۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
در ونزوئلا چه می‌گذرد؟

کمیسیون انتخابات ونزوئلا، پس از شمارش ۸۰ درصد آرا «نیکولاس مادورو» را به‌عنوان رئیس‌جمهور ونزوئلا معرفی کرد، اما رئیس مخالفان ونزوئلا پس از اعلام نتایج مدعی شد که رقیب مادورو یعنی گونزالس پیروز اصلی انتخابات است و همین ادعا کاراکاس را به عرصه درگیری میان موافقان و مخالفان دولت مادورو تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سه روز از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا می‌گذرد و کمیسیون انتخابات ونزوئلا، پس از شمارش ۸۰ درصد آرا «نیکولاس مادورو» را به‌عنوان رئیس‌جمهور معرفی کرد. او با کسب ۵۱.۲ درصد آرا برای سومین بار در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا به پیروزی دست پیدا کرد.

نرخ مشارکت در انتخابات این کشور ۵۹ درصد اعلام شد. همچنین نیکولاس مادورو با کسب پنج میلیون و ۱۵۰ هزار و ۹۲ رأی معادل ۵۱.۲ درصد رأی گرفت و نفر دوم، «ادموندو گونزالس» چهار میلیون و ۴۴۵ هزار و ۹۷۸ رأی معادل ۴۴.۲ درصد آرا را به دست آورد.

نیکولاس مادورو که برای سومین بار در انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا به پیروزی دست پیدا کرد، روز دوشنبه در سخنانی گفت: «در دوره جدید ریاست‌جمهوری خود، سوگند می‌خورم که جانم را به خاطر فرایندهای تغییر برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورمان خواهم داد.»

مادورو ۶۱ ساله دقایقی پس از اعلام خبر پیروزی‌اش خطاب به حامیانش گفت: «صلح، ثبات و عدالت وجود خواهد داشت. من مرد صلح و گفت‌وگو هستم.»

در ونزوئلا چه می‌گذرد؟

ماجرای تقلب در انتخابات ونزوئلا چه بود؟

«ماریا کورینا ماچادو» رئیس مخالفان ونزوئلا پس از اعلام نتایج انتخابات مدعی شد از نظر مخالفان دولت «ادموندو گونزالس» رقیب اصلی «نیکولاس مادورو» پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور است. اظهارات رئیس اپوزیسیون ونزوئلا در شرایطی مطرح می‌شود که پیش‌تر کمیسیون انتخابات این کشور از پیروزی نیکولاس مادورو خبر داده بود. رئیس مخالفان ونزوئلا ادعا کرده گونزالس ۷۰ درصد رأی کسب کرده است، او گفت که ائتلاف تحت امرش، مردم را برای دفاع مسالمت‌آمیز از آرای خود جمع خواهد کرد.

ماچادو، پس از منتشر شدن خبر پیروزی مادورو مدعی شد: «من می‌خواهم به همه مردم ونزوئلا و جهان بگویم که ونزوئلا رئیس‌جمهور بعدی خود را دارد و آن ادموندو گونزالس است. همه دنیا این را می‌دانند. ما در تمام ایالت‌های کشور پیروز شدیم.»

پیش تر «خورخه رودریگس» رئیس ستاد انتخاباتی نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری فعلی ونزوئلا و نامزد حزب سوسیالیست متحد (PSUV) و قطب میهنی سیمون بولیوار بزرگ (GPPSB) نسبت به توطئه ادعای تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور از سوی برخی مخالفان دولت هشدار داده بود. وی خاطرنشان کرد که در پشت این اقدامات، آن‌ها به دنبال احیای مجدد روندی هستند که در ۲۳ ژانویه ۲۰۱۹ در این کشور کارائیب انجام شد؛ زمانی که خوان گوایدو رهبر وقت مخالفان دولت خود را به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا معرفی کرد.

در ونزوئلا چه می‌گذرد؟

آغاز درگیری‌ها در پایتخت ونزوئلا

پس از این اظهارات، اعتراضات حامیان گونزالس در پایتخت ونزوئلا آغاز شد و چندین بار در مرکز کاراکاس صدای تیراندازی شنیده شده است. همچنین تدابیر امنیتی در ساختمان‌های شورای ملی و کمیسیون انتخابات در مرکز شهر کاراکاس، تقویت شده است.

به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در کاراکاس، درگیری بین پلیس و معترضان در مرکز تاریخی کاراکاس در جریان است، راه‌های ورود به کاخ ریاست‌جمهوری میرافلورس مسدود شده و تدابیر امنیتی شدت پیدا کرده است.

