بازدهی این صندوقها براساس عواملی مانند سابقه صندوق، تیم مدیریتی، ارزش خالص دارایی و میزان نقدشوندگی مشخص میشود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. همچنین، لیست صندوق های طلا در بورس با عملکرد مناسب را بررسی میکنیم تا سرمایهگذاری مطمئنتری داشته باشید.
سود صندوق طلا چقدر است؟
سود انواع صندوق های طلا در بورس، بسته به نوع صندوق متفاوت است؛ بااینحال در سال ۱۴۰۳، میانگین سود خالص صندوق طلا حدود ۹.۳۳ درصد بوده است. این میزان سود در مقایسه با سود طلای فیزیکی حدود ۳ درصد بیشتر است. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد نسبت به سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری طلا روی بیاورند.
مقایسه بازدهی صندوق های طلا؛ کدام صندوق طلا بهتر است؟
بازدهی صندوق های طلا و انتخاب بهترین صندوق طلا، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
سابقه صندوق
پیش از انتخاب بهترین صندوق طلا، باید نحوه عملکرد آن در طول سالهای فعالیت بررسی کنید. اگر یک صندوق طلا در دورههای اقتصادی مختلف، عملکرد و بازدهی خوبی داشته باشد، معمولا گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری خواهد بود.
مدیر صندوق
یکی دیگر از مهمترین موارد در مقایسه بازدهی صندوق های طلا و انتخاب بهترین صندوق، در نظر گرفتن تیم مدیریتی و پشتوانه آن است. اکثر صندوقهای طلا در ایران توسط کارگزاریهای بورسی و سبدگردانهای معتبر ارائه میشوند و پشتوانه امنی دارند.
تنوع دارایی
در پاسخ به سوال «کدام صندوق طلا بهتر است»، باید به موضوع نوع داراییهای صندوق طلا نیز اشاره کنیم. تنوع ترکیب دارایی، بازدهی صندوق های طلا را بالا میبرد؛ چراکه ریسک سرمایهگذاری را کاهش میدهد. بهترین صندوقهای طلا معمولا ترکیبی از گواهی سپرده سکه و شمش طلا، اوراق درآمد ثابت، سپردههای بانکی و… هستند. همین موضوع ریسک نوسانات قیمت طلا را کاهش میدهد و امنیت سرمایه را تضمین میکند.
نقدشوندگی
صندوقهای طلای قابل معامله (ETF) معمولا نقدشوندگی بالایی دارند؛ بااینحال پیش از انتخاب بهترین صندوق طلا، حتما ارزش معاملات روزانه یک صندوق را بررسی کنید؛ هرچقدر میزان معاملات روزانه آن صندوق بیشتر باشد، نقدشوندگی آن نیز بیشتر خواهد بود و در صورت نیاز میتوانید سود سرمایه یا اصل سرمایه خود را برداشت کنید.
حباب قیمتی
حباب قیمتی به فاصله بین ارزش واقعی یک صندوق طلا و قیمت معامله آن در بازار گفته میشود. هرچقدر حباب صندوق های طلا بیشتر باشد، ریسک سرمایهگذاری روی آن بیشتر خواهد بود.
گاهی اوقات این حباب قیمتی روی سایر داراییها مانند دلار نیز رخ میدهد؛ بنابراین باید بعد از بررسی شرایط بازار به سوال مهم «دلار بخریم یا طلا »، پاسخ دهید و بهترین روش سرمایهگذاری را انتخاب کنید.
ارزش خالص دارایی
ارزش خالص داراییهای یک صندوق طلا، معیاری مهم در مقایسه صندوق های طلا است؛ صندوقهای طلا با ارزش خالص دارایی بیشتر، برای سرمایهگذاری امنتر هستند. این صندوقها نشاندهنده مهارت مدیران و سابقه درخشان این صندوق در بازار معاملات هستند.
کدام صندوق طلا بهتر است؟
انتخاب بهترین صندوق در لیست صندوق های سرمایه گذاری طلا، باید براساس معیارها و عواملی که در بالا بررسی کردیم انجام شود؛ بااینحال، لیست صندوق های طلا در بورس با عملکرد قابلقبول در ادامه آورده شده است:
- صندوق طلای عیار مفید (عیار): بازدهی سالانه ۸۱.۰۱ درصد
- صندوق طلا کیمیا زرین کاردان (گنج): بازدهی سالانه ۷۹.۱۷ درصد
- طلای دنای زاگرس (جواهر): بازدهی سالانه ۷۸.۸۱ درصد
- اوراق بهادار مبتنی بر گواهی سپرده سکه طلا کهربا (کهربا): ۷۸.۴۶ درصد
- پشتوانه طلای لوتوس (طلا): بازدهی سالانه ۷۷.۷۸ درصد
چه زمانی صندوق طلا بخریم؟
برای انتخاب بهترین زمان خرید صندوق طلا، باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
- روند قیمت طلا: بسیاری از مشاوران مالی پیشنهاد میکنند که بهترین زمان برای ورود به بازار سرمایهگذاری صندوقهای طلا، در زمان ریزش قیمت یا رسیدن آن به سطح حمایتی گذشته است. با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال میتوانید حباب صندوق های طلا را تشخیص دهید و در بهترین زمان برای خرید صندوق طلا اقدام کنید.
