رفع معارض و تفکیک پلاک‌های محله تقرچه شهر سمیرم معضل مردم این منطقه است

خبرگزاری ایمنا: تفکیک پلاک‌های واقع در محله تقرچه و رفع معارض این بخش مهمترین مطالبه ساکنین محله تقرچه شهر سمیرم است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از سمیرم، جلسات بررسی مسائل و مشکلات ساکنین محله تقرچه شهر سمیرم از دو هفته گذشته و هر جلسه به مدت دو ساعت در دفتر فرماندار شهرستان سمیرم در حال برگزاری است.
تاکنون در این جلسات پی در پی موضوعاتی مثل ضرورت تفکیک پلاک‌های این محله، تصمیم قاطع مسوولین، پرداخت کامل حق الاجاره ها از سوی مدیریت بحران استان اصفهان و عمل به وعده های قبلی مسوولین مهمترین موضوعاتی بود که توسط مسوولین ذی ربط به بحث و بررسی گذاشته شد.
به نظر می رسد، توجه به عمر مفید ساختمان (۵۰ سال )، نوع مصالح بکارگرفته شده در احداث بنا، اقدامات مربوط به نوسازی و انتقال شهروندان نقشی اساسی در افزایش رفاه شهروندی دارد
خساراتی که به ۸۸ خانوار وارد شده است.
علی قربان اصفی از ساکنین این محله که نمایندگی ساکنین محله تقرچه را برای رفع مشکلات بر عهده دارد، گفت: اقدامات مربوط به نوسازی جابه جایی ساکنین از سوی مدیریت بحران استانداری اصفهان از بیش از هفت سال گذشته شروع شده است.
وی افزود :همه ۸۸ خانوار تعریف شده محله تقرچه تحت تاثیر پدیده های طبیعی و رانش زمین دچار خسارت شده اند که این مساله در چند دهه گذشته کاملا مشهود بوده است. 
این نماینده مردم بیان داشت: وعده ستاد بحران فعلی مبنی بر پرداخت ۶۰ درصد میزان خسارت به ساکنین هنوز محقق نشده است.
وی اضافه کرد: بخشی از این هزینه نیز مربوط به پرداخت وام به ۲۳ خانوار ساکن بالا دست محله تقرچه است. 
وی تصریح کرد: انتقال ۲۳ خانوار بالا دست محله تقرچه به اشکفت رز از سال ۱۳۸۶ شروع شد اما فقدان پرداخت حق الاجاره ها به نارضایتی هائی منجر شد. 
آصفی تاکید کرد: در 10 سال گذشته حکم دیوان عدالت اداری کشور، دادگستری استان و سمیرم، سازمان زمین شهری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سمیرم منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم مشمول محله تقرچه شده است. 
وی بیان داشت: در گذشته کوچه های این محله سنگ فرش شده است ولی اقدامات ضعیف شهرداری شهر سمیرم در این محدوده مهاجرت اجباری ساکنین تجمع حیوانات وحشی و معتادین در مخروبه ها را در پی داشته است که خود اسباب نارضایتی اجتماعی و شهروندی را فراهم کرده است. 
نماینده مردم این محله تصریح کرد: مساحت کلی محله تقرچه ۴۳ جریب است که ۳۵۱۰ متر مربع آن در قالب ۱۳ پلاک ۲۷۰ متر مربعی در پائین دست واقع شده است. 
وی از وجود دو پلاک ۲۵۶۰ و ۲۰۵۱ تحت عنوان پلاک‌های دارای ابهام یاد کرد و خواستار تفکیک و تعیین حریم پلاک‌های ذکر شده، شد.
آصفی همچنین وجود معارضین را بخشی دیگر از مشکلات محله تقرچه دانست و تصریح کرد: پس از اجرای حکم دیوان عدالت اداری و بروز اختلاف بین مالکین و دیوان عدالت اداری زمین بین معارضین تقسیم شد که پس از آن از مجموع هشت معارض تعداد هفت معارض به فروش زمین تن دادند.
اداره بنیاد مسکن به تعهدات خود در رابطه با محله تقرچه عمل کرده است
به نظر می رسد زمین محله تقرچه و نحوه واگذاری پلاک‌های این محله، عامل دیگری برای نارضایتی ساکنین است.
در این رابطه اصغر آقائی رییس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان سمیرم با اشاره به رانش بخشی از زمین کوشک و حضور مدیریت بحران استانداری در این محله اظهار داشت: در سال ۱۳۸۴ تعداد ۸۴ پلاک از پلاک‌های مسکونی منطقه اشکفت رز به منظور جابه جائی ساکنین خسارت دیده به اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سمیرم تحویل شد.
