به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکصدوچهلونهمین جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بررسی لوایح مختلف همراه بود.
مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط به حوزه تولید محتوا را بازنگری و اصلاح کند
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان ابتدای جلسه با اشاره به حوادث اخیر منطقه اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب بهتازگی نکات بسیار مهمی را ترسیم و تبیین کردند و تحلیل موارد را برعهده اهل فن و فعالان فرهنگی و سیاسی گذاشتند؛ با این سخنان، جبهه روشنی ترسیم و افقهای پیروزی مورد تاکید قرار گرفت و آرامش و سکینه به همه دغدغه مندان و آزادیخواهان از باب پیش رو بودن قطعی پیروزی ترسیم شد.
وی افزود: امیدواریم این تفکر و نرم افزار مقاومت در دل آزادیخواهان توسعه پیدا کند و بتواند عالمگیر شود، همچنین برای جوانان سوری آرزوی توفیق داریم تا بتوانند کشور خود را به دست صاحبان آنکه مردم سوریه هستند، بازگردانده شود، آن را از اشغال نجات دهند و همه آسیبهای حوزه نظامی، علمی، آموزشی و پژوهشی رقم خورده را برطرف کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: امیدواریم مردم سوریه تصمیمگیرنده برای کشور خود باشند و در آینده شاهد رشد و اعتلای مجدد این کشور باشیم؛ در عین حال امیدواریم در فضای عمومی که مجموعههای رسانهای معاند و شبکههای مجازی دشمن در تلاش هستند که جبهه مقاومت و ایران را برخلاف آنچه در واقعیت هست به چالش بکشند، همه مدیران و تأثیر گذاران، کنشگران، فعالان و نخبگان بدانند در چه عرصهای با چه مجموعهای روبهرو هستند.
وی تأکید کرد: اقتدار نظام جمهوری اسلامی رو به رشد است و همه باید بدانند این القائات برای خالی کردن دل مردم و تلاشی از سوی دشمن برای بازنمایی خلاف واقعیت در خصوص اقتدار ایران است که همگان باید نسبت به آن هوشیار باشند.
صالحی خاطرنشان کرد: بر اساس تأکید رهبر معظم انقلاب درباره جرمانگاری پیرامون تولید محتوا و اظهارنظرهایی که امید را از بین میبرد و در دل مردم ناامیدی ایجاد میکند برخورد باید صورت گیرد و اگر زمینههای قانونی وجود ندارد، مجلس شورای اسلامی ورود کرده و قوانین مربوط به تولید محتوا را اصلاح کند تا هم فضای آزادی بیان حفظ شود و هم افراد نسبت به قوانین در حوزه اظهارنظرها و کنشگری در عرصه اجتماعی و رسانهای متعهد باشند تا سرمایه عظیم اعتماد، باور و آرامش مردم را دستخوش اظهارنظرهای بدون پشتوانه، غیرقانونی و خلاف واقع نسبت به شرایط امروز ایران، منطقه و جهان نکنند.
بررسی طرح همافزایی و یکپارچگی مجموعههای چهارگانه مسجد، مدرسه، منزل و مراکز فرهنگی
در این جلسه، پیرامون طرح همافزایی و یکپارچگی مجموعههای چهارگانه مسجد، مدرسه، منزل و مراکز فرهنگی (۴ میم) در راستای افزایش ضریب نفوذ برنامهها و اقدامات فرهنگی سطح شهر با حضور امام جمعه ملک شهر، امام جمعه رهنان و مدیران سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفتوگو و تبادل نظر صورت گرفت.
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شهرداری این کلانشهر با ۲۰۰ مرکز فرهنگی جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفری را تحت پوشش امکانات فرهنگی اجتماعی ورزشی خود قرار داده است، بهمنظور تأثیرگذاری بهتر بر این جمعیت، ارتباطات بین بخشی باید به وسیله یک حلقه ارتباطی تقویت شود تا بهرهوری افزایش پیدا کند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند که نماز جمعه قلب فرهنگی شهر است، با توجه به این تأکید و فرصت موجود برای تحقق ۴ میم از تجارب ائمه جمعه که فعالیتهای مؤثر فرهنگی داشتند استفاده خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: پیشنهاد میشود شورایی از نهادهای مردمی و حاکمیتی با محوریت امامان جمعه ایجاد شود و شهرداری بخشی از امکانات خود را در اختیار این شورا قرار دهد تا طرح موردنظر راهبری شود.
صالحی ادامه داد: با برگزاری رویدادهای مشترک بین نهادی محلی و شهری مخاطب را از دانشگاه و مدرسه با کمک بسیج دانشجویی و دانش آموزی به سمت مراکز فرهنگی و مساجد سوق خواهیم داد و ضمانت تحقق این موضوع شکل گیری شورای راهبری است و شهرداری آمادگی دارد که ابزار خود را در اختیار این شورا قرار دهد.
وی تصریح کرد: همافزایی این نهادها در عین حفظ استقلال آنها بسیار مهم است، هدف ما بهرهوری فعالیتها، شکلگیری مسجد تراز انقلاب اسلامی، ایجاد مجموعه چندکاره فرهنگی اقتصادی اجتماعی و تحقق اجماع با پشتوانه قانونی و حاکمیتی است.
