به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، بازار لوازمالتحریر و خرید اقلام مدارس این روزها داغ داغ است، قصهای که هرچند تکراری است اما هیچگاه رنگ نمیبازد و هر ساله در آستانه بازگشایی مدارس و ماه مهر همه توجه دانشآموزان و خانوادههایشان به آن دوخته میشود، دانشآموزانی که برای آغاز سال تحصیلی و رفتن به مدرسه خوشحال هستند و تلاش میکنند تا با راضی کردن والدین خود بهترین لوازمالتحریر، آن هم با رنگ و لعابهای زیبا را خریداری کنند، اما این روزها گرانی لوازمالتحریر موجب شده است تا شاهد بیمهری مردم با نوشتافزارها باشیم و آنها در بازار خریداری نداشته باشند.
گران شدن چندین برابری قیمت نوشتافزار مانع از خرید برخی خانوادهها شده است به طوری که تعدادی از آنها ترجیح میدهند نوشتافزار باقی مانده از سالهای گذشته را استفاده کنند و خرید جدیدی نداشته باشند.
وجود دفترهای فانتزی با جلدهای عروسکی، جامدادیها با طرح و تنوعات مختلف و مداد و خودکار با رنگهای جذاب هر بچهای را وادار به خرید میکند، فارغ از اینکه شاید پدر و مادری توان خرید نداشته باشد، در لابهلایی سر و صداهایی که در سطح شهر به پا هست و هر فروشندهای مشغول جذب مشتری است، صداهایی به گوش میرسد که مادرها به فرزندان خود میگویند قیمت نوشتافزارها و لوازمالتحریر بالاست و توان خرید ندارد و بچه همچنان که چشمش به دفترهاست با حسرت از کنار آنها رد میشود.
توانی برای خرید نیست
علی حیدری، پدر دو دانشآموز در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: لوازمالتحریر بسیار گران شده است و پدر و مادرهایی که چند فرزند دارند، واقعاً توانی برای خرید ندارند، به خصوص حالا که اقلام مختلفی، آن هم با طرحهای متفاوت آمده و قیمتهای بالایی دارند.
وی میافزاید: به سختی توانستهام که برای دخترانم کیف، کفش و لوازمالتحریر تهیه کنم، اما خانوادههایی نیز هستند که توان خرید همینها را نیز ندارند.
حیدری تصریح میکند: بخشی از لوازمالتحریر را ما از سال گذشته داشتهایم اما برای همین خرید جزئی هم پول زیادی پرداخت کردهام، چراکه اجناس نسبت به سال قبل گرانتر شده است.
وی اضافه میکند: شاید اگر نمایشگاهای برای عرضه لوازمالتحریر برپا میشد، خانوادهها میتوانستند با تخفیف بهتری خریدهای خود را انجام دهند.
افزایش ۲۰ درصدی قیمت لوازمالتحریر
مسعود مرتضوی، رئیس اتحادیه لوازم التحریر شهرستان شهرکرد در خصوص افزایش قیمت لوازمالتحریر میگوید: در سطح شهرستان شهرکرد ۲۰۰ واحد فعال صنفی لوازمالتحریر وجود دارد و این تعداد در کل استان به ۴۰۰ واحد صنفی فعال لوازمالتحریر میرسد.
وی با اشاره به کیفیت محصولات ایرانی ادامه میدهد: اغلب کالاهای تحریر ایرانی کیفیت مطلوبی دارند و بسیاری از خانوادهها مایل به خرید محصولات ایرانی هستند، کیفیت محصولات ایرانی بسیار بالاست و ۸۰ درصد لوازمالتحریر تولید داخل در مقایسه با تولید خارجی وضعیت مطلوبی دارند.
رئیس اتحادیه لوازمالتحریر شهرستان شهرکرد میگوید: قیمت لوازمالتحریر نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است و پر کردن یک کولهپشتی معمولاً نیازمند ۴۰۰ هزار تومان تا حدود ۸۰۰ الی یک میلیون تومان اقلام تحریری است.
مرتضوی میافزاید: با افزایش قیمت لوازمالتحریر در سالجاری و از آنجا که مردم مجبور به خرید لوازمالتحریر هستند اما استقبال مردم برای خرید لوازمالتحریر بسیار کم است.
وی ادامه میدهد: بازار کار لوازمالتحریر در سطح استان بسیار نابهسامان است و علت این نابهسامانی فروش لوازمالتحریر در هر صنفی اعم از خواروبار، سوپر مارکتها و فروشگاه است و این مسئله موجب شده است که بازار کار فعالان این صنف بسیار کم رونق شود.
رئیس اتحادیه لوازمالتحریر شهرستان شهرکرد خاطرنشان میکند: برای جلوگیری از فروش لوازمالتحریر در اصناف غیرمربوط از طرف دولت هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
برخی از مغازهداران گرانفروشی میکنند
زهرا براتی، مادر یک دانشآموز از گرانفروشی برخی از فروشندهها گلایه دارد و خواستار نظارت بیشتر بر این بازار در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس است.
وی با بیان اینکه درست است که گرانی و تورم وجود دارد، اما برخی از فروشندگان هم گرانفروشی میکنند و میخواهند درآمد سالیانه خود را در این مدت کم بهدست آورند، میگوید: تعدادی از لوازمالتحریرها را امروز از هر فروشندهای قیمت گرفتم، هرکدام یک قیمت اعلام کردهاند و در این ایام باید نظارتها بر بازار افزایش پیدا کند تا سودجویان سواستفاده نکنند.
تشدید نظارت بر بازار لوازمالتحریر در چهارمحالوبختیاری
سعید فلاح، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی چهارمحالوبختیاری میگوید: طرح نظارت فشرده بر بازار لوازمالتحریر برای جلوگیری از کمفروشی و گرانفروشی آغاز شده است.
وی میافزاید: در این طرح، همه روزه نظارت با همکاری دستگاههای نظارتی، اتاق اصناف، اداره صمت و یک اکیپ گشت از اداره تعزیرات حکومتی انجام میشود.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی چهارمحالوبختیاری بیان میکند: تاکنون ۸۰ پرونده از دستگاههای نظارتی ارسال شده است که از ۲۶ پرونده ثبت شده یک مورد خلاف واقع، ۱۸ مورد درج نشدن و هفت مورد ارائه نکردن فاکتور صریح است و آمار نهایی تخلفات پایان طرح در پانزدهم مهر سالجاری اعلام میشود.
فلاح ادامه میدهد: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخلف کمفروشی یا گرانفروشی با مراجعه به سامانه تعزیرات حکومتی به آدرس WWW.Tazirat125 یا با شماره تماس ۱۲۴ گزارشهای خود را به ثبت برسانند.
به گزارش ایمنا، چارهاندیشی و نظارت بیشتر مسئولان در واپسین روزهای شهریور و در آستانه ماه مهر میتواند هم بازار خرید و فروش لوازمالتحریر را داغ کند و هم خانوادهها و هم عرضهکنندگان نوشتافزارها را به سود برساند.
نظر شما