به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هواپیمای شرکت «ججو ایر» کرهجنوبی حامل ۱۷۵ مسافر و شش خدمه پروازی در حال فرود در فرودگاه بینالمللی موان این کشور دچار سانحه شد که در پی شدت این اتفاق، احتمال کشته شدن همه مسافران پررنگ شده است و تاکنون تنها یک مسافر و یک خدمه زنده پیدا شدند. تمام مسافران به غیر از دو نفر با ملیت تایلندی، کرهای بودهاند.
تصاویر اولیه نشان میدهد که هواپیمای متعلق به شرکت ججو ایر در حال سر خوردن بر روی باند فرودگاه است و بهنظر میرسد که چرخهای فرود آن هنوز بسته هستند و بهطور مستقیم با دیوار بتنی در حاشیه تأسیسات فرودگاه برخورد میکند.
لی جونگهیون، رئیس ایستگاه آتشنشانی موان در یک کنفرانس خبری تلویزیونی گفت که نیروهای نجات به جستوجوی اجساد پراکنده در اثر این سانحه ادامه میدهند. او افزود که هواپیما به طور کامل نابود شده و تنها بخش دم آن قابل شناسایی است.
کارگران در حال بررسی دلایل مختلفی برای وقوع این حادثه هستند، از جمله اینکه ممکن است هواپیما در اثر اصابت با پرندگان دچار مشکلات فنی شده باشد. جو جونگوان، مقام ارشد وزارت حملونقل کرهجنوبی اعلام کرد که بازرسان دولتی به محل حادثه اعزام شدهاند تا علت سانحه و آتشسوزی را بررسی کنند.
در یک کنفرانس خبری تلویزیونی، کیم ایبائه، رئیس ججو ایر، با دیگر مقامات ارشد این شرکت با انجام عمل تعظیم، از خانوادههای داغدار عذرخواهی کردند و گفت که احساس مسئولیت کامل برای این حادثه دارد. کیم افزود که شرکت هیچ مشکلی فنی در هواپیما پس از بازرسیهای منظم شناسایی نکرده است و منتظر نتایج تحقیقات دولتی درباره علت این حادثه خواهد بود.
این حادثه یکی از مرگبارترین فاجعهها در تاریخ هوانوردی کرهجنوبی است. آخرینبار که کرهجنوبی دچار یک فاجعه هوایی بزرگ شد، در سال ۱۹۹۷ بود که یک هواپیمای خطوط هوایی این کشور در گوام سقوط کرد و ۲۲۸ نفر کشته شدند. در سال ۲۰۱۳ نیز یک هواپیمای خطوط هوایی آسیانا هنگام فرود در سانفرانسیسکو سقوط کرد که منجر به کشته شدن سه نفر و زخمی شدن حدود ۲۰۰ نفر شد.
حادثه امروز همچنین یکی از بدترین سوانح فرود در تاریخ هوانوردی محسوب میشود. در حادثه سال ۲۰۰۷، فرود ناموفق یک هواپیمای ایرباس A۳۲۰ به کشته شدن تمام ۱۸۷ سرنشین و ۱۲ نفر روی زمین منجر شد. همچنین در سال ۲۰۱۰، ۱۵۸ نفر هنگامی که هواپیمای «ایر ایندیا اکسپرس» از باند فرود خارج شد و به داخل یک دره سقوط کرد، جان خود را از دست دادند.
این حادثه همزمان با بحران سیاسی بزرگی رخ داده است که کرهجنوبی با آن مواجه است؛ بحرانی که ناشی از تحمیل ناگهانی حکومت نظامی توسط رئیسجمهور این کشور، یون سوک یول و استیضاح اوست.
نظر شما