چگونه جوانان غیور سوری امید مقاومت را زنده نگه‌می‌دارند؟

رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز گذشته خود، نه‌تنها به تشریح ابعاد مختلف بحران سوریه پرداختند، بلکه به منطق حضور ایران و درس‌های حاصل از این حوادث نیز اشاره کردند که نقش جوانان سوری در ساختن آینده این کشور یکی از مهم‌ترین محورهای مورد اشاره آن بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز گذشته خود در دیدار با هزاران نفر از گروه‌های مختلف مردم، به تبیین و تحلیل حوادث سوریه و نقش ایران در این کشور پرداختند. ایشان در این سخنرانی نه‌تنها به تشریح ابعاد مختلف بحران سوریه پرداختند، بلکه به منطق حضور ایران و درس‌های حاصل از این حوادث نیز اشاره کردند. در ادامه به مهم‌ترین محورها اشاره‌شده در این سخنرانی می‌پردازیم.

تحلیل حوادث سوریه

رهبر انقلاب با تأکید بر این نکته که حوادث سوریه نتیجه یک نقشه آمریکایی-صهیونیستی است، به نقش کشورهای همسایه به‌ویژه رفتارهای رژیم صهیونیستی و آمریکا در این بحران اشاره کردند.

ایشان تصریح کردند که این کشورها با بمباران زیرساخت‌ها و مداخله نظامی خود در سوریه، در این حوادث دخالت کرده‌اند، به‌عنوان مثال، رهبر انقلاب به حملات هوایی آمریکا به ۷۵ نقطه در سوریه اشاره کردند و از سکوت این کشورها در برابر جنایات صهیونیست‌ها انتقاد کردند.

نقش ایران در مقاومت

رهبر انقلاب به نقش ایران در تقویت جبهه مقاومت اشاره کردند و بیان داشتند که ایران با حضور مستشاری خود در سوریه و عراق، به مقابله با داعش پرداخته است.

ایشان تأکید کردند که حضور نیروهای ایرانی نه به معنای اعزام لشکرها، بلکه برای سازماندهی و کمک به جوانان محلی بوده است. این رویکرد موجب شده است تا جوانان غیور سوری و عراقی بتوانند با قدرت بیشتری در برابر تهدیدات ایستادگی کنند.

درس‌های حوادث سوریه

از جمله مهم‌ترین درس‌هایی که رهبر انقلاب از حوادث سوریه مطرح کردند، غفلت نکردن از دشمن است. ایشان هشدار دادند که نباید دشمن را حقیر شمرد یا به ظاهر آرامش او اعتماد کرد، چرا که ممکن است او با لبخند، ضربه‌ای مهلک بزند.

ایشان بر اهمیت انفعال نداشتن در برابر مشکلات تأکید کردند و گفتند که جمهوری اسلامی حتی در سخت‌ترین شرایط نیز نباید دچار انفعال شود.

آینده جبهه مقاومت

رهبر انقلاب با نگاهی امیدوارانه به آینده جبهه مقاومت اشاره کردند و بیان داشتند که آمریکا و رژیم صهیونیستی هرگز به اهداف خود نخواهند رسید.

ایشان خاطرنشان کردند که جوانان غیور سوری به پا خواهند خاست و با ایستادگی خود، وضعیت موجود را تغییر خواهند داد و بر این نکته تأکید کردند که مقاومت یک واقعیت ریشه‌دار در ایمان ملت‌هاست و این باور موجب افزایش حمایت از فلسطین و تنفر از صهیونیست‌ها شده است.

چگونه جوانان غیور سوری امید مقاومت را زنده نگه می‌دارند؟

در همین راستا مجتبی قنبردوست، کارشناس مسائل منطقه درباره سخنرانی روز گذشته رهبر انقلاب به خبرنگار ایمنا می‌گوید: ما در ماجرای سوریه چند بازیگر داشتیم، از جمله آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه که جزو قدرت‌های بیرونی محسوب می‌شدند و در تحولات سوریه مؤثر بودند. مسائل داخلی سوریه موجب شد که تحولات سرعت پیدا کند و همه طرف‌ها غافلگیر شوند، رهبر انقلاب نیز همچون گذشته تاکید داشتند که دشمن اصلی فراموش نشود، یعنی درگیر حواشی نشوید، زیرا این نقشه یک برنامه‌ریزی آمریکایی-صهیونیستی بوده است؛ اگرچه دیگران هم کمک کردند، سهمی بردند و ممکن است امتیازی جا به جا شده باشد.

وی می‌افزاید: ایشان با بیان این نکته به صورت هدفمند، نقطه‌زنی کردند و تمام تحلیل‌های این حوزه را جهت دادند و برای سیاست‌گذاران، تحلیلگران و حوزه‌های نظامی و امنیتی چگونگی رویارویی با این قضیه مشخص شد.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه رهبر انقلاب بسیار جامع و امیدبخش صحبت کردند، می‌گوید: هر زمان که جامعه و مسئولان تهی می‌شوند، ایشان یک امیدآفرینی اساسی دارند و اینجا نیز اشاره کردند نه آن‌هایی که از شمال و جنوب قصد تصرف دارند و نه آن‌هایی که توقف می‌کنند، به نتیجه نمی‌رسند.