مجید نادرالاصلی، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: طرح ۴ میم از آرزوهای حوزه فرهنگی است و اگر با تحقق آن، رابطه منزل، مدرسه، مسجد و مرکز فرهنگی در هم قفل شود فرزندان خود را بیمه خواهیم کرد.
وی افزود: ظرفیت فرهنگی شهرداری از ۲۶ دستگاه فعال حوزه فرهنگی بالاتر است، بنابراین کار نباید معطل نهادهای دیگر باقی بماند.
رسول میرباقری، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: اگر روحانیون مساجد که نقش محوری در محلات دارند، دغدغهمند باشند، میتوان قدمهای مؤثری برداشت. زیرا بسیاری اوقات برای اثربخشی تصمیمها و اقدامات نیازمند مدیر دغدغه مند هستیم در صورتی که منابع کافی کم نداریم.
وی افزود: یکی از اقداماتی که شورای اسلامی شهر میتواند به آن افتخار کند، طرح چشمههای نورانی است که با همت شهرداری در نقاط زیادی از شهر مساجد توسعه پیدا کرد.
فرزانه کلاهدوزان، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حتی اگر شورای فرهنگ عمومی فعال نیست، باید از خودمان آغاز کنیم تا بُردارها در مسیر کار فرهنگی صحیح هم جهت شود.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاههای اشتراک تجارب میتواند فرصت خوبی برای شنیدن و استفاده از تجارب مجموعههایی باشد که در حوزه فرهنگی اقدامات بینظیری انجام دادهاند.
حجتالاسلام حسین محمدی، امام جمعه رهنان اظهار کرد: در استان شورای فرهنگ عمومی فعالی نداریم و بهتبع آن در شهرستان نیز چنین است، بنابراین هر کار فرهنگی به صورت جزیرهای انجام میشود که ضمانت اجرایی نیز ندارد.
وی با بیان اینکه اگر شورای فرهنگ عمومی شهرستان شکل بگیرد، این طرح میتواند آنجا مطرح شود و با تصویب آن به سمت عملیاتیشدن برود، افزود: شهرداری در حوزه فرهنگی گاهی برونسپاریهایی داشته که حتی سبب شده دست خود را نیز ببندد.
حجتالاسلام روحالله فیاض، امام جمعه ملک شهر نیز گفت: بهدنبال تأکید رهبر انقلاب در شمال شهر اصفهان قرارگاه فرهنگی منطقه را محل مأموریت خود قرار دادیم و با حضور مسئولان فرهنگی حقیقی و حقوقی این قرارگاه تشکیل شد که البته نواقصی داشت.
وی با بیان اینکه وجود شورای فرهنگ عمومی ضروری است و در اصفهان باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: طرح ۴ میم باید در نهادی همچون شورای فرهنگ عمومی راهبری شود تا دستگاههای دیگر پای کار بیایند، در غیر این صورت ضمانت اجرایی ندارد؛ برای تحقق این طرح، عنصر لازم برای به نتیجه رسیدن کار، چابک سازی مساجد است.
امام جمعه ملک شهر تصریح کرد: برای سیاستگذاری فرهنگی نیازمند ترمیم ساختار هستیم، به اینکه کار باید دنبال شود، اما در حین انجام کار باید این ساختار چابکسازی و اصلاح شد.
روحالله فرشادفر، معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: هرچه فعالیتها با محوریت مساجد و مراکز اصیل فرهنگی رقم بخورد، ارزش افزوده فرهنگی آن فعالیت برای مسجد یا کانون فرهنگی ذخیره میشود.
وی افزود: نیازمند یک مدل اجرایی برای آغاز هستیم و در این میان میتوان با اجرای یک پروژه این مدل را بررسی کرد.
مهدی آصالح، مدیر اجرایی معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان گفت: مسجد بهعنوان کانون ختم مسائل نقش محوری دارد و برای تحقق اهداف خود در این طرح تعریف درست نقشها بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: در محلات جایی که به ظرفیت محله توجه کردیم موفق بودهایم.
به گزارش ایمنا، این جلسه با بررسی دو لایحه نیز همراه بود؛ تصویب لایحه نامگذاری سه بن بست، یک کوچه، یک بوستان و یک چهار راه که در شورای نامگذاری به تصویب رسیده است.
در بررسی این لایحه تاکید شد که با توجه به مدت باقی مانده از این دوره شورا، فرصت بررسی لوایح به حداقل برسد تا شاهد نام گذاری معابر بیشتری باشیم.
همچنان عنوان شد که در دوره اخیر مدیریت شهری ۶٠٠ معبر به نام شهدا نام گذاری شده است و پیشنهاد شد که از ظرفیت مجموعههای محلی برای استشهاد در خصوص سایر نام گذاریها استفاده شود.
بررسی و بازگشت لایحه تأیید مجدد واگذاری یک قطعه زمین در خیابان ابن سینا به مساحت حدود ۵۰۰ متر مربع به سپاه صاحبالزمان (عج) جهت احداث حوزه مقاومت بسیج انجام شد؛ این لایحه در خصوص زمان و شروط بهره برداری و روند اعلام درخواست به شورا، مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.
نظر شما