حسین احمدیان معروف به حسین یاوری، در محله پاقلعه اصفهان به سال1285 شمسی متولد شد. او در نوجوانی به موسیقی علاقمند شد و به نواختن نی پرداخت و از محضر استاد موسیقی نایب اسدالله هنرمند برجسته موسیقی استفاده کرد. استاد یاوری در برنامه های هنری با نواختن نی، هنرمندانی چون استاد جلال تاج اصفهانی را همراهی می کرد. وی استعداد عجیب و شگفت انگیزی در موسیقی داشت. شهرت او پس از مرگ استاد نوایی در اصفهان به اوج رسید، چنان که به خواهش استاد ابوالحسن صبا به تهران رفت و در اولین روزهای افتتاح رادیو در سال1320 برنامه های بسیار جالبی به شنوندگان رادیو عرضه کرد.

یاوری در سال های دهه 1320 از همکاران رادیو تهران و رادیو ایران بود و با رادیو اصفهان نیز همکاری داشت. چند صفحه از شیوه نوازندگی اش در گنجینه موسیقی ایران باقی مانده است.
مراسم بزرگداشت این هنرمند برجسته امروز 22 آذرماه ساعت 14 و 30 دقیقه بر سر مزار وی واقع در تخت فولاد، تکیه خواجویی برگزار می شود./
12135/135/4
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews
نظر شما