به گزارش ایمنا، جوانانی که امروز در گوشه و کنار کشور نظارهگر شادی هموطنانشان هستند. آنهایی که خیلیهاشان دیگر در قید حیات نیستند و آنهایی هم که هستند فرار از شهرت دارند و تمایلی برای انجام حتی یک مصاحبهی کوتاه هم ندارند.
شیرینی و حلاوتی را که آزادسازی خرمشهر برای ایرانیان داشت، دیگر عملیات هر چند با وسعت و غنایم بیشتر به همراه نداشت.
مردان بیتالمقدس در عملیاتی ۳ روزه و با درایت و جان فشانی حدود ۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از خاک کشورشان را آزاد کردند و بعد از این آزادی شادی وصف ناپذیری را در بین مردم ایران ایجاد کردند که بعد از گذشت سالها هنوز در بین ایرانیان دیده نشده است.
۳۶ هزار نیروی پیاده و چندین لشگر زرهی عراقی در این عملیات شرکت کرده بودند اما با عنایت ویژهی پروردگار و درایت فرماندههان در این عملیات ۱۹ هزار نفر نیروی بعثی اسیر و بیش از ۱۶ هزار نفر نیز مجروح و یا به هلاکت رسیدند.
اما در این عملیات رشادتها و درایت سردارانی همچون شهید احمد کاظمی و حاج حسین خرازی که از خطهی شهید پرور اصفهان در این عملیات حضور داشتند بر هیچ کس پوشیده نیست.
در این میان به سراغ برخی از رزمندگان و شاهدان این اتفاق شیرین در اصفهان رفتیم و روایت فتح خرمشهر را از زبان آنها شنیدیم که در ادامه گوشهای از آن را آوردهایم.
سخنرانی رهبر انقلاب بعد از فتح خرمشهر، فاتحان را از غرور بي جا منع كرد
سید علی نکویی، مسئول بنیاد امور جنگ زدگان اصفهان در هشت سال دفاع مقدس از امدادرسانی بی دریغ و کمکهای بلاوصف مردم اصفهان برای مردم جنگ زدهی خوزستان سخن به میان میآورد.
او میگوید: قبل از عملیات بیتالمقدس عملیاتهای بزرگ دیگری نیز برای آزادسازی این خطه از سرزمین ایران انجام شده بود که تا حدودی به موفقیت میانجامید ولی با توجه به برنامهریزیهای فرماندهان شدت عملیات بیتالمقدس را نداشت.
سید علی که ازدیاد جمعیت جنگ شدهی خرمشهر در بنیاد اصفهان در روزهای نزدیک به انجام عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر سخن به میان میآورد، ادامه میدهد: زمانیکه خبر آزادسازی خرمشهر از رادیو اعلام شد مردم خوزستان در خیابانهای شهر اصفهان پایکوبی میکردند.
وی به سخنان رهبر کبیر انقلاب بعداز آزادسازی خرمشهر اشاره میکند و میگوید: امام بعد از شنید خبر آزادسازی خرمشهر در اولین سخنرانی خود خدا را عامل اصلی آزادسازی خرمشهر اعلام کرد تا با این کار از ایجاد غرور در وجود فاتحان خرمشهر جلوگیری کند.
مسئول بنیاد امور جنگ زدگان اصفهان که انگار غم سنگینی در سینه دارد با افسوس از رشادتها و دلاورمردیهای رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس در خط مقدم و حتی امور پشتیبانی یاد میکند و ادامه میدهد: امروزه کمتر فداکاریها و مسئولیت پذیریها در بین مسئولان و جوانان دیده میشود انگار این روزها خیلی کم روحیهی دلاورمردان ایران زمین در ۸ سال دفاع مقدس را دارد.
