به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، مسئله مظلومیت فلسطین همواره موضوع اصلی نگرانی جهانی بوده است؛ میلیونها فلسطینی هنوز در کمپهای آوارگان در کشورهای مختلف زندگی میکنند و بسیاری از آنها از ابتداییترین حقوق انسانی محروم هستند.
در سال جاری، فلسطین بهعنوان یک کشور مستقل و دارای حاکمیت از سوی ۱۴۶ کشور، معادل ۷۵ درصد از کشورهای عضو سازمان ملل، به رسمیت شناخته شده است. این افزایش حمایت بینالمللی در شرایطی رخ میدهد که جنگهای مداوم رژیم اسرائیل علیه غزه ادامه دارد. در این راستا، ۹ کشور شامل ارمنستان، اسلوونی، ایرلند، نروژ، اسپانیا، باهاما، ترینیداد و توباگو، جامائیکا و باربادوس بهطور رسمی فلسطین را به رسمیت شناختند.
امروز، بیستونهم نوامبر، روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین است که توسط سازمان ملل در سال ۱۹۷۷ برای تأکید بر حمایت جهانی از حقوق فلسطینیها از جمله حق تعیین سرنوشت، استقلال و حل عادلانه مسئله پناهندگان فلسطینی تعیین شده است. این به رسمیت شناختن فلسطین موجب تقویت جایگاه جهانی آن میشود و توانایی آن را برای پاسخگویی به رژیم صهیونیستی در قبال اشغالگری افزایش میدهد و همچنین فشار بر سازمانهای جهانی برای اقدام در راستای ایجاد فلسطین آزاد را بیشتر میکند.
در حال حاضر، علاوه بر ۱۴۶ کشور عضو سازمان ملل، کشور واتیکان نیز فلسطین را به رسمیت شناخته است. این روند بهویژه در میان کشورهای خاورمیانه، آفریقا و آسیا گسترش یافته است.
تاریخچه بهرسمیت شناختن فلسطین به سال ۱۹۸۸ بازمیگردد که یاسر عرفات، رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین، استقلال آن را اعلام کرد. پس از این اعلامیه، بیش از ۸۰ کشور از جمله مناطق جنوب جهانی به فلسطین به عنوان یک کشور مستقل اعتبار دادند. در سال ۲۰۱۲ نیز مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع (۱۳۸ رأی موافق) وضعیت فلسطین را به عنوان کشور ناظر غیرعضو ارتقا داد. این تحولات نشاندهنده تغییرات مهم در سیاستهای بینالمللی نسبت به مسئله فلسطین و افزایش حمایت از حقوق مردم این کشور است.
بیستونهم نوامبر به این دلیل انتخاب شده است تا جامعه بینالمللی بهطور ویژه نسبت به جنایات انجام شده علیه این ملت بیگناه واکنش نشان دهد و تلاش کند تا عدالت برقرار شود؛ همبستگی جهانی میتواند نور امیدی باشد برای کسانی که سالهاست در سایه ظلم زندگی کردهاند.
نظر شما