در نواحی مرکزی کاراکاس، صدها فرد با چوب و برخی با کوکتل مولوتف در تجمع حضور دارند. بیشتر آن‌ها با دستمال و پارچه صورت خود را پوشانده‌اند. معترضان در حال پرتاب مواد آتش‌زا و سوزاندن زباله‌ها در وسط خیابان‌ها هستند. گفته می‌شود که معترضان ونزوئلایی در مقابل پایگاه‌های نظامی تجمع کرده و از ارتش خواستند تا مادورو را سرنگون کند.

دولت ونزوئلا، مداخله دولت‌های خارجی در روند انتخابات را محکوم کرد

پیروزی مادورو موجی از واکنش‌های جهانی از جمله اظهارت مداخله‌جویانه آمریکا تا پیام‌های تبریک شماری کشورهای آمریکای لاتین را به همراه داشت.

پس از این وقایع دولت ونزوئلا از طریق بیانیه‌ای که «ایوان خیل» وزیر امور خارجه این کشور در حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس منتشر کرد، مداخله دولت‌های خارجی در روند انتخابات را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: بدین وسیله جمهوری بولیواری ونزوئلا عملیات مداخله‌جویانه علیه فرایند انتخابات، حق تعیین سرنوشت ما و حاکمیت میهنمان را که توسط گروهی از دولت‌ها و قدرت‌های خارجی سازماندهی شده است، محکوم می‌کند و در مورد پیامدهای آن هشدار می‌دهد.

بر اساس این بیانیه، «این گروه که نسخه‌ای از گروه بدنام، منحله و شکست‌خورده موسوم به گروه لیما است، شامل برخی مقام‌های آرژانتین، کاستاریکا، اکوادور، گواتمالا، پاناما، پاراگوئه، پرو، اروگوئه و جمهوری دومینیکن به همراه گروهی از عناصر راست افراطی است که سوابق تیره‌ای در بی‌ثبات‌کردن دولت‌ها در آمریکای لاتین دارند؛ همچون ایوان دوکه، مائوریسیو ماکری، آن درس پاسترانا، اسکار آریاس، مارکو روبیو و ریک اسکات».

کاراکاس طبق این بیانیه اعلام کرد: همان کسانی که در سال ۲۰۱۹ یک عروسک خیمه‌شب‌بازی را به رسمیت شناختند، در تلاشند تا در سال ۲۰۲۴ دوباره همین پروژه را تحمیل کنند. این عملیات اسف‌بار و مذبوحانه با شکست مواجه می‌شود، زیرا ونزوئلا کشوری آزاد و دارای حق حاکمیت است و هرگز تحمیل یا باج‌خواهی را به‌ویژه از سوی نهادهای خارجی فاقد صلاحیت و متعرض به حقوق ما و مردم ما، نخواهد پذیرفت.

در ونزوئلا چه می‌گذرد؟
ادموندو گونزالس و نیکولاس مادورو

واکنش آمریکا به نتایج انتخابات و ردپای سازمان سیا در ناآرامی‌های ونزوئلا

به گزارش خبرگزاری رویترز، تنها دقایقی پس از اعلام پیروزی مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا با طرح ادعاهای تکراری علیه ونزوئلا اعلام کرد: ما نگرانی جدی داریم که نتیجه اعلام شده، منعکس‌کننده اراده یا آرای مردم ونزوئلا نباشد.

وی گفت: این بسیار مهم است که هر رأی به‌طور منصفانه و شفاف شمارش شود، مقام‌های انتخابات بی‌درنگ اطلاعات را بدون تأخیر با مخالفان و ناظران انتخاباتی به اشتراک بگذارند و جدول دقیق آرا را منتشر کنند.

این در حالی است که پایگاه خبری «ژئوپلیتیکال اکونومی» در گزارشی می‌نویسد: «نظرسنجی بعد از انتخابات ونزوئلا که ادعای پیروزی اپوزیسیون را دارد توسط مؤسسه‌ای طراحی شده که ارتباط نزدیکی با دولت ایالات متحده و سازمان سیا دارد و برای تبلیغات رسانه‌ای دولت این کشور فعالیت می‌کند.»

این مؤسسه تحقیقاتی تحت عنوان «ادیسون ریسرچ» هم‌چنین با بی‌بی‌سی همکاری داشته است، علاوه‌بر ونزوئلا، این مؤسسه قبلاً نظرسنجی‌های مشکوکی را در اوکراین، گرجستان و عراق انجام داده، مناطقی از جهان که توسط وزارت خارجه آمریکا «بسیار استراتژیک» تلقی شده و مداخله بی‌امان واشنگتن را شامل شده است.

