رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

رویدادهای ملی و هنری در حوزه پوشاک ایرانی-اسلامی همچون رویداد فردخت از جمله راه‌های مقابله با پوشاک نامتعارف در جامعه است که به ترویج پوشش متناسب با فرهنگ ملی ما کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، امروزه لباس نشان از هویت انسان‌ها دارد و هر قوم‌وقبیله‌ای لباس مخصوص به خود را به تن می‌کند، به نحوی که می‌توان گفت پوشش افراد جامعه به نوعی پرچم و گویای فرهنگ آن جامعه است.

لباس در کشورها و جوامع مختلف بیانگر نوعی از قوانین و فرهنگ همان جامعه است، اگر چه به نظر می‌آید این روزها مد از هیچ قانون خاصی پیروی نمی‌کند، اما دنیای مد و لباس دارای قاعده‌هایی است که طراحان لباس از دیرباز آن‌ها را رعایت می‌کرده‌اند و این قواعد در طول تاریخ مد جمع‌آوری شده است و به ما کمک می‌کند که آسان‌تر لباس انتخاب کنیم و بهترین‌ها را بنا به فرهنگ خود داشته باشیم.

نحوه طراحی لباس می‌تواند یک فرهنگ بیگانه را وارد کشور و افکار جوانان ما را رهبری کند و اگر چاره‌اندیشی اصولی نشود نسل جوان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

لباس‌های غیر متعارف هنجارشکنی را افزایش می‌دهد

عفت پدرام‌فر، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کاشان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: لباس‌های غیرمتعارف از دیدگاه نظام جمهوری اسلامی ایران یک ناهنجاری اجتماعی مغایر با فرهنگ ایرانی-اسلامی است.

وی با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی در خصوص پوشش می‌افزاید: رویداد ملی، فرهنگی، هنری و پژوهشی فردخت با گفتمان‌سازی توانسته است تا حد زیادی در نوع پوشش جامعه اثرگذار عمل کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کاشان رویداد ملی هنری فردخت را راهی برای مقابله با پوشاک نامتعارف در جامعه می‌داند و می‌گوید: تمام دستگاه‌ها متولیان فرهنگ جامعه هستند و باید با هم‌افزایی برای رفع کاهش آسیب‌ها چاره‌اندیشی کنند.

رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

لباس زبان گویای شخصیت انسان‌ها است

سید هوشنگ قادریان، دبیر ستاد زنجیره ملی پوشاک ایرانی-اسلامی کشور نیز با تأکید بر اینکه لباس شناسنامه ما است، اظهار می‌کند: قبل از اینکه کسی حرف بزند، لباس او شخصیتش را نشان می‌دهد؛ لباس هرکدام از اقوام ما با سبک زندگی روزمره آن‌ها متناسب است و مدبرانه انتخاب شده است.

وی می‌افزاید: پوشاک بعد از غذا مهم‌ترین رکن اساسی و نیاز بشر است و اگر بخواهیم لباسی را تولید کنیم که مخاطب داشته باشد، باید خواست مخاطب را در نظر بگیریم و نساج و طراح باید دست به دست هم دهند تا کالای خوب و لباس اسلامی تولید و عرضه کنند.

دبیر ستاد زنجیره ملی پوشاک ایرانی و اسلامی کشور با تأکید بر ضرورت توجه به فرهنگ بومی هر منطقه و نقطه جغرافیایی، می‌گوید: جامعه‌شناسان باید جوامع مختلف و بازارهای هدف را ارزیابی و بررسی کنند تا پوشاک هر گروه از جامعه متناسب با فضای فیزیکی و جغرافیایی و شرایط طبیعت و فرهنگ طراحی شود.

قادریان با بیان اینکه در بازارهای متعدد نیاز به اظهار نظر جامعه‌شناسان متخصص داریم، تصریح می‌کند: لازم است نیازها در نقاط مختلف کشور بررسی و مشخص شود که این بازار چه نیازی دارد و چه فصل‌هایی باید این نیازها را ایجاد کنیم، حتی چه رنگ‌هایی مورد نیاز مردم است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند کاشان در حوزه مد و لباس نسبت به بازیابی و به‌روزرسانی این لباس‌ها تاکید می‌کند و ادامه می‌دهد: طراحان مد و لباس گنجینه ارزشمندی از انواع لباس‌های سنتی دارند که باید از آن استفاده کنند.

