و تصرف در اموال و وجوه شركت سهامي عدالت تحت تعقيب قضايي قرار گرفتند. او گفت: با ارايه گزارشهاي جمعآوري شده از سوي دادستان، متهمان از سال ٨٩ تا اوايل سال ٩٢ اقدام به برداشتهاي غيرقانوني اموال اين شركت كردهاند كه در كارشناسيهاي انجام شده دو تن از متهمان احضار، دستگير و روانه زندان شدند.
دادستان كرمان همچنين گفت: متهمان در مرحله اول ٣ ميليارد ريال از حساب شركت سهامي عدالت برداشت و به حساب شخصي خود واريز كردهاند. سالاري در ادامه بيان كرد: اين پرونده در حال كارشناسي و تحقيقات مقدماتي قرار دارد و دستگاه قضايي استان با اختلاسكنندگان بدون اغماض و مطابق قانون برخوردهاي لازم را انجام ميدهد.
رحيمي مرخصي عيد نداشته است
وكيل رحيمي از آخرين وضعيت پرونده موكل خود توضيحاتي ارايه داد. به گزارش ايلنا، محمدرضا نادري، با اشاره به آخرين وضعيت پرونده رحيمي عنوان كرد: موكلم هماكنون در اوين و در حال گذراندن دوران محكوميت خود است و اتفاق جديدي در پرونده رخ نداده است. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا رحيمي براي تعطيلات نوروز به مرخصي آمده يا خير، عنوان كرد: خير. آقاي رحيمي تنها يك بار و آن هم به دليل بيماري همسرش به مرخصي آمد و در طول ايام نوروز به ديدن خانواده نيامد.
جام جم
رهبر طالبان چگونه زندگی می کند
گروه طالبان روز دوشنبه در یک اقدام کم سابقه زندگینامه ملامحمد عمر رهبر این گروه را منتشر کرد؛ در زندگینامه وی آمده است که او فردی شوخ طبع و علاقمند به زندگی ساده است .
به گزارش ایرنا، در متن زندگینامه نوشته شده که سلاح مورد علاقه ملا محمد عمر 'آر پی جی هفت' است.
ملاعمر در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در جنوب افغانستان و در روستایی به نام 'چاه همت' در شهرستان 'خاکریز' قندهار به دنیا آمده است.
طالبان وی را از نگاه شخصیتی آرام دانسته که عصبانی نمی شود و نمی ترسد و شوخ طبعی ویژه ای دارد و هیچگاه خود را بر تر از همراهانش نمی داند. بر اساس زندگینامه منتشر شده از سوی طالبان ،با وجود آنکه ملا عمر بشدت توسط دشمن تعقیب می شود اما در فعالیت های روزانه وی تغییری ایجاد نشده است.
توافق بی سابقه در تاریخ روابط بین الملل
عضو حزب کارگزاران گفت: برای اولین بار در تاریخ روابط بین الملل یک نظامی که مورد هجمه قدرت های زورگوی دنیا قرار داشت، توانسته است با حفظ سطح خوبی از فناوری هسته ای و حفظ همه تاسیسات، بار سنگین تحریم ها را از روی دوش ملت بردارد.
حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفت وگو با فارس، با اشاره به بیانیه مشترک لوزان آن را یک اقدام مبارک برای کشور، نظام و انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: ان شالله همه نیروهای سیاسی از جناح های مختلف کمک کنند تا دولت این مسیر را با خردمندی که از آن سراغ داریم پیش ببرد و منافع نظام را تامین کند.
وی با تاکید براینکه این افتخار منحصر به دولت نیست و مربوط به نظام، رهبری و دیپلمات های کشور است که با قدرت های بزرگ گفت وگو و تعامل کردند گفت: آنها توانستند در این تعامل سطح خوبی از فناوری هسته ای را حفظ کرده و در عین حال تحریم ها را نیز لغو کنند که از این رو افتخار جمهوری اسلامی را به رهبری تبریک می گوییم.
مرعشی در خصوص قرائت های متفاوت ایران و آمریکا از لغو تحریم ها که به گفته مسئولان آمریکایی گام به گام خواهد بود اظهار داشت: شخص آقای روحانی بر لغو کامل تحریم ها خصوصا لغو تحریم سازمان ملل که نیاز به قطعنامه جدید داشت تاکید کرد و این منجر به لغو تحریم ها خواهد شد.
اتاق عملیات مشترک آزادی موصل
نخست وزیر عراق و رئیس اقلیم کردستان این کشور بر سر تشکیل اتاق عملیات مشترک در اربیل برای آزادسازی موصل به توافق رسیدند.
به گزارش تسنیم به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، حیدر العبادی نخست وزیر عراق و مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان بر سر تشکیل اتاق عملیات مشترک در اربیل برای آزادسازی موصل به توافق رسیدند.