- وضعیت اقتصاد جهانی: در شرایط بحرانهای اقتصادی یا بیثباتیهای جهانی، طلا سپردهگذاری بسیار امنی است؛ به همین دلیل در ابتدای بحرانهای اقتصادی زمان مناسبی برای کسب سود از صندوقهای طلا است.
- نرخ بهره و تورم: طلا یک دارایی ایمن در زمان تورم است؛ بنابراین در شرایطی که نرخ بهره پایین است یا طبق پیشبینیها تورم افزایش مییابد، زمانی مناسب برای خرید صندوقهای طلا است.
- وضعیت سیاسی کشور: زمانی که کشور در شرایط نابسامان و بیثبات سیاسی قرار دارد، خریدن صندوق طلا برای حفظ سرمایه انتخابی منطقی است.
در نظر داشته باشید که این موارد برای سرمایهگذاریهای کلان قابلاستناد نیستند و باید از مشاوران مالی و تحلیلگران حرفهای کمک بگیرید تا متضرر نشوید.
مزایای خرید صندوق طلا چیست؟
صندوق طلا مزایای بسیاری دارد؛ ازجمله:
- خرید و فروش آسان: صندوقهای طلا بهراحتی از طریق برنامههای هر کارگزاری یا سبدگردان قابلخریداری هستند و هر فرد با هر میزان تجربه، بهراحتی میتواند صندوق طلا خریداری کند.
- امنیت بالا: صندوق طلا برخلاف طلای فیزیکی نیاز به مراقبت ندارد و نگران سرقت یا گم شدن آن نخواهید بود.
- نقدشوندگی بالا: صندوق های طلا بهراحتی در بازار بورس قابلمعامله هستند و بهسرعت میتوانید به سرمایه خود دسترسی داشته باشید.
- هزینه نگهداری کم: صندوقهای طلا بیمه و کارمزد نگهداری ندارد؛ بلکه فقط کارمزد معامله آنها کسر میشود.
ریسک های سرمایه گذاری در صندوق طلا
معایب و ریسکهای سرمایه گذاری در صندوق طلا شامل موارد زیر میشود:
- سود پایین
- ریسک قیمتی و تاثیر مستقیم نوسانات طلا
- محدودیت دسترسی به سرمایه
- عدم حس مالکیت
- دسترسی نداشتن به طلای فیزیکی
- عملکرد ضعیف نسبت به طلای فیزیکی در بازارهای صعودی طلا
مقایسه صندوق طلا با بازار فیزیکی طلا و سکه
در بررسی بازدهی صندوق های طلا، باید آن را با طلای فیزیکی نیز مقایسه کنید. با خرید طلای فیزیکی:
- در بلندمدت از سود تضمینشده و مناسب بهرهمند میشوید.
- تنوع بالایی در خرید انواع طلای فیزیکی وجود دارد.
- امکان استفاده از طلا بهعنوان زیورآلات در کنار سرمایهگذاری وجود دارد.
در کنار این مزایا، معایب طلای فیزیکی شامل موارد زیر میشود:
- امکان خرید طلا با ناخالصی یا کالای تقلبی
- ریسک سرقت و گم شدن
- دردسر نگهداری در مکان مناسب
- نقدشوندگی نسبتا دشوار (در روزهای تعطیل و فروش در حجم بالا)
- کم شدن اجرت ساخت و کارمزد
با مقایسه این موارد و مزایا و معایب سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، بهترین روش سرمایهگذاری را متناسب با شرایط خود انتخاب کنید.
سرمایهگذاری در صندوقهای طلا؛ روشی امن برای حفظ سرمایه
در این مطلب به بررسی میزان بازدهی صندوق های طلا و عوامل موثر بر آن پرداختیم. توجه داشته باشید که انتخاب بهترین صندوق طلا برای سرمایهگذاری فقط باید با مشورت افراد متخصص انجام شود؛ در غیر این صورت میتوانید با سرمایه کم و برای مدت طولانی به آزمون و خطا بپردازید تا بهترین روش را انتخاب کنید.
نظر شما