میوه های فصل پاییز و زمستان + خواص و فواید مصرف آن

هر فصل دارای میوه های مخصوص به خود است که دارای خواص متعددی هستند. پاییز و زمستان نیز مانند سایر فصل ها دارای میوه های مخصوص به خود با خواص و فواید متنوع و زیاد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میوه‌های زمستانی دارای رنگی زیبا و طعمی دلنشین هستند. این میوه‌ها، علاوه بر داشتن ویتامین‌ها و مواد مغذی موردنیاز بدن، دارای خواص دارویی و آنتی‌اکسیدانی نیز هستند. میوه‌های زمستانی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری و درمان بیماری‌های رایج مثل سرماخوردگی و آنفولانزا مفید هستند.

خرمالو

یکی از میوه‌های بسیار خوشمزه و پرطرفدار زمستانی، خرمالو (Persimmon)نام دارد که منبع خوبی از ویتامین A محسوب می‌شود. ویتامین A می‌تواند عملکرد ایمنی بدن را تقویت کند و به محافظت از بدن در برابر بیماری‌های عفونی کمک کند. این میوه‌ی کوچک با ظاهر شبیه گوجه فرنگی، برای حفظ سلامت قلب نیز مفید است، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند و باعث تقویت بینایی می‌شود. این میوه پاییزی، میزان قابل توجهی از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، مثل لیکوپن و بتاکاروتن دارد و سرشار از فیبرها و آهن است.

پرتقال

پرتقال (Oranges) و مرکبات نمادی از فصل سرما هستند و دارای طعمی خوشمزه، ترش یا شیرین و آبداراند. پرتقال از محبوب‌ترین میوه‌های زمستانی است که معمولاً به خاطر محتوای ویتامین C آن شناخته می‌شود. یک پرتقال متوسط حاوی ۸۲ میلی‌گرم ویتامین C است که آن را منبع خوبی از این ویتامین می‌سازد. پرتقال همچنین منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، فولات و تیامین است. محتوای ویتامین C این میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و به بدن در مبارزه با عفونت‌ها کمک کرده و سلامت پوست را نیز ارتقا می‌دهد. مصرف پرتقال همچنین خطر ابتلاء به سرطان و بیماری‌های کلیوی را کاهش می‌دهد و فولات موجود در این میوه نیز از کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

میوه های زمستانی

انار

انار یکی از میوه‌های فصل پاییز است. انار یکی از مفیدترین و پر خاصیت‌ترین میوه‌های فصل پاییز است. انار سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی است. انار حاوی دو نوع آنتی اکسیدان بسیار مفید و مهم به نام‌های پونیکالاگینز و اسید پونیکیک است. آنتی اکسیدان پونیکالاگینز در پوست و آب این میوه فصل پاییز و آنتی اکسیدان اسید پونیکیک در هسته انار یافت می‌شود. وجود این دو نوع آنتی اکسیدان در انار خواص و فواید درمانی فراوانی از جمله حفاظت قلب، حفاظت ریه، کلاژن سازی در پوست و مو، مبارزه با عفونت‌های باکتریایی و قارچی و کمک به افزایش حافظه اشاره کرد.

کیوی

کیوی یکی دیگر از میوه‌های فصل پاییز است و منبعی بسیار عالی از ویتامین C است. جالب است بدانید مقادیر ویتامین C موجود در کیوی بیش‌تر از مرکبات است. وجود ویتامین C در این میوه فصل پاییز موجب پیشگیری و درمان سرماخوردگی می‌شود. همچنین کیوی حاوی پتاسیم و سولفات مس است.

سیب

سیب سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. پکتین موجود در سیب به سلامت روده کمک می‌کند و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن نیز در کاهش خطر حمله‌ی قلبی و دیابت مؤثر است. سیب به علاوه منبع خوبی از ویتامین C شناخته می‌شود که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

نارنگی

نارنگی از جمله میوه‌های خوشمزه و پرطرفدار پاییزی است. این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری برای بدن است. ترکیبات بی‌نظیر همچون فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها، فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. از مهم‌ترین خواص نارنگی می‌توان به کنترل سطح قند خون، کاهش وزن، سلامت چشم‌ها، بهبود سرماخوردگی، کاهش کلسترول بد و حفظ سلامت قلب اشاره کرد. با وجود فواید بی‌شمار نارنگی، نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید؛ زیرا این میوه اسیدی است و می‌تواند باعث تحریک معده یا بروز حساسیت شود.

گلابی

گلابی یک میوه فصل پاییز است که بسیار خوشمزه بوده و حاوی فواید و خواص بسیار فراوانی است. گلابی منبعی غنی از فیبر محلول و نامحلول است که وجود این فیبر موجب هضم بهتر و بهبود حرکات دودی روده شده و موجب نرم و حجیم شدن مدفوع می‌شود. فیبرهای محلول با تغذیه باکتری‌های موجود در روده به عنوان یک منبع پروبیوتیک عمل می‌کنند. گلابی همچنین سرشار از ویتامین C بوده و درنتیجه می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی شده و از بدن در برابر ویروس‌ها حفاظت کند

به

به نیز از دیگر میوه‌های فصل پاییز است. به از خانواده سیب و گلابی است و طعم آن گاهی ترش و گاهی شیرین است. از به شکل‌های مختلفی از جمله مربا، خورش و دمنوش استفاده می‌کنند. این میوه فصل پاییز منبعی غنی از ویتامین‌های A، B و C بوده و حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و فیبر، فسفر، آهن، روی و منیزیم است. از جمله خواص به برای سلامتی می‌توان به مواردی از جمله نشاط آور، تقویت‌کننده قلب، رفع و تسکین زخم معده، ضد سرطان، از بین برنده‌ی بوی بد دهان، بهبود هضم غذا، تنظیم فشار خون و درمان سرماخوردگی اشاره کرد.

میوه های زمستانی

لیمو شیرین

از دیگر مرکبات که از میوه‌های فصل پاییز نیز به شمار می‌رود؛ می‌توان به لیمو شیرین اشاره کرد. لیمو شیرین نیز مانند سایر مرکبات منبعی غنی از ویتامین C است. لیمو شیرین نیز خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد که از جمله این خواص می‌توان به مواردی مانند جلوگیری از کم آبی بدن، پیشگیری و درمان سرماخوردگی، جلوگیری و درمان سرطان، سلامت‌بخشی به پوست و مو، رفع مشکلات تنفسی و بالا بردن ایمنی بدن اشاره کرد.

گریپ فروت

از دیگر میوه‌های فصل پاییز گریپ فروت است که این میوه فصل پاییز سرشار از ویتامین C بوده و می‌تواند ۷۵ درصد از ویتامین C روزانه مورد نیاز بدن را تأمین کند. گریپ فروت دارای خواص آنتی اکسیدانی است و می‌تواند برای مقابله با رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن مفید باشد. گریپ فروت دارای پکتین بوده و به همین دلیل مانع بالا رفتن کلسترول بد خون می‌شود

انگور

یکی دیگر از میوه‌های فصل پاییز انگور است. انگور سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، ید، سیلیس، کلرید آرسنیک، کلسیم، منیزیم منگنز و ویتامین‌ها مانند ویتامین A، ویتامین B و ویتامین C است. ویتامین‌های موجود در انگور آنتی اکسیدان‌های قوی هستند که موجب کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌ها و مشکلات قلبی و عروقی می‌شوند.

کد خبر 815726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.