به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زمانی که مجتمع مسکونی لوکس معروف به برجالباباس Burj Al Babas در نزدیکی مودورنو Mudurnu در استان بولوی ترکیه در سال ۲۰۱۴ بهعنوان پروژه توسعه مسکونی شهری مجلل برای ثروتمندان خارجی رونمایی شد، آن را بهعنوان یک سرزمین فانتزی پر از قلعههای دیزنی توصیف کردند که این تفسیر دور از انتظار نبود؛ این پروژه، بهعنوان یک قلعه با برجها و برجکهای دیدنی، قرار بود خلوتگاهی رویایی برای افراد ممتاز و ثروتمند و فرصتی برای خرید ملک گرانقیمت باشد، بااینحال ۱۰ سال پس از ساختوساز، هنوز هیچکدام از بیش از ۷۰۰ خانه آن توسط کسی خریداری نشده است و برج الباباس، یکی از بلندپروازانهترین پروژههای املاک و مستغلات ترکیه، در حال حاضر یک شهر ارواح نیمهکاره و نمادی از شکست در مقیاس بزرگ بهشمار میرود.
۷۳۲ خانه این پروژه همه یکسان است و به ابعاد مجلل یک قلعه دیزنیشکل بنا شده است. برای هر یک از این قصرهای کوچک قیمتی بین ۳۷۰ تا ۵۰۰ هزار دلار تعیین شد، بااینحال تنها ۳۵۰ خانه از این مجموعه افسانهای توسط خریدارانی از کویت، بحرین و عربستان سعودی خریده شد و سال ۲۰۱۶، گروه توسعهدهنده آن به اجبار اعلام ورشکستگی کرد. این شهرک رویایی که در حال حاضر متروک مانده، تاکنون هیچ ساکنی به خود ندیده است و منظرهای وهمآور از قلعههای ناتمام و برجکهای آبی و خاکستری را به نمایش میگذارد که نمایی از شهر ارواح را القا میکند. امروزه ویلاهای متروک و تکمیلنشده این شهرک ۲۵۰ هکتاری در میان علفهای هرز و گلهای وحشی طبیعی غرق شده است که شروع به بازپسگیری زمینهایش کرده است.
این شهرک مسکونی که قرار بود به مرکز خرید و پارک آبی، استخرهای سرپوشیده و روباز، سرسره، حمام ترکی، اتاق بخار و سونا تجهیز شود و به هر یک از خانههای آن لولههای آب مخصوص از چشمه شفابخش نزدیک منطقه اختصاص داده شود تا استخرهای سرپوشیده خصوصیرا تغذیه کند، امروز نمادی از شکست است. توسعهدهنده این مجموعه که انتظار میرفت تا پایان سال ۲۰۱۸ آن را تحویل دهد، متحمل بدهیهای ۲۷ میلیون دلاری شد که آشفتگی اقتصادی آن زمان ترکیه، این مشکلات مالی را تشدید کرد. شیوه ساختوساز این توسعهدهنده نیز از پیش با انتقادات فراوانی روبهرو شده بود، چراکه برای توسعه طرح خود درختان بسیاری را نابود کرد و به محیط زیست منطقه آسیب رساند. توسعهدهندگان همچنین با واکنش شدید جامعه محلی روبه رو بودند و ساکنان شکایت داشتند این قلعهها شبیه عمارتهای تاریخی به سبک عثمانی نیست که قرار بود از آنها الهام گرفته شود.
توسعهدهندگان با تغییر طرح اولیه به سازههایی الهامگرفته از آنکارا و استانبول سعی در رفع مشکل کردند، اما بسیاری از ساختوسازهای برج الباباس در سال ۲۰۱۶ بهطور ناگهانی متوقف شد، زیرا آنها دریافتند که نمیتوانند به تعهدات خود در برابر خریداران و سرمایهگذاران عمل کنند، بنابراین خریداران تقاضای برگشت پول خود را داشتند. زمانی که امیدها برای از سر گرفته شدن پروژه افزایش پیدا کرد، همهگیری کووید -۱۹ و قرنطینه جهانی بار دیگر پروژه را به بنبست کشاند و در سال ۲۰۲۳، برج الباباس عنوان شهر ارواح حومه ترکیه را به خود اختصاص داد. امروزه نیز این ساختار بهعنوان یک فانتزی گرانقیمت در نظر گرفته میشود که از بین رفته و برای بسیاری از مردم محلی نمادی از مشکلات مالی و سوءمدیریتی است که بخش ساختمانی ترکیه را برای چندین دهه تحت فشار قرار داده است. بااینحال این مجتمع امروز یکی از جاذبههای گردشگری عجیبوغریب منطقه است.
نظر شما