به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، سردار رهامبخش حبیبی، در مراسم مانور آغاز طرح ترافیکی- انتظامی راهداری زمستانی استان فارس در سالجاری که با حضور مقامات ارشد استانی و مدیران دستگاههای خدماترسان جادهای (راهداری و حملونقل جادهای)، پلیس راه، هلال احمر، اورژانش در مجتمع شهید فعال شیراز برگزار شد، هدف از اجرای طرح انتظامی – ترافیکی را تسهیل در عبورو مرور، ارائه خدمات مضاعف به مردم و کسب رضایت آنان دانست و اظهار کرد: با اجرای این طرح که از بیستم آذر آغاز و تا بیستم اسفند ادامه خواهد داشت، برآن هستیم تا با همکاری سایر نهادهای مسئول، آرامش و آسایش بیشتر و آسیبهای کمتری را رقم بزنیم.
وی افزود: در اجرای این طرح که با همکاری و مشارکت پلیس و سایر دستگاههای مرتبط از جمله راهداری، هلال احمر، اورژانس و آتش نشانی اجرایی خواهد شد، روزانه ۸۲ تیم گشت پلیس راه و راهور در جادهها حضور دارند و ترددهای جادهای را کنترل میکنند.
فرمانده انتظامی استان فارس گفت: همچنین ۲۴ پاسگاه پلیس راه و ۹ پایگاه زمستانه ویژه مناطق کوهستانی و برفگیر با بهکارگیری بالغ بر ۵۰۰ نیز نیروی انسانی این طرح را اجرا خواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه وقوع حتی یک سانحه رانندگی تبعات و آسیبهای فراوانی را به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: با این وجود از ابتدای سالجاری تاکنون در سطح استان فارس شاهد کاهش ۱۴ درصدی فوتیهای رانندگی بودهایم.
فرمانده انتظامی استان فارس با یادآوری این نکته که «دیر رسیدن، بهتر از هرگز نرسیدن است»، خاطر نشان کرد: با افتخار تمام، خدمتگزار مردم هستیم و از آنان انتظار داریم که ضمن تعامل و همکاری با نهادهای خدمترسان در حوزه عبور و مرور، لبخند زیبا و آرامش در سفر را برای خود به ارمغان آورند.
سردار حبیبی از تمام نهادهای دخیل در اجرای طرح زمستانه پلیس تقدیر و تشکر و با اهدای لوح تقدیر به چند تن از اعضای وابسته پلیس راه و راهور، از آنان تجلیل و قدردانی به عمل آورد، مطالبهگری توجه به ایمنسازی در صنعت خودروسازی دنبال شود.
نوع مدیریت، تأثیرگذاری فراوانی بر کاهش حوادث و افزایش ایمنی دارد
حجتالله رضایی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این مراسم گفت: هر حادثه یا بحرانی ممکن است در هر جغرافیایی از این جهان شکل بگیرد و حادث شود، اما آنچه مهم است آن است که چگونه این حادثه و بحران را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه نوع مدیریت، تأثیرگذاری فراوانی بر کاهش حوادث و افزایش ایمنی دارد، افزود: در فصل زمستان در کشورهای مختلف حوادث غیرمترقبه رخ میدهد که جان انسانها را تهدید میکند، اما نوع مدیریت تأثیرگذار است.
رضایی با تصریح اینکه سه عنصر در مدیریت ایمنی و کاهش تصادفات مؤثر است، نخستین عنصر را راه، دوم انسان و سوم وسیله نقلیه عنوان کرد و افزود: اگر این سه عنصر را نتوانیم مدیریت کنیم، قطعاً تبدیل به بحران خواهد شد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس یادآور شد: آمارهایی که این روزها از تصادفات جادهای بیرون میآید، خوب نیست اگرچه این موضوع موجب نمیشود، از زحمات نیروهای انتظامی و راهور قدردانی نکنیم، خدمات مجموعه راهور و فرماندهی انتظامی استان فارس با توجه به مقتضیات استان قابل تحسین و تقدیر است اما باز هم مشاهده میکنیم عواملی دست به دست هم میدهد که چنین حوادث ناگواری به عنوان یک آسیب جدی در جامعه ما رخنمایی کند.
وی با یادآوری اینکه پلیس و رسانههای مختلف به خودروسازان در خصوص ایمنی خودروها تذکرات فراوانی دادهاند، گفت: تا زمانی که در مباحث ایمنی خودروها، خودروسازان بر محور کنونی حرکت میکنند، قطعاً چنین مشکلاتی مربوط به حوادث ناشی از نداشتن ایمنی کافی وسایل نقلیه را خواهیم داشت، از این رو یکی از مواردی که باید نیروهای انتظامی به عنوان متولی مطالبهگری کنند، بحث توجه به خودروسازی و رعایت استانداردهای بینالمللی در آن است.