دبیر ستاد زنجیره‌ای ملی پوشاک ایرانی و اسلامی کشور تغییر ذائقه پوشش مردم را از اولویت‌های مهم طراحان عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: توجه به حجاب اسلامی و الگوبرداری از پوشش ملی و سنتی می‌تواند احیاگر مد و لباس اسلامی باشد.

رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

برگزاری رویداد ملی فردخت با مشارکت ۳۱ استان در کشور

عادله سادات تقاعدیان، دبیر ستاد اجرایی جشنواره ملی فردخت نیز اظهار می‌کند: آئین رونمایی از پوستر پنجمین دوره جشنواره ملی فرهنگی هنری فردخت در حالی برگزار می‌شود که فردخت در سه حوزه ملی به رقابت گذاشته شد.

وی می‌افزاید: این رویداد ملی با مشارکت ۳۱ استان در سطح کشور برگزار می‌شود که تاکنون با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در خصوص طراحی و دوخت توانسته است تعامل سازنده‌ای را در صنعت پوشاک ایجاد کند و مجموعه‌ای از پوشاک خانواده را به رقابت بگذارد.

دبیر ستاد اجرایی جشنواره ملی فرهنگی هنری فردخت از رقابت جدیدی به نام طراحی مانتوی فاخر در صنعت پوشاک نام می‌برد توانسته است جایگاه جدیدی را به خود اختصاص دهد و متولیان پوشاک کشور را با تفکر بهتری از مد و لباس در این عرصه به رقابت بگیرد.

رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

محمد رضا نجفی، دبیر پنجمین دوره جشنواره ملی فردخت کاشان نیز عنوان می‌کند: امسال آثار در سه موضوع با محوریت دوخت‌های تزئینی ایران و جهان ارائه می‌شود که بخش ملی شامل نمادهای فرهنگ و تمدن ایران اسلامی، بخش بین‌المللی شامل فرهنگ و تمدن سایر ملل و بخش مد مقاومت شامل نمادها و الگوهای الهام‌بخش بیداری اسلامی است.

وی اضافه می‌کند: متقاضیان می‌توانند در یکی از دو بخش جشنواره یعنی بخش رقابتی و بخش غیررقابتی شرکت کنند، در بخش رقابتی حضور در نمایشگاه آثار، داوری و انتخاب آثار برتر و دریافت گواهی حضور و بخش غیررقابتی حضور در نمایشگاه و دریافت گواهی حضور است‌.

دبیر پنجمین دوره جشنواره ملی فردخت کاشان با بیان اینکه فردخت یک جشنواره فرهنگی هنری و پژوهش در حوزه صنعت مد و لباس است، تصریح می‌کند: پنجمین دوره جشنواره ملی فردخت کاشان با هدف تحقق اصول و سیاست‌های کلان فرهنگی و هنری نظام جمهوری اسلامی با ارائه الگوهای ایرانی اسلامی برگرفته از ظرفیت‌های منطقه‌ای و ملی با حضور مؤثر اساتید، پژوهشگران و هنرمندان برگزار می‌شود.

رویداد فردخت؛ تقویت هویت ملی با ترویج پوشش ایرانی-اسلامی

به گزارش ایمنا، با فرهنگ‌سازی می‌توان نوع پوشش رسمی جامعه را برای نسل امروز تبیین کرد و از ناهنجاری‌های اجتماعی کاست، به طور قطع گفتمان‌سازی درست می‌تواند جایگزین قوانین سخت شود و فردخت به عنوان یک رویداد ملی اگر مورد حمایت همه دستگاه‌ها قرار گیرد می‌تواند به عنوان یک الگوی درست در جامعه پیاده‌سازی شود.

کد خبر 817120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.