هشدار هواشناسی برای بارندگی در گیلان

مدیرکل هواشناسی گیلان از صدور هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در استان نا روز شنبه خبر داد و گفت: طی این مدت خودداری از توقف، استقرار و برپایی-چادرهای مسافرتی در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و پناه گرفتن در مکان امن، سرپوشیده هنگام وقوع رعدوبرق ضرورت دارد.

محمد دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در گیلان اظهار کرد: بررسی وضعیت ایستگاه‌های هواشناسی نشان می‌دهد آسمان گیلان در حال حاضر نیمه‌ابری تا ابری و مه‌آلود بوده و در بعضی از نقاط استان به‌ویژه ارتفاعات بارش باران گزارش شده است.

وی افزود: نقشه‌های هواشناسی نشان‌دهنده استقرار توده هوای بارشی و نسبتا خنک در منطقه است، از این‌رو به تناوب تا اوایل هفته آینده ابرناکی و مه‌آلود بودن هوا، گاهی وزش باد، برخی نواحی موقتی شدید بعضی نقاط بارندگی، گاهی رگباری و شدید، رعدوبرق و احتمال تگرگ پیش‌بینی می شود.

مدیرکل هواشناسی گیلان از صدور هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در استان از روز شنبه خبر داد و خاطرنشان کرد: طی این مدت به تناوب بارندگی به‌ویژه در روز جمعه برخی نقاط شدید، بعضی نقاط شدید، وزش باد، موقتی شدید، مه‌آلودگی، رعدوبرق و احتمال تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

دادرس با اشاره به مخاطرات احتمالی این سامانه تصریح کرد: آب‌گرفتگی، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتمال جاری شدن سیلاب و روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها، لغزندگی سطح جاده‌ها و کاهش دید افقی، لغزش و رانش زمین، سقوط اجسام از ارتفاعات، احتمال شکسته شدن درختان، ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازه‌های سست و محصولات کشاورزی و اصابت صاعقه پیش‌بینی می‌شود.

وی تأکید کرد: به شهروندان و گردشگران توصیه می‌شود طی این مدت از توقف، استقرار و برپایی-چادرهای مسافرتی در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری کنند.

مدیرکل هواشناسی گیلان ادامه داد: به‌منظور پیشگیری از حوادث ناگوار، اجتناب از فعالیت کوهنوردی، و جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو و چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، احتیاط در ترددهای جاده‌ای به‌ویژه در دامنه‌ها و محورهای کوهستانی به سبب لغزندگی و کاهش دید، پناه گرفتن در مکان امن و سرپوشیده هنگام وقوع رعدوبرق و تگرگ ضروری است.

دادرس با تاکید بر لزوم آمادگی دستگاه‌های امدادی و اجرایی افزود: محکم‌سازی سازه‌های موقت و سست، پاک‌سازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، در نظر گرفتن تمهیدات لازم در بخش کشاورزی ازجمله گلخانه‌داران و باغ‌داران، از جمله اقدامات پیشگیرانه است.

وی با اشاره به وضعیت دریای خزر اضافه کرد: شرایط دریا، برای شنا طی روزهای پنجشنبه تا شنبه در برخی نواحی موقتاً نامناسب پیش‌بینی شده است.

کد مطلب 1003290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.