رضایی با بیان اینکه هرچند مطالبهگری در بحث ایمنسازی خودروها تکراری است، اما به دلیل اهمیت موضوع ضرورت دارد که به آن توجه کنیم، گفت: باید در استان بحث توجه به مباحث ایمنی در صنعت خودروسازی را مطالبه کنیم تا در سطح کلان تصمیمات و سیاستگذاریهای مناسبی برای آن گرفته شود.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با اشاره به آمار حوادث جادههای استان گفت: آمارهای حوادث در جادههای استان با وجود تلاش و زحمات نیروهای انتظامی و راهور رضایتبخش نیست، با اینکه آزادراه شیراز اصفهان موجب تسهیل دسترسیها شده است اما باز در همین آزادراهی که یکی از آزادراهها خوب و استاندارد کشور است، شاهد وقوع تصادفات و حوادث ناگواری هستیم.
وی بحث مغفول مانده در این زمینه را بحث آموزش دانست و افزود: اگرچه تاکنون اقدامات مختلفی در دستگاهها و نهادها و رسانهها در زمینه آموزش فرهنگ رانندگی انجام شده است، اما کافی نیست، در کشورمان هنگام اخذ گواهینامه رانندگی، مباحث آموزشی جدی گرفته میشود، اما بعد از آن به فراموشی سپرده میشود.
رضایی در پایان گفت: با توجه به اینکه زیرساختهای ما در مباحث کنترل تصادفات و حوادث کافی نیست، اما میتوان بیشتر به آموزش فرهنگ رانندگی برای کاهش این حوادث اهتمام داشت.
استان فارس بیش از ۲۱ هزار کیلومتر راه مواصلاتی دارد
عبدالمجید دستاران، معاون راهداری اداره کل راهداری و حملونقل جادهای فارس با اشاره به گستردگی راههای فارس گفت: استان فارس با توجه به شرایط جغرافیایی ویژه، بیشترین طول راهها و فرسودگی ماشینآلات نیاز به تلاش جهادی راهداران و پرسنل خدوم این اداره کل دارد.
وی ادامه داد: ارتقای ایمنی راهها، در اولویت این اداره کل بوده و شروع طرح راهداری زمستانی سالجاری در حالی است که ۹۴ نقطه از نقاط مصوب از ابتدای سال ۱۴۰۲ رفع و اصلاح شده است.
دستاران گفت: استان فارس بیش از ۲۱ هزار کیلومتر راه مواصلاتی دارد که نزدیک به ۱۷ هزار کیلومتر آن در حوزه فارس واقع شده است که عملیات راهداری زمستانی جاری با ۷۴ اکیپ و ۱۳۵ گشت ثابت و سیار راهداری توسط بیش از ۷۰۰ راهدار و به کمک بیش از ۳۰۰ دستگاه ماشینآلات سبک، سنگین و نیمهسنگین در ۱۷ هزار کیلومتر از راههای فارس که از این طول راه، شش هزار و ۴۰۰ کیلومتر با ۵۴ گردنه برفگیر به طول ۷۷۷ کیلومتر نیاز به عملیات برفروبی، یخزدایی داشته باشد، تحت پوشش قرار میگیرد.
معاون راهداری فارس ادامه داد: در محورهای استان تعداد ۱۵۱ سامانه تردد شمار، ۲۲۵ سامانه هوشمند ثبت تخلف، ۳۰ سامانه نظارت تصویری و پنج سامانه توزین حین حرکت، اطلاعات ترافیکی سطح راهها را برای بهرهبرداری و اعمال قانون برداشت و به صورت برخط به مرکز مدیریت راهها ارسال میکنند و مردم میتوانند قبل از سفر با تماس با سامانه ۱۴۱، ضمن اطلاع از آخرین وضعیت آب و هوا و همچنین راهها، از سایر خدمات نیز بهرهمند شوند.
شایان ذکر است مرکز مدیریت راههای استان فارس بهصورت شبانهروزی برای پاسخگویی به هموطنان برای اعلام آخرین وضعیت جوی، وضعیت ترافیکی، محدودیت و انسدادهای ترافیکی و راهنمایی مسیر مناسب با استفاده از تلفن گویای ۱۴۱ و نرم افزار ۱۴۱ آماده خدمات رسانی است.
نظر شما