خراسان
يادداشت مطهري در خصوص دستور رهبري
الف نوشت: علي مطهري، نماينده تهران در يادداشتي به دستور اخير رهبر معظم انقلاب در خصوص حذف دعا براي سلامتي ايشان از خوشامدگويي مهمانداران هواپيماها پرداخته و آن را «مصلحانه» خوانده است .در اين نوشته آمده است: اين دستور نشان مي دهد که ايشان با هر کاري که شائبه تملق و چاپلوسي داشته باشد مخالفند و اقدام برخي کارگزاران حکومت که بي مناسبت از نام مقام رهبري استفاده مي کنند يا به تعريف و تمجيد مي پردازند مورد رضايت ايشان نيست.
پوستر عليه ظريف
آريا مدعي شد: پس از پايان مذاکرات هسته اي در لوزان منتقدان پوسترهايي طراحي کرده اند که ماهيت ضد ظريف دارد و در اغلب آنها برخوردهايي تقريبا توهين آميز با مذاکره کننده ارشد کشورمان صورت گرفته است. در برخي از اين تصاوير محمد جواد ظريف را با مقامات دوران قاجار مقايسه کرده اند.
برخي خطبا در شأن جلسات عزاداري نيستند
پارسينه نوشت: عبدالنبي نمازي، نماينده ولي فقيه در کاشان در ديدار اعضاي کانون مداحان و اعضاي شوراي هيئات مذهبي شهرستان کاشان گفت : خطبايي که براي مجالس عزاداري دعوت مي شوند بايد قبل از آن صلاحيت شان تأييد شود چرا که برخي از خطبا در شأن جلسات عزاداري نيستند.
سخنان گستاخانه امام جماعت مكه
انتخاب نوشت: عبدالرحمان السديس امام جماعت مکه، طي سخناني گستاخانه ، تئوري اصلي عربستان و وهابيون را که همواره از سوي سعودي ها تکذيب مي شد، را اعلام کرد و گفت: عربستان بايد از صلاح الدين ايوبي الگو بگيرد و ابتدا با ايران و شيعه بجنگد.
كيهان
متهم اقتصادی و امنیتی قاضی پرونده را متهم کرد
وکیل مدافع مهدی هاشمی گفت: برای اعتراض به حکم پرونده موکلم هنوز تصمیمی نگرفتیم.
چرا برای اعتراض به حکم صادره برای مهدی هاشمی تصمیم نرسیدید، گفت: هرچه با مهدی هاشمی به صحبت میکنم میگوید وقتی قرار است رسیدگی دستوری باشد چرا باید اعتراض کنیم؟
وکیل مدافع مهدی هاشمی از قول وی ادعا کرد: همین امروز صبح که با موکلم صحبت کردم گفت: «وقتی قرار است از بالا دستور دهند فلان حکم صادر شود، چرا باید اعتراض کنیم؟».
براساس این گزارش، مقیسه رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و قاضی پرونده مهدی هاشمی چندی پیش در گفتوگو با خبرگزاری میزان از اعتراض مهدی هاشمی به حکم دادگاه انقلاب خبر داده بود که وحید ابوالمعالی دیگر وکیل مهدی هاشمی، خبر رسانهها مبنی بر اعتراض موکلش به حکم دادگاه را تکذیب کرد.
اواخر اسفند ماه سال گذشته بود که حکم دادگاه انقلاب صادر و ۲۶ اسفند ماه به مهدی هاشمی ابلاغ شد و به گفته غلامحسین محسنی اژهای، وی به حبس، جزای نقدی و انفصال از خدمت محکوم شده است.
برخی رسانهها میزان حبس هاشمی را ۱۵ سال عنوان کردند که اخیراً ابوالمعالی این رقم را نادرست خوانده و گفته میزان حبس موکلش کمتر از نصف این رقم است.
در همین حال وبسایت جهاننیوز دور تازهای از فشارها به دستگاه قضایی را به خاطر حکم مهدی هاشمی پیشبینی کرد و نوشت: این پرونده که ابعاد متعدد و مختلفی اعم از امنیتی، اقتصادی و... را شامل میشد از سوی دادگاه محکوم به حبس، جریمه و دیگر مجازاتهای اسلامی شد که اعلام رسمی موارد آن به سال جاری موکول شد. حکم م.ه واکنشهای فراوانی را در فضای سیاسی و رسانهای کشور در پی داشت که فصل مشترک قالب آنها تمکین در برابر رأی دادگاه بود اما در همین حین برخی منابع از رفتار قلدرمآبانه متهم و همراهانش در عدم دریافت حکم با وجود احضار چندباره از طرف دادگاه برای ابلاغ خبر میدادند.
همچنین بعد از انتشار خبر حکم، رسانههای زنجیرهای با واکنش به این اخبار سعی کردند با چشمپوشی از اتهامات این فرد، افکار عمومی را به سوی مسائل حاشیهای سوق دهند. رسانههایی که با صدور حکم رحیمی آن گونه هیاهو به پا کردند کاملاً آهسته از کنار دادگاه اخیر عبور و بار دیگر قبیلهگرایی خودشان را اثبات کردند.
