به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، فریدون عباسی امروز _شنبه سوم آذر_ در همایش ستارگان شهر و نکوداشت شهید پیشرفت محسن فخریزاده اظهار کرد: حدود ۳۰ سال با شهید فخری دوست بودم و او را همانند برادر خودم میدانستم، حتی شاهد بزرگ شدن بچههای او بودم.
وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی بود، اما در عملیات مختلف دفاع مقدس در غرب کشور حضور داشت.
نماینده مجلس شورای اسلامی درباره بنیانگذار صنعت هستهای ایران خاطرنشان کرد: سال ۱۳۶۶ مدتی از فارغالتحصیلی وی گذشته شده بود که وارد عرصه علمی شد، در آن زمان رژیم صدام به دنبال سلاحهای کشتار جمعی بود و از تسلیحات شیمیایی استفاده میکرد که به همین دلیل باید روی پدافندی این بخش کار میشد و به همین دلیل شهید فخریزاده شش سال در این عرصه و صنعت هستهای نقش داشت بدون اینکه فعالیت اجرایی داشته باشد و تنها روی مباحث علمی تمرکز داشت.
عباسی تاکید کرد: تا سال ۱۳۷۲ یک متخصص اندازهگیری تابشهای هستهای بود و اگر امروز صادرکننده تجهیزات این بخش هستیم بنیانگذاران آن شهید فخریزاده و شهید شهریاری بودند.
وی ادامه داد: شهید فخریزاده ۲۲ سال در زمینه دفاعی فعالیت و در زمینه توسعه علوم پایه و حتی علوم انسانی نقش داشت، به حافظ و مثنوی معنوی علاقهمند بود و در دانشگاه جلسات فلسفه علم را در کنار تدریس فیزیک برگزار میکرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نقشه راه هستهای کشور از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ در کشور ایجاد شد که مدیریت آن بر عهده شهید فخری زاده قرار گرفت و از سال ۱۳۷۶ شکوفایی در صنعت هستهای ایران آغاز شد.
عباسی افزود: کمتر کسی را داریم که مدیریت پیوستهای در صنعت هستهای داشته باشد، حتی پژوهشکده آکوستیک در زمینه صوت با مدیریت شهید فخری زاده ایجاد شد و در زمینه راداری و پهپادی نیز مسیر جدیدی را در زمینه تسلیحات دفاعی کشور ایجاد کرد.
نظر شما