وی افزود: هم اکنون اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان سمیرم با تحویل پلاکهای باقی مانده از ستاد بحران و حوادث غیر مترقبه استان اصفهان اقدام به پرداخت وام های این بخش به متقاضیان کرده است.
آقائی تصریح کرد: عملیات ساخت وساز و خیابان سازی در محله تقرچه نیز از سال ۱۳۸۳ با احداث ۵۵ پلاک مسکونی با همیاری مردم اقدام شد، به طوریکه پس از آن نه تنها ساکنین بلکه رستانشینان نیز متقاضی سکونت در محله شدند.
وی گفت: ساکنین معتقدند پلاک ۲۵۶۰ جای دیگری قرار دارد در حالیکه این ادعا به علت فقدان مدارک دال بر مالکیت مدعیان محکومیت مدعیان را در مراجع قضائی در پی داشته است.
ضرورت بکار گیری خرد فردی جمعی و قضائی برای رفع معارض زمین محله تقرچه شخر سمیرم
علیرضا طائی معاون اداره راه و شهرسازی شهرستان سمیرم گفت: محدوده محله تقرچه شهر سمیرم تحت عنوان زمین ملی تحویل اداره مسکن و شهرسازی شده است که پس از مدتی با تحویل بخشی از آن توسط اداره راه و شهرسازی سمیرم به سازمان زمین شهری سابق توسط اداره مسکن و شهرسازی سمیرم به اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سمیرم تحویل می‌شود. 
وی بیان داشت: کل مساحت زمین محله تقرچه معارض دارد و حل مساله نیز بر ضرورت بکار گیری خرد فردی جمعی و قضائی دلالت دارد
طائی تاکید کرد: معارضین و مساله ملی بودن زمین مذکور مهمترین دلایل برای فقدان توان اداره راه و شهرسازی سمیرم برای عمل در این محله است
معاون اداره راه و شهرسازی شهرستان سمیرم پیگیری مساله توسط مراجع قضائی، جابه جائی زمین و توافق با سازمان راه و شهرسازی را از جمله پیشنهادات قابل تامل در راستای بررسی مشکلات محله تقرچه ذکر کرد و خاطر نشان کرد: هرگونه اقدام روی زمین باید از هیئت نمایندگی مصوبه اخذ کند.
وی با بیان اینکه در رابطه با جابه جائی ۱۳ پلاک مابقی این محله نیز مکاتبه ای با مرکز استان شده است، بیان داشت: طبق نظر سازمان ملی تقرچه سند دارد و حل مساله این محله در حیطه وظایف اداره بنیاد مسکن انقثلاب اسلامی شهرستان سمیرم است.
معاون اداره راه و شهرسازی شهرستان سمیرم اظهار داشت: در این زمینه فقط در محدوده شهرک آبشار امکان واگذاری پلاک مسکونی برای ۱۱ پلاک از مجموع ۱۳ پلاک باقی مانده وجود دارد و دو پلاک دیکر نیز می‌توانند معوض خود را بر طبق نظر سازمان ملی از محله تقرچه مطالبه کنند رفع مشکل معرضین تقرچه در حیطه عمل قوه قضائیه است.
سیده سکینه عمرانی نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در صحن مجلس شورای اسلامی مسائل کلان به بحث گذاشته می شود گفت سیل زلزله رانش و حوادث غیر مترقبه و بیماری ها ی پیش بینی نشده مسائلی هستند که در صحن مجلس شورای اسلامی به صورت کلان بررسی می‌شوند.
وی بیان داشت: مساله تقرچه شهر سمیرم باید از طریق استان و شهرستان بررسی شود.
عمرانی نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل موجود از شش سال قبل تا کنون هنوز رفع نشده است، گفت: این محدوده در مرحله واگذاری زمین برای ساخت و ساز با معارض روبرو شد بنابریان ساکنین از هر گونه ساخت وساز در محله تقریچه منع شدند. 
وی تصریح کرد: رفع مشکل معارضین منطقه تقرچه شهر سمیرم از وظایف قوه قضائیه است و لازم است که معارضین ثابت کنند مالک زمین تقرچه هستند.
در پایان حامد منیری فرماندار شهرستان سمیرم گفت: با رسوخ تنش و تداوم اعتراضات ساکنین محله تقرچه نسبت به مطالبه خود این فرمانداری اقدام به برگزاری جلساات مکرر با همفکری مرجع قضائی شهرستان نموده است تا مساله را به صورت کدخدا منشی بررسی و رفع کندوی خاطر نشان کرد: این اقدام در حیطه عمل قوه قضائیه است./10
کد خبر 112530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.