قنبردوست ادامه می‌دهد: حکایت آمریکا و صهیونیست‌ها جداست و دشمنی آن‌ها آشکار است، در مورد ترکیه نیز باید گفت که بازنده این عرصه بود، هرچند که شاید اکنون احساس کند امتیازاتی در گوشه و کنار گرفته است، اما دود این ناامنی در منطقه اول به چشم آن‌ها می‌رود، زیرا شما می‌بینید که موضوع کردها عمیق‌تر می‌شود و ترکیه که یکی از خطوط قرمزش موضوع کردهاست، به‌طور قطع دچار مشکل خواهد شد.

وی تصریح می‌کند: نکته امیدبخش دیگری که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند این بود که جوانان سوری خودشان سوریه را آزاد می‌کنند، جبهه مقاومت آمریکا را از منطقه بیرون می‌کند و ایران مقتدر باقی می‌ماند.

کارشناس مسائل منطقه بیان می‌کند: جمهوری اسلامی در واقع میان بشار اسد و مردم گیر کرده بود، در حالی که مدل جبهه مقاومت در هرکجا که ببینید مردمی است و به‌هیچ‌وجه حکومتی نیست، تنها جایی که ما حکومت داشتیم سوریه بود، برای مثال حزب‌الله، انصارالله، حشدالشعبی، زینبیون، حیدریون و تمام هسته‌های مقاومت، مردمی هستند، یعنی این سمت میز هستند، تنها جایی که ما به دلیل مسائل راهبردی و مجاورت آن با رژیم صهیونیستی از این مدل فاصله گرفتیم، سوریه بود.

قنبردوست با بیان اینکه بشار اسد قائل به مقاومت بود، تاکید می‌کند: با این حال مسائل داخلی و تعاملات با مردم، مشکلات اساسی داشت که اصلاح آن‌ها در حوزه اختیارات ما نبود و هرچه که نیاز به تذکر داشت، ما به او گفتیم، اما بسیاری از مدل‌های بسیج مردمی و کاری که جبهه مقاومت می‌خواست جلو ببرد را حزب بعث و ساختار حکومتی سوریه اجازه نمی‌داد و مانع کار می‌شد.

چگونه جوانان غیور سوری امید مقاومت را زنده نگه می‌دارند؟

قنبردوست بیان می‌کند: اینکه رهبر می‌گویند جوانان سوریه خودشان اقدام می‌کنند بر این مبناست که ما اکنون ارتباطاتی با طوایف، شیوخ، جوانان و مدل‌هایی از قبیل دفاع وطنی و دفاع محلی داریم و فضا برای کار در بدنه اجتماعی سوریه فراهم است، چه بسا که ماهیت مدل گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت مردمی است و با مردم راحت‌تر می‌توان کار کرد، بنابراین می‌توان به شکل‌گیری گروه‌های مقاومت مردمی در سوریه امید داشت، البته در حال حاضر باید تحولات داخلی سوریه را رصد کرد و آگاه بود که این کشور تا مدتی روی ثبات را نخواهند دید، زیرا موضوع اشغالگری نیز جدی شده است، آمریکا به شرق کشور نیز ورود کرده و ترکیه شمال غرب را گرفته و رژیم صهیونیستی به جنوب ورود کرده است، به نظر می‌رسد مناطقی از غرب سوریه نیز به روسیه رسیده است.

وی با بیان اینکه امید رهبر انقلاب به جوانان سوریه بسیار درست است، می‌گوید: از بیست‌وچند میلیون جمعیت سوریه به‌راحتی می‌توان گفت که ۸۰ درصد بدنه اجتماعی سوریه همراه جبهه مقاومت است و به‌هیچ‌وجه نفوذ رژیم صهیونیستی را نمی‌پذیرد، هرچند که اولویتشان اعتراض به بشار بود اما اکنون با توجه به ورود زمینی رژیم صهیونیستی می‌توان به ایجاد فضای مقاومت امید داشت.

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به دولت موقت سوریه می‌گوید: این گروه از طریق واسطه‌هایی پیام‌هایی به ایران داده‌اند و به‌دنبال همگرایی با کشورهای منطقه هستند زیرا آن‌ها نیز همچون طالبان برای مشروعیتشان به چنین چیزی نیاز دارند و با توجه به نابودی زیرساخت‌های سوریه، به‌شدت نیازمند همگرایی و همراهی کشورهای منطقه به‌ویژه ایران هستند.

به گزارش ایمنا، سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی نه‌تنها تحلیلی عمیق از وضعیت کنونی سوریه ارائه داد، بلکه راهکارهایی برای مقابله با تهدیدات آینده نیز مطرح کرد.

ایشان با تأکید بر قوی‌تر شدن جبهه مقاومت و نقش حیاتی ایران در این زمینه، امیدواری خود را نسبت به پیروزی نهایی ملت‌های مظلوم ابراز داشتند، سخنانی که نشان‌دهنده عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات خارجی و حمایت از جبهه مقاومت در منطقه است و راه تاریک و پرچالش پیش‌رو را برای همه روشن می‌کند.

کد خبر 818814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.