۹ کشور آمریکای لاتین خواستار بازنگری در نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا شدند

به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس بیانیه مشترکی که توسط وزارت خارجه آرژانتین منتشر شد، آرژانتین، کاستاریکا، اکوادور، گواتمالا، پاناما، پاراگوئه، پرو، جمهوری دومینیکن و اوروگوئه «خواستار بازنگری کامل در نتایج انتخابات با حضور ناظران مستقل انتخاباتی» شدند.

«خاویر میلی» رئیس‌جمهور آرژانتین در اظهارنظری مداخله‌جویانه گفت: داده‌ها، پیروزی اپوزیسیون را نشان می‌دهد. آرژانتین، تقلب را نمی‌پذیرد و امیدوار است که نیروهای مسلح از دموکراسی و اراده مردم دفاع کنند.

«گابریل بوریک» رئیس‌جمهوری مترقی شیلی نیز در اظهارنظری مشابه این مقام راستگرای افراطی آرژانتین گفت: ما در شیلی هیچ نتیجه‌ای را که قابل تأیید نباشد، به رسمیت نخواهیم شناخت.

در ونزوئلا چه می‌گذرد؟

کاراکاس سفیران خود را از هفت کشور آمریکای لاتین فراخواند

در واکنش به اقدامات مداخله‌جویانه هفت کشور آمریکای لاتین، از جمله آرژانتین، شیلی، پرو، کاستاریکا، پانما، جمهوری دومنیکن و اروگوئه درباره انتخابات ریاست‌جمهوری ونزوئلا، دولت نیکلاس مادورو اعلام کرد که دیپلمات‌های خود را از این کشورها خارج می‌کند.

کدام کشورها پیروزی مادورو را تبریک گفتند؟

دولت‌های کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی، هندوراس از جمله کشورهای آمریکای لاتین بودند که پیروزی نیکلاس مادورو را به او و مردم ونزوئلا تبریک گفتند.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در پیامی در شبکه ایکس نوشت: برگزاری موفق انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا را به مردم و دولت این کشور و نیز به رئیس‌جمهور منتخب مردم ونزوئلا تبریک می‌گوئیم.

وی افزود: این انتخابات که با وجود بعضی تهدیدات و تحریم‌های ظالمانه و ناعادلانه تحمیل شده بر ونزوئلا، با حضور و مشارکت گسترده مردم و با نظارت صدها ناظر بین‌المللی از کشورها، نهادها و سازمان‌ها برگزار شد، حاکی از نهادینه شدن روند مردم سالاری در این کشور است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران مراتب حمایت و همبستگی خود را با جمهوری بولیواری ونزوئلا جهت پیشبرد برنامه‌های توسعه ملی و نیز تقویت همکاری‌های دوجانبه تجدید می‌کنند.

در ونزوئلا چه می‌گذرد؟

پس از این وقایع مادورو در سخنرانی روز سه‌شنبه خود تاکید کرد: «آن‌ها (مخالفان) می‌خواهند بحران سیاسی ایجاد کنند، نتوانستند و نخواهند توانست، اعمال خشونت‌آمیز و فاشیسم اتفاق نخواهد افتاد، ما پیروز خواهیم شد.»

رئیس‌جمهور ونزوئلا خبر داد نشست مشترک شورای دولتی و شورای امنیت ملی امروز برای برنامه‌ریزی گفت‌وگوی بزرگ درباره مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، معنوی و سیاسی برگزار می‌شود.

مادورو تاکید کرد: «تمام ونزوئلا دعوت شده است. این یک گفت‌وگوی مستقل است، هیچ‌کس جرئتت نمی‌کند آن را به هم بزند. بس است. این رویه در حال انجام است. این گفت‌وگو بین ونزوئلایی‌ها است. ۹۰ درصد کسانی که مرتکب اعمال خشونت‌آمیز می‌شوند، معتاد به مواد مخدر هستند و اسلحه حمل می‌کنند.»

این در حالی است که مخالفان سیاسی ونزوئلا به شدت حکم مرجع انتخاباتی مبنی‌بر انتخاب مجدد نیکولاس مادورو به‌عنوان رئیس جمهور این کشور را رد کرده و از ارتش خواسته‌اند تا مداخله کند.

پیش از این، مادورو در جمع حامیانش نسبت به هرگونه تلاش برای ایجاد هرج‌ومرج و کودتا در ونزوئلا هشدار داده بود.

کد خبر 776371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.