از خودگذشتگی بارزترین خصوصیت رزمندگان بیتالمقدس بود
محمد علی مطیعیان، جانبازی که در عملیات بیتالمقدس و در هنگام اوج درگیریها یکی از چشمان خود را بر اثر اثابت گلوله از دست داده است از خودگذشتگی را بارزترین خصوصیت رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس و به ویژه رزمندگان عملیات بیتالمقدس در هنگام آزادسازی خرمشهر میداند و ادامه میدهد: بیتالمقدس از درخشانترین افتخارات دفاع مقدس بود که با تعامل نیروهای مسلح، جهاد سازندگی و نیروهای مردمی باعث شد تا دشمنان که تمام هم و غم خود را برای حصر خرمشهر به کار گرفته بودند، شکست بخورند و بار دیگر نام خرمشهر به آن بازگردد.
این جانباز ۵۰ درصد ۸ سال دفاع مقدس از لذت بخش بودن اسیر کردن نیروهای بعثی سخن به میان میآورد و ادامه میدهد: هر وجب از خاکی که آزاد میشد و هر اسیری که به دست رزمندگان اسلام اسیر میشد نویدی برای پیروزی برای رزمندگان بود که عزم خود را بیش از پیش برای پیروزی نهایی جزم کنند.
در ادامه از این جانباز ۸ سال دفاع مقدس از به یادماندنی ترین خاطرهاش در عملیات بیتالمقدس پرسیدم که با این سوال نای جواب دادن را از دست داد و با گلویی پر بغض که بعد از دقایقی ترک خورد از شهیدی برایمان گفت که بر اثر اصابت گلوله به پیشانیاش در معراج شهدا لبخندی را بر لب داشته که گویا کسی خبر آزادسازی خرمشهر را به گوشش رسانده بود.
بیتالمقدسیها با کمترین امکانات بزرگترین اتفاق را شکل دادند
رضا یاوری، دیگر رزمندهی دفاع مقدس که در هنگام شکلگیری عملیات بیتالمقدس پانزدهمین ماه حضور خود در خط مقدم جبهه را میگذرانده است، در هنگام سوال از روند آزادسازی خرمشهر لبخندی را بر لب مینشاند و ادامه میدهد: سخنرانی رهبر کبیر انقلاب اسلامی بعد از آزادسازی خرمشهر همهی حرفهای گفتنی را بر صفحه نشاند.
این سرباز تیپ ۳۷ زرهی ارتش با بیان اینکه رشادتهای رزمندگان اسلام در عملیات بیتالمقدس دو چندان شده بود، میگوید: در این عملیات سربازان در یگانهای مختلف ارتش، سپاه و بسیج در کنار هم و بدون در نظر گرفتن رتبه و درجه عاشقانه دفاع میکردند و پشتیبان خوبی برای هم بودند.
وی که به امکانات ناچیز رزمندگان اسلام در برابر تجهیزات پیشرفتهی دشمن اشاره میکند، ادامه میدهد: نیروهای بعثی از امکانات ویژهی نظامی و رفاهی برخوردار بودند ولی رزمندگان اسلام با پشتیبانی نیروهای الهی علی رغم امکانات ناچیز موفقیتهای بزرگی را به دست آوردند.
او در ادامه از به غنیمت آوردن ۳ تانک زرهی از نیروهای بعثی برای رزمندگان سخن میگوید و میافزاید: علی رغم رگبار و خمپارههایی که در حین عملیات بر سر رزمندگان فرو میآمد همه عاشقانه برای حفظ وطن و ناموسشان جنگیدند تا به پیروزی رسیدند.
این سرباز دفاع مقدس که در حال حاضر ۵۰ سال سن دارد، ادامه میدهد: اگر ۱۰۰ بار دیگر نیز نیاز باشد برای حفظ ناموس و وطنم عاشقانه به خط مقدم جبهه خواهم رفت.
۲۲/
به بهانه ۳ خرداد و آزادی خرمشهر؛
روایت فتح به زبان شاهدان
بیتالمقدسیها با کمترین امکانات بزرگترین اتفاق را شکل دادند
خبرگزاری ایمنا: به روزهای اول خرداد ماه که نزدیک میشویم مردمان ایران زمین حال و هوای خاصی دارند. مردمان خرمشهر در این میان ویژه شاد هستند و آزادیای را جشن میگیرند که جوانان سال ۶۱ برای آنها به ارمغان آوردند.
کد خبر 147825
نظر شما