به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اسماعیل زارعیکوشا امروز _یکشنبه بیستوهفتم اسفند_ در نشست خبری پایان سال خود با خبرنگاران و اهالی رسانه استان کردستان اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ را برای تکمیل پروژههای عمرانی هدفگذاری کردیم که به لطف خدا توانستیم در سفر رئیسجمهور تعداد زیادی از پروژههای کلان را به بهرهبرداری برسانیم که بازخوردهای خوبی را نیز در سطح کشور داشت.
وی درباره بازتاب سفر استانی رئیسجمهور به کردستان افزود: استقبال پرشور مردم استان از رئیسجمهور که بیش از پنج ساعت در میدان آزادی سنندج این برنامه طول کشید و و پروژههای کلانی که در این سفر به بهرهبرداری رسید از نکات قابل توجه بود.
استاندار کردستان با بیان اینکه در حال حاضر قطار سنندج دو سفر را به تهران دارد و تاکنون یک سفر باری نیز در آن شکل گرفته است، ادامه داد: تلاش ما بر این است که یک ایستگاه مسافری و یک ایستگاه باری دیگر را نیز برای راهآهن استان تکمیل کنیم و به بهرهبرداری برسانیم.
زارعیکوشا بهرهبرداری از سد چراغویس سقز و ارتقای تصفیهخانه شماره ۲ سنندج را از دیگر پروژههای مورد افتتاح در سفر رئیسجمهور به استان اعلام کرد و گفت: برای سال ۱۴۰۳ نیز آبگیری سر ژاوه را در دستور کار داریم که ارزش آن بیش از ۳۰۰ میلیون دلار است.
وی با اشاره به حوزه کشاورزی استان، تصریح کرد: هدفگذاری ما در حوزه کشاورزی رشد اقتصادی ۹.۷ درصدی بود که توانستیم آن را به ۱۰ درصد برسانیم.
افزایش تولیدات کشاورزی کردستان به ۳.۵ میلیون تن در سال
استاندار کردستان با بیان اینکه تولیدات کشاورزی استان از ۲.۹ میلیون تن در سال به ۳.۵ میلیون تن افزایش یافته است، گفت: هدفگذاری ما برای آبی کردن اراضی دیم استان ۱۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سدهای استان بود که تاکنون ۵۷۰۰ هکتار آن محقق شده است و تلاش میکنیم تا پایان سال ۱۴۰۳ کل این اراضی آبی شود.
زارعیکوشا خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته بیش از دو هزار پروژه بزرگ و کوچک را در استان آغاز کردیم، با وجودی که رویکرد دولت اتمام پروژههای نیمهتمام بود، اما این مهم را نیز در کنار تکمیل پروژههای نیمهتمام به انجام رساندیم.
وی مهمترین پروژه عمرانی استان را کریدور شمال غرب کشور دانست و ادامه داد: این پروژه در ۱۱ قطعه در محور سقز به سنندج فعال و در حال انجام بوده که پایان آن بیش از ۱۱ همت اعتبار لازم دارد که عدد بسیار بزرگی است.
استاندار کردستان اضافه کرد: از محل منابع مختلفی از جمله سازمان مدیریت و برنامهریزی، محل مولدسازی به دنبال اخذ بودجه برای پروژه بزرگراهی غرب کشور هستیم.
ارتقای شاخص راه روستایی کردستان به ۷۴ درصد
زارعیکوشا تصریح کرد: طی دو سال گذشته ۳۷۵ کیلومتر راه روستایی در استان احداث شده است که شاخص راه روستایی استان را از ۶۲ درصد به ۷۴ درصد ارتقا دادیم که این میزان احداث راه روستایی نیز در هیچ دورهای سابقه نداشته است.
وی پایان گازرسانی به تمامی نقاط استان و دستیابی به استان سبز در این حوزه، برگزاری جشنوارههای متعدد فرهنگی و کشاورزی به صورت استانی، ملی و فراملی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در استان برشمرد و افزود: در حوزه گردشگری نیز به دستاوردهای خوبی دست یافتهایم و در بخش گردشگری طبیعی، گردشگری سلامت و گردشگری دفاع مقدس ظرفیتهای بسیاری را در استان داریم.
استاندار کردستان اضافه کرد: ورود گردشگران به شهرهای مریوان و سروآباد به بیش از ۱۰ برابر سالهای قبل از کرونا افزایش یافته است و از این پس باید تمرکز خود را بر توسعه زیرساختهای بخش گردشگری استان بگذاریم.
زارعیکوشا به حوزه اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: تمرکز ما در استان بر توسعه سرمایهگذاری با حمایت از سرمایهگذاران بویژه سرمایهگذاران خارجی و ورود هلدینگهای بزرگ برای سرمایهگذاری در استان بوده است و امیدواریم که در سال آینده نیز بتوانیم همایش بزرگ سرمایهگذاری در استان برگزار کنیم.
حضور در میان مردم را ادامه خواهیم داد
وی تاکید کرد: تعامل مؤثر با همه مجموعهها و نهادهای استان را همواره در برنامه داشتهایم و به ارتباط وسیع با مردم نیز اعتقاد داریم و این رویه را ادامه خواهیم داد.
استاندار کردستان افزود: برکات خوبی از ارتباط نزدیک و بدون واسطه با مردم دیدهایم و بسیاری از مسائل و مشکلات را در همین سفرهای شهرستانی و بخشی احصا کردهایم که در سال آینده نیز بعد از پایان ماه رمضان این سفرهای بخشی به شهرستانهای استان را ادامه خواهیم داد.
زارعیکوشا گفت: بهرهبرداری از تعدادی از پروژههای کلان را برای سال آینده در استان خواهیم داشت که امیدواریم با چهارمین سفر استانی رئیسجمهور به کردستان نیز مقارن شود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران استان مبنی بر شایعاتی پیرامون رفتن او از استان و گرفتن سمتهایی در وزارت کشور و دفتر ریاستجمهوری گفت: این مسئله بهطور قطع شایعه است و آن را رد میکنم و خدمت در هیچ جایی را به کردستان ترجیح نمیدهم.
نظر شما