به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول میرباقری امروز _دوشنبه نوزدهم آذر_ در سومین برنامه «اصفهان من شهر زندگی» از سلسله نشستهای صمیمی مسئولان و مدیران شهری شهری با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات انجام شده مدیریت شهری ششم اصفهان برای احیای بافت تاریخی این کلانشهر اظهار کرد: افتخار میکنیم که دهها برابر سازمانهایی همچون میراث فرهنگی برای احیای بافت تاریخی شهر هزینه کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری اصفهان متولی چابک و قوی برای بافت تاریخی شهر ندارد، افزود: آمار جلسات در شورا و شهرداری و آمار نطقها برای پیگیری این موضوع موجود است، اما از اقدامات انجام شده برای بافت تاریخی و گردشگری در اصفهان راضی نیستم و معتقدم جایگاه اصفهان باید بسیار بالاتر از این باشد.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اقدامات این کمیسیون تصریح کرد: بودجه سال جاری بافت تاریخی افزایش پیدا کرده و متولی بافت تاریخی در شهرداری مشخص شده است و نخستین مجمع شهرهای تاریخی ایران در اصفهان برگزار شد.
میرباقری تاکید کرد: متولی بافت تاریخی اصفهان باید شخصیتی در قد و قامت شهردار اصفهان باشد، زیرا نگینی ارزشمندتر از سرمایه تاریخی در اصفهان نداریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از ورودیهای شهر اصفهان مشکل دارد، چرا که افقهای بلندمدتی برای ساماندهی آنها وجود ندارد، افزود: هنگامی که اقدامی انجام میشود چند سال بعد مجدد شاهد همان مشکل هستیم، همچون خیابانسازی یا تعریض بعضی خیابانها که پس از چند سال به این نتیجه رسیدیم تأثیری در کاهش ترافیک ندارد، بلکه باید بر ارتقای زیرساخت ناوگان حملونقل عمومی و فرهنگ استفاده از آن تمرکز شود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مهمترین ویژگی شهر تاریخی نمای ساختمانهای آن است، ادامه داد: طی سه ماه اخیر در جلسه کمیسیون شهرسازی طرح آئیننامه ویژه نما در بافت تاریخی تأیید شد و به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و مهمترین وظیفه متولی بافت نظارت بر اجرای درست نما در این بافت است.
میرباقری با بیان اینکه بهتازگی طرح اجراییشدن پیوست فرهنگیاجتماعی برای پروژههای شهری تصویب شد، گفت: مشکلی که وجود داشت این بود که پس از اجرای پروژهها به فکر پیوست فرهنگی میافتادیم، در صورتی که از همان ابتدا باید چارهاندیشی شود.
وی تاکید کرد: پیوست فرهنگی پروژههای چهارباغ باید تهیه شود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بازآفرینی مسکن در بافت تاریخی و مسکونی رعایت نمیشود، افزود: هر سال باید ۱۰ درصد بافتهای فرسوده شهر طبق برنامه احیا میشد، اما برای این اقدام لازم است در بافت تاریخی تسهیلات دو برابر باشد تا شهروندان تشویق شوند، از اینرو ۷۰ درصد تخفیف برای پروانه در بافت تاریخی در نظر گرفتیم.
میرباقری ادامه داد: در حال حاضر در بافت تاریخی تقریباً پروانه ساختمانی رایگان صادر میشود؛ تا این حد در اختیارات شورا بود، اما در سطح ملی باید توسط نمایندگان مجلس پیگیری شود.
وی با اشاره اینکه تبدیل منطقه ۳ شهرداری اصفهان به شهرداری بافت تاریخی فرایندی دارد که باید قسمتهای غیر تاریخی آن خارج و در کل محدود شود، گفت: در حال حاضر تنها تغییر عنوان اجازه داده شده است و پس از آن پیگیر آموزش کارکنان و چیدمان نیروهای تاریخی هستیم.
وی با اشاره به دلیل محقق نشدن شعار «در خانه پروانه بگیرید» تصریح کرد: این شعار بزرگی بود، چرا که این کار تخصصی است، برای مثال شخصی که بهتازگی یاد گرفته کامپیوتر خود را روشن کند، از پس امور تخصصی برنمیآید، باید حداقلهای نقشه ساختمان و امور شهرداری را بدانند، از این رو شهروندان مجبور میشوند به افراد ماهر مراجعه کنند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی با بیان اینکه لایحه و تخفیفهایی برای اجرای ساختمان سبز در نظر گرفته شده است که در کشور بی نظیر است، خاطرنشان کرد: بهدلیل اجرای موارد مربوط به ساختمان سبز، چندین میلیارد در پروانه تخفیف داده میشود، حداکثر تخفیف برای شهروندانی که به این سمت میآیند در نظر گرفته شده است، همچنین ساختمانهای کوچک نیز میتوانند از این تخفیفها استفاده کنند.
نظر شما