طبق اظهارات سخنگوی قوه قضائیه دادگاه تاکنون به استناد ماده ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین به ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری حکم به حبس، جزای نقدی و انفصال از خدمت نامبرده داده است و همچنین به اتکا تبصره ۲ ماده ۵ همین قانون متهم به حبس، جزای نقدی، رد مال و انفصال از خدمت حکم داده است. در خصوص جرائم امنیتی متهم به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به حبس محکوم شده است. با وجود اینکه متهم و وکلایش برای دریافت حکم در مهلت مقرر تعلل کردند و از سوی دیگر به دنبال تجدید نظر در حکم هستند لذا به نظر میرسد دور تازهای از فشار به دستگاه قضا در چند هفته آینده از طرف برخی افراد و جناحهای سیاسی خاص آغاز شود.
کاهش نرخ بیکاری به معنای ایجاد اشتغال نیست
یک روزنامه حامی دولت نوشت: آمارهای دولت درباره بیکاری در تقابل با واقعیت است.
روزنامه آرمان با طرح این سؤال که آیا نرخ ۱۰/۵ درصدی بیکاری با واقعیتهای امروز جامعه همخوانی دارد؟ یا به طور مشخص آیا کاهش نرخ بیکاری مترادف با افزایش اشتغالزایی است؟ از قول غلامعلی فرجادی اقتصاددان نوشت: شاید بتوان ایراداتی را روی روشهای جمعآوری آمارها گذاشت اما در حال حاضر موضوع بر روی واقعی بودن یا نبودن آمار نیست بلکه نکته حائز اهمیت این است که نرخ فعالیت کاهش پیدا کرده است و این موضوع نشان میدهد افرادی که در جستوجوی کار هستند و در جمعیت فعال حضور دارند، افزایشی مطابق با آنچه باید داشته باشد، نداشته است و این شرایط باعث میشود تا نرخ بیکاری کاهش یابد. به همین دلیل است که در سالهای اخیر دیگر نمیتوان روی نرخ بیکاری به عنوان یک متغیر تسهیل کننده تحلیل بازار کار حساب کرد.
فرجادی میافزاید: مشکل بازار کار ما نرخ مشارکت یا فعالیت است که سالانه باید حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر وارد بازار کار شوند اما آمارهای مرکز آمار نشان میدهد که بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در هر سال به شاغلین اضافه میشوند. در این شرایط نباید به نرخ بیکاری برای تحلیل بازار کار استناد کرد بلکه بهتر است به آمارهای مربوط به ایجاد مشاغل جدید توجه کرد، چون باید دید که اشتغال به چه میزانی افزایش یافتهاند، چون اکنون که ما میبینیم نرخ بیکاری کاهش یافته است توقع این را داریم که این کاهش توأم با افزایش اشتغالزایی باشد، اما در حال حاضر نمودی را از این امر مشاهده نمیکنیم.
فرجادی در پاسخ این سؤال که پس چگونه نرخ بیکاری ثابت مانده یا کاهش یافته تصریح کرد: این موضوع به این دلیل است که ما با کاهش افراد جویای کار فعال به بازار کار مواجه هستیم.
وقتی که آمارگیری انجام میشود بعضی از افراد نه اعلام میکنند که بیکار هستند و نه اعلام میکنند که در جستوجوی کار هستند. به این ترتیب یافتن میزان نرخ بیکاری دقیق با مشکلات فراوانی روبهرو است. شاید بسیاری از افراد به جای تمایل مشارکت در فعالیتهای مزدبگیری، رغبت به مشارکت و اشتغال در فعالیتهای غیر دستمزدی را دارند. این مسائل است که باید به آنها توجه شود. نه اینکه ما بیاییم و فقط به آمارهای نرخ بیکاری توجه کنیم و بقیه متغیرهای تأثیرگذار و مهم بازار کار را نادیده بگیریم.
روزنامه اصلاحطلب آرمان همچنین به نقل از فریبرز رئیس دانا خاطرنشان کرد: وقتی دولت میگوید نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده، باید پرسید براساس چه مبنایی این حرفها را اعلام میکنند؟ دولتیها باید بگویند که ما معجزه میکنیم و روشهایی بلد هستیم که بیکاری را کاهش دادیم که در این صورت بنده به عنوان جویای دانش اقتصادی با آغوش باز پذیرای یادگیری این روشها هستم.
خبرگزاری ایمنا: "اخبار ویژه" ، "شنیده ایم که..." ، "جهت اطلاع" ، "دیگه چه خبر" و ... عناوین ستون های پرخواننده ای است که مطبوعات روز کشور برای انتشار خبرهای ویژه از آنها استفاده می کنند. این اخبار معمولا خبرهای غیررسمی، درگوشی و ناشنیده ای است که منبعش منابع مطلع و موثق است.
کد خبر 